Elazığ ’VII. URSI TÜRKİYE BİLİMSEL KONGRESİ VE GENEL KURUL TOPLANTISI’ BAŞLADI

’VII. URSI TÜRKİYE BİLİMSEL KONGRESİ VE GENEL KURUL TOPLANTISI’ BAŞLADI

28.08.2014 - 14:55 | Son Güncellenme:

.

’VII. URSI TÜRKİYE BİLİMSEL KONGRESİ VE GENEL KURUL TOPLANTISI’ BAŞLADI

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü tarafından organize edilen “VII. URSI Türkiye Bilimsel Kongresi ve Genel Kurul Toplantısı” Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Elazığ’da başladı.
FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, FÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Alli, URSI Türkiye Başkanı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri, öğrenciler ile yurt içi ve yurt dışından üniversitelerden çok sayıda bilim insanı katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup Demir, kongrenin Elazığ’da FÜ’de yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, bölüm hakkında çeşitli bilgiler verdi.
URSI Türkiye Başkanı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş ise, URSI’nin yaklaşık yüzyıllık bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, radyo dalgalarının yayınlanmaya başlaması ile tüm ülkeleri ilgilendiren ortak sorunların ortaya çıktığını, bu konuda ülkelerin ortak çalışma yapmak üzere bu kuruluşu kurduklarını belirtti.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer de, radyo bilimi, telekomünikasyon ve elektronik bilimleri alanındaki çalışmaları uluslararası platformda teşvik ve koordine etmek için kurulan URSI’nin dünyada kabul görmüş olan bir kuruluş olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Özer, elektrik, elektronik ve bilgisayar mühendisliği alanında, Türkiye’deki üniversite, endüstri, kamu ve özel kuruluşlarda çalışan meslektaşları bir araya getirerek, çalışmalarını paylaşmak, mesleki bilgi alış verişinde bulunmak, meslekle ilgili sorunları tartışmak, meslektaşlar arasındaki sosyal dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlenen kongrenin başarılı geçmesini diledi.
Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kongrenin Fırat Üniversitesi’nde yapılmasında emeği geçen URSI Türkiye Başkanı Prof. Dr. Ayhan Altıntaş’a teşekkür plaketi verdi.
Yurt içi ve yurt dışındaki birçok kurumdan toplam 148 bildirinin sunularak tartışılacağı kongre üç gün sürecek.