Şanlıurfa Viranşehir'de Bombalı Araçla Yapılan Saldırıda Şehit Edilen 2 Kişi Anıldı

Viranşehir'de Bombalı Araçla Yapılan Saldırıda Şehit Edilen 2 Kişi Anıldı

18.02.2018 - 18:11 | Son Güncellenme:

.

Viranşehirde Bombalı Araçla Yapılan Saldırıda Şehit Edilen 2 Kişi Anıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde geçen yıl Hakimler Savcılar Sitesi’ne düzenlenen bombalı araçla terör saldırısında şehit edilen Ahmet Oktay Günak ve İbrahim Kete düzenlenen etkinlikle anıldı.
Saldırının ilk yıl dönümü dolaysıyla Viranşehir Kaymakamlığı, Viranşehir Belediyesi ve Viranşehir Adliyesi tarafından "17 Şubat Şehitlerini Anma" programı düzenlendi. Programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kaymakam Ömer Çimşit, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Viranşehir İlçe Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Viranşehir Eski Başsavcısı Zekeriyya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcıları Halaf Kete, Mahmut Şık, Arslan Çiftçi, kurum amir ve müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları ve vatandaşlar ile şehit İbrahim Kete’nin babası Kasım Kete, şehit Ahmet Oktay Günak’ın babası Mustafa Günak ve annesi Mukaddes Günak katıldı. Uhud Camii’nde okunan Mevlid-i Şetif ile başlayan anma programı aynı camide Şehit Ahmet Oktay Günak 4-6 Yaş Kuran Kursu’nun açılışı ile devam etti. Viranşehir Adliye Sarayına geçen protokol adliye çalışanlarına başsağlığı mesajını iletti.
Adliye lojmanlarına da geçen protokol ve heyet saldırının gerçekleştiği alanı ziyaret etti. Viranşehir TOKİ sitelerinde yapımı biten ve Şehit İbrahim Kete’nin isminin verildiği ortaokulun açılışının ardından okuldaki Şehit İbrahim Kete anısına hazırlanan köşeyi ziyaret etti. Şehidin babasının duygusal anlar yaşadığı ziyarette Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehidin babası Kasım Kete’yi teselli etti. Viranşehir Belediyespor kompleksinde devam eden anma programında Şehit Ahmet Oktay Günak anısına düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin terör saldırılarının asla amacına ulaşamayacağına vurgu yaparak, şehitlerin isimlerinin parklarda, okullarda ve en önemlisi gönüllerde yaşatıldığını söyledi. Erin teröristlerin ülkenin her yerinde kaçtığını dün Cerablus’ta bugün Afrin’de yine kaçmaya devam ettiğini söyledi.
Anma programı Şehit Ahmet Oktay Günak’ın isminin yaşadığını parkın açılışı ile sona erdi