Geri Dön

Vişneli cheesecake tarifi

Tam vişne mevsiminde yapılacak lezzetli bir cheesecake ile siz de sofralarını tatlandırın. Çayın, kahvenin yanına gidecek enfes vişneli cheesecake tarifi..

Vişneli cheesecake tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 paket bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım kilo labne peyniri
1 paket krema (150-200 gram kadar)
1 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;
vişne (tercihen dondurulmuş)
1 paket meyve sosu

Vişneli Cheesecake Nasıl Yapılır?

Tereyağını tavada eritin ve üzerine bisküvilerin üzerine ilave edip rondodan geçirin.

Kelepçeli kaba rondodon geçirilmiş bisküvileri dökün ve üzerine iyice bastırın

Bir kaba krema, toz şeker, labne peynir ve yumurtaları koyup karıştırın.

Üzerine un ve nişasta ekleyip karıştırmaya devam edin.

Sonradan karışımı bisküvilerin üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Üzeri için; tencereye meyveli sosu ve vişneleri koyun ve pişirin.

Cheesecake soğuduktan sonra hazırladığınız sosu döküp servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber