Vitiligo Hastaları İçin Yaz Önerileri

Kendimi bildim bileli vitiligo hastasıyım. Vitiligoyu bilmeyenler için önce kısaca açıklayayım.

Vitiligo nedir?

Vitiligo ciltte beyazlama hastalığı olarak bilinen, beyaz yamalar şeklinde kendini gösteren ve otoimmun bir hastalık olduğu için aslında sebebi pek de belli olmayan bir cilt rahatsızlığı. Vitiligonun genelde stres kaynaklı yaşandığı söylenir lakin temelde bağışıklık sisteminiz cilde rengini veren pigmentlere savaş açtığından cildinizde beyaz yamalar halinde kendini gösteren bir hastalıktır.

Haberin Devamı

Vitiligo tedavileri arasında immunoterapiden ışın tedavisine pek çok yöntem sayılabilir ancak bana sorarsanız yapabileceğiniz temelde birkaç şey var. Güneşten korunmak, SPF koruyucusuz ürün kullanmamak.

Avene renkli güneş koruyucu krem yorumları

Vitiligo hastaları için yaz mevsimi kabus gibidir

Vitiligo hastası biri olaran yaz mevsimi her zaman kabusum oldu diyebilirim. Çocukluğumdan beri büyük kenarlı şapkam olmadan güneşe çıkamadım. Tabii ki vitiligodan kötü daha binlerce hastalık var ama insan ne yaşarsa kendisine en kötüsü o geliyor. Vitligonuz varsa rahatlıkla güneşlenemezsiniz. 11.00-15.00 saatleri arasında güneşe çıkamazsınız. Düzenli dermatologa gitmeniz gerekir. En az 50 koruma faktörlü güneş kremi kullanmanız gerekir. Peki yaz mevsiminde vitiligo hastaları olarak neler yapabilir ve hayatımızı nasıl düzenleyebiliriz.

Vitiligo hastaları için yaz önerileri

Vitiligo hastasıysanız kesinlikle kendinize güzel birkaç renk şapka alın. Yazın tarzınızı ona göre düzenleyebilir ve en azından cildinizi güneşten korumuş olursunuz.

Vitiligo için güneş kremi olmazsa olmazınızdır. Vitiligo lekeleri bahar aylarından sonra belirginleşecektir. Benim en görünür vitiligo lekem boynumda. Kışın kimse fark etmezken bahardan sonra "Boynuna ne oldu?" soruları sıklaşıyor. Bunun çözümünü renkli güneş koruyucu kremlerle buldum. Bu tür sorular sizi rahatsız ediyorsa - ki bilirim eder- yüksek güneş koruyucu içeren renkli bir güneş kremi kullanabilirsiniz. Güneş kremi sürüp üzerine BB krem süreceğinize direkt renkli güneş kremi uygulayabilirsiniz. Bu kremleri seçerken de lütfen parasına takılmayın ve güvenilir bir marka seçin.

Haberin Devamı

Vitiligo hastaları arasında en sık görülen bir diğer sorun D vitamini eksikliğidir. Beyaz lekelerin artmaması için güneşe çıkmadığımızdan D vitamini eksikliği en büyük sorunlarımızdan. Doktora gidin, kan testlerinizi yaptırın ve D vitamini almanız gerekirse lütfen ihmal etmeyin.

Ve asla unutmayın!

Çok güzelsiniz. Vitiligonuz da müthiş görünüyor.

Bana Vitiligo hikayelerinizi yazın. Birlikte ve Vitiligo lekelerimizle çok güzeliz :)

Not: Instagram DM'den veya adresinden yazabilirsiniz.

#VitiligoileGüzeliz hashtagini kullanarak sosyal medyada fotoğraflarınızı paylaşmayı unutmayın.

gizemaydogan.com

Facebook.com/gizemaydogan

Twitter/aydogangizem

Instagram/gizemaydogan