Vitrin Anneniz için uğrayın

Anneniz için uğrayın

08.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Anneniz için uğrayın

Anneniz için uğrayın
Anneniz için uğrayın
Füsun YAVAŞOĞULLARI Yarın tüm dünyada gelenekselleşmiş çok özel bir günü kutlayacağız. Böyle günlerde alışveriş telaşı çok önceden başlamasına karşın genellikle son ana kadar ne alınması gerektiğine bir türlü karar verilemez. Siz de hala Anneler Günü için ne almalıyım sorusuna bir cevap bulamadıysanız belki aşağıdaki seçeneklere göz atarak, bu derdinizden kurtulabilirsiniz. Vitrinler birbirinden güzel, dekoratif obje ve eşyalarla dolu. Bunların arasından seçim yapmak, bir karara varabilmek son derece zor. Bazı ölçülerle yola çıkıldığında örneğin fiyatların uygunluğu, değişik beğenilere seslenme ve kullanışlılık gibi özelliklere öncelik tanındığında ise seçim biraz daha kolaylaşabiliyor. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz ilkesiyle hareket edecek olursak tanınmış firma ve markaların etiketlerini taşıyan ürünlerden de yararlanabiliriz.

  • Mudo City: Hediye konusunda çeşit zenginliğiyle göz dolduran önemli adreslerin başında yer alıyor. Dekoratif özellikli obje ve eşyalarıyla tam bir hediye cenneti. Son günlerin gözdesi beyaz vazo ve saksılar 3 - 13 milyon, anahtarlıklar 750 bin, spiral telden yumurtalıkların dörtlüleri 2 milyon 950 bin, gümüş tuzluk ve biberlik çifti 15 milyon, cam vazolar 3 - 4 milyon, Amerikan servisler 3 milyon lira. Ayrıca çerçeveler, takılar son derece şık paketleriyle Mudo mağazalarında.
  • Mimarca: Derishow'un ev dekorasyonuna yönelik ürünlerinin sergilendiği Akmerkez'deki mekanda büyükten küçüğe her şey özel olarak tasarlanmış. Fiyatların oldukça yüksek tutulduğu bu yerde gene de uygun fiyatlı birkaç parça bulabilmek olası. Örneğin kalp şeklindeki tabağıyla dikkat çeken kahve fincanı sabah keyfini daha da çekici kılacak kadar şık ve özel. Aynı zamanda da ucuz, 7 milyon lira. Seramik kaseler 2 milyon 250 bin, kare formlu metal peçete halkaları 1 milyon 900 bin, kare seramik yemek tabakları 3 - 5 milyon lira.
  • Dört Mevsim: Porselen çay takımları, kutular ve değişik ev aksesuvarlarının yer aldığı mekanda özellikle kuru çiçek düzenlemeleri göz alıyor. 8 - 18 milyon arasında değişen fiyatlarıyla renkli ve kalıcı bir hediyeden ve bu tür aksesuvarlardan hoşlanan anneler için. (Mayadram Alışveriş Merkezi, No: 34, Akatlar)
  • Arpaş Takı: 500'ü aşkın modeliyle dikkat çeken firma Anneler Günü için de özel takılar hazırlamış. Özellikle 14 ayar altının kullanıldığı zirkonlarla süslü yüzükler görülmeye değer. Yeşil ve beyaz altın seçenekleriyle piyasaya sürülen yüzüklerin fiyatı 90 - 120 dolar arasında değişiyor.
  • Gorbon: Özel kutular içinde satışa sunulan 2'li mug setleri 5 milyon. Vazolar 2 milyon 750 bin - 3.5 milyon lira. Büyük boy seramik salata kaseleri 8.5 milyon, orijinal kutusuyla satılan desenli büyük boy salata kasesi 10.5 milyon, el boyalı seramik sürahiler 4 - 5 milyon, kumaş Amerikan servisler 2 milyon 800 bin - 3 milyon 900 bin lira.
  • Beymen Casa Club: Çeşit zenginliğiyle dikkat çeken bu yerde de fiyat açısından uygun, şık ve özel hediyeler bulabilmek oldukça kolay. İçinde kokulu taşlar bulunan metal kül tablaları 1 milyon 950 bin, uzun ince cam vazolar 3 milyon 450 bin, mumlar 1 milyon 150 bin, cam mumluklar 2.5 milyon lira. Seramik fırın kaseleri 8 milyon, metal çerçeveli duvar saatleri 15 - 29 milyon, Amerikan servisleri 2 milyon 250 bin, ahşap çerçeveler 3 - 5 milyon lira. Hediye seçiminde zorlananların kesinlikle görmeleri gereken bu ürünler Beymen'in Suadiye ve Teşvikiye'deki mağazalarında bulabileceğiniz yığınla seçenek arasından benim gözüme çarpanlardı. Bunların dışında değişik beğenilere uygun kimbilir daha ne çok şey vardır.
  • Decorum: Eğlenceli tasarımlardan hoşlananlar için bir diğer adres de Dom. Üstelik fiyatlar son derece hesaplı. Şişme koltuk takımları, yastıklar, paspaslar, değişik aydınlatma elemanları, mutfak ve banyo aksesuvarlarının yer aldığı mekanda ürünler kısa zamanda tükeniyor. Metal altlıklı mumlar 2 milyon 250 bin ve 4 milyon, kalp şeklinde hazırlanmış büyük boy paspaslar kırmızı, mavi ve yeşil renk seçenekleriyle 16 milyon, top şeklindeki masa lambaları 13 milyon, metal banyo aksesuvarları 1 - 3.5 milyon, metal kalem kutuları 3.5 milyon, şişme koltuk 18 milyon, renkli tüllerin metresi 2 milyon 950 bin, şişme vazo 1 milyon 750 bin, şişme tabaklar 1 milyon, çatal bıçak seti 13 milyon, renkli boncuklarla hazırlanmış perde 11.5 milyon lira. (Bağdat Cad., 493, Suadiye)
  • Prestige: Özellikli ürünleriyle tanınan Prestij sepetten bardağa uzanan çeşit zenginliğiyle de ilgi çekiyor. Anneler Günü için değişik hediyeler seçebileceğiniz bu adreste ferforje hasır karışımı, değişik amaçlarla kullanabilecek sepetler 10 milyon, ahşap tepsiler 13 milyon, bardaklar 2 milyon, tabaklar 1.5 milyon, ekmek sepetleri 1 milyon, renkli ahşap kaseler 5 milyon 900 bin lira. (Ihlamur Yolu, 1 / 5, Teşvikiye)