Vitrin Araba kadının olunca

Araba kadının olunca

01.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Araba kadının olunca

Araba kadının olunca


Zor oldu ama artık Türk kadını da otomobil kullanıyor. Çünkü otomobil özgürlük demek


       Kadın ile otomobil arasındaki yakınlık eskiden başka boyutlardaydı. Otomobil tanıtımlarında kullanılan yarı çıplak mankenler satışı artırırdı. Ya da artırıyormuş gibi yapılırdı. Nasıl olduysa uzun yıllar kadın ve otomobil bu açıdan birbirini tamamladı. Kadınlar ise bu gidişe dur diyemediler. Çünkü yanınızda otomobili kullanan birisinin olması iyiydi. Çünkü... 1. Eve bırakılırsınız. 2. Arkadaşlarınız da eve bırakılır. 3. Her zaman mini etek ve dekolte giyebilirsiniz. 4. Arabada makyaj yapabilirsiniz. 5. Yorulmazsınız. 6. Yorgunsanız uyuyabilirsiniz.
       Ama sonra otomobil almak şart oldu. Çünkü otomobil özgürlüktü. Kullanmayı da öğrendik. Öğrenemediğimiz tek şey var. Tecrübeyle sabittir. Kadınlar araba lastiği değiştiremez. Çünkü erkekler lastik değiştirmeyi kendilerine görev edindiler. Bunu trafik kuralı zannediyorlar.

       Jeep, hep jeep
       Kadınlar otomobillerinin en iyi marka olması için çabalıyorlar. Her kadının gönlünde bir jeep yatıyor. Mercedes ve BMW’ye ise tapıyorlar. Ama küçük otomobilleri tercih ediyorlar. Manevra yapmak, parketmek kolay. Volkswagen Polo, Golf, Peugout 206, Opel Clio, Uno gibi arabalar kadınların hayatını kolaylaştırıyor. Hem de erkeklere gerek kalmadan. Otomobil sahibi olmanın avantajları çok fazla. 1. Daha özgür yaşayabiliyorsunuz. 2. "Geç oldu kalk gidelim" diyen olmuyor. 3. Olsa bile onlara "Sen git ben kendi arabamla gidebilirim" cevabı veriliyor. 4. İstediğimiz kadar uzun süre arabada makyaj yapabiliyorsunuz. 5. Kendi arabanız olduğu için özel eşyalarınızla doldurabiliyorsunuz (İç çamaşırı, yedek çorap, hatta yedek kıyafetler, ayakkabılar.) 6. Kimi nereye götüreceğinize siz karar veriyorsunuz.