Vitrin Asla fazlasını ödemeyin!

Asla fazlasını ödemeyin!

29.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Asla fazlasını ödemeyin!

Asla fazlasını ödemeyin
Asla fazlasını ödemeyin!
Füsun YAVAŞOĞULLARI Sıcak günlerde en çok gereksinim duyulan giysiyle ilgili bir anket yapılacak olsa tişört büyük bir zaferle baş sırayı kapacağına eminim. Üstelik kullanımı yaz günleriyle de sınırlı olmayan bir giysi bu. Mont ve takım elbise içine bile giyildiği düşünülecek olursa ne kadar benimsenmiş ve kabul görmüş olduğunu fark ederiz. Kullanımı kolay, pratik ve rahat. Bu yüzden de elimizin altında ne kadar çok sayıda olursa o kadar faydalı.
Pazarlardan en şık mağazalara kadar her yerde bulabileceğimiz tişörtler, satıldıkları yere ve etiketlerine göre çok değişik fiyatlar taşıyor. 1 milyondan 8 milyona uzanan hatta daha da üstlere tırmanan fiyatların bu değişkenliği oldukça şaşırtıyor. Tüketicinin sık sık karşılaştığı dikkat çeken bir şey daha var: Bunların daha ilk yıkamada çarpılıp deforme olma olasılığının yüksekliği. Ne yazık ki yalnızca ucuz olanlarda değil, zaman zaman pahalı olanlarda da karşımıza çıkan bir durum bu. Bu riski kabul edip birkaç kez giyip atarım diye düşünebiliriz. Yine de en iyisi hem ucuzluğu hem de kaliteyi bir araya getiren adreslere yönelmek. Piyasada bu özellikteki ürünleriyle tanınan firmalar var. Örneğin Ribatek.
Ürünleriyle, ucuz olanın her zaman kalitesiz anlamına gelmeyeceğini kanıtlayan Ribatek 22 yıllık geçmişe sahip deneyimli bir firma. Avrupa ve Amerika'nın seçkin markaları için üretim yaparken bir yandan da ürettiklerinin bir kısmını iç pazara sunuyor. Fiyatları inanılmaz ucuz. Aracısız satış yapabilmekten doğan bu ucuzluk son derece doyurucu. Mallarının kalitesine duyduğu inançla hareket ederek imaj oluşturacak harcamaları bir yana atıp bunların getireceği maliyetleri müşterilerine yansıtmamayı tercih ediyor.
Dış giyime yönelik her tür penye ve tişörtün yer aldığı mağazada ürünlerin malzeme, kesim ve işçilikleri dört dörtlük. Çeşit zenginliği dikkat çekiyor. Değişik model ve renkteki yüzlerce giysi en zor beğenenleri bile memnun edecek türden.
Modanın merkezi olarak kabul edilen Nişantaşı gibi bir semtte bu fiyatlara bu kalitede mal bulabilmek büyük şans. Her şeyin 500 bin lira ile 2 milyon lira arasında etiketlendiği Ribatek çılgınca alışveriş yapma özleminize cevap verebilecek az sayıdaki yerden biri. Ribatek
Şakayık Sok., No: 18, Teşvikiye Street Company Vitrinlerin modanın genel çizgisini taşıyan birbirinin kopyası giysilerle dolu olduğundan şikayet ediyor ve değişik giysiler arıyor olabilirsiniz. Modanın esiri olmayıp kendi çizginizi değiştirmek istemiyorsanız bilinen yerlerin dışına uzanmanız gerekiyor. Biraz da bu şekilde düşünenler tarafından büyük ilgi gören ve didik didik edilen ihraç fazlası malların satıldığı mağazalara gidip buralardaki çeşitlere göz atmalısınız.
Bu yerlerden biri Şişli ve Caddebostan mağazaları ile şehrin iki yakasında da faaliyet gösteren Street Company. Tişört, pantolon, gömlek, elbise kısacası giysiyle ilgili her tür gereksiniminiz için başvurabileceğiniz bir adres burası. Fiyatları ve değişik kesimli giysileriyle dikkat çekiyor. Hem bu yaz modasına denk düşen hem de farklı çizgiler içeren ürünleriyle geniş bir kesime sesleniyor. Giysilerle dopdolu mekanda neler var neler. Tafta gömlekler, pantolonlar, bol kesimli ferah elbiseler, çiçek desenli bol pantolonlar, kollu kolsuz ince askılı bir yığın tişört, etekler, elbiseler... Buranın başlıca özelliği renk ve çeşit zenginliği. Bir başka önemli özelliği ise hesaplı fiyat politikası. Fiyatlar 1 milyon ile 4.5 milyon lira arasında değişiyor. Günümüz koşullarını düşünecek olursak her şey sudan ucuz diyebiliriz.
Penye giysiler 500 bin - 1.5 milyon, gömlekler 1 - 3.5 milyon, elbiseler 2.5 - 3.5 milyon, pantolonlar 3 - 3.5 milyon, yazlık trikolar 2.5 milyon, tafta çizgili gömlekler 3.5 milyon, etekler 1.5 - 2.5 milyon lira.
Satışa sunulan ürünlerin kısa sürede tükendiği mağazada hemen hemen 15 günde bir giysi çeşitleri yenileniyor. Bu da müşteriler açısından önemli bir avantaj oluşturuyor. Bu tür yerlerin en hoş yanlarından biri de bazen hiç aklınızda olmayan ancak gördüğünüzde "İşte aradığım buydu," dedirtecek sürprizler barındırması. Ancak bu sürprizleri kaçırmamak için vakit ayırıp her şeyi tek tek elden geçirmelisiniz.
Street Company giyim için fazla harcama yapmayı gereksiz bulanlar, kısıtlı bir bütçeyle bu işi geçiştirmeyi düşünenler veya çizgi dışı ürünler peşinde olanlar için ideal bir adres. Street Company
Bağdat Cad., Cadebostan
Tel: 0216 359 04 24