Vitrin Atmayın, yenileyin

Atmayın, yenileyin

05.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atmayın, yenileyin

Atmayın, yenileyin
Atmayın, yenileyin
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Geçenlerde seyrettiğim bir TV programında cumhuriyetin yokluklarla geçen ilk yıllarından, zorlu günlerinden söz ediliyordu. Günlük kullanıma yönelik en basit şeylerin bile kolay bulunamadığı anlatılıyordu. Günümüz penceresinden bakıldığında inanılması oldukça zor, hayal gibi.
Şimdi öyle mi? Ne ararsan var. Ev eşyası, giysi, aksesuvar... Piyasa yerli, yabancı binlerce çeşitle ve markayla dolu. Seç, beğen, al. Yeter ki maddi gücün olsun. Mağazalar bir yana pazarlar ve mahalle marketlerinde bile aranan her şeyi bulmak mümkün. Buna bağlı olarak da tüketime dayalı bir anlayış iyice yerleşmiş durumda. Eşyalarımızı yıllarca kullanmak diye bir kaygımız yok. Onları eskidiğinde bir kenara atmak son derece doğal ve kolay geliyor.
Bazen de çıtanın iyice yükseldiği görülüyor. Banyolar, mutfaklar yıkılıp yeniden yapılıyor. Gazete ve dergi reklamlarına dikkat edecek olursanız bu konuda ne kadar çok ilan olduğunu fark edeceksiniz. Mutfak ve banyo yapan firmalarda bir patlama söz konusu.
Küçük, taşınabilir eşyaların değiştirilmesi kolay da evde inşaata yönelik köklü değişiklikler pek kolay gerçekleşmiyor. Masrafını bir yana bırakacak olsak bile toz, toprak ve gürültü, komşulara yansıyacak sıkıntı bir yana bırakılamayacak kadar önemli sorunlar.
Oysa bir de yenileme diye bir yöntem var. Bu konuda, büyük bir olasılıkla ilginizi çekebilecek bir firmadan ve onun yenileme sisteminden haberdar olmanız gerekiyor. Toz, gürültü ve günler boyu sürecek kargaşadan uzak, kısa sürede evleri yepyeni yapabilecek bir firma bu. Sunduğu olanaklar, gerçekleştirdiği işler son derece dikkat çekici.

Evlere hizmet
20 yıldır büyük oteller için çalışan I.M.M.AC artık faaliyet alanlarını genişleterek evlere de hizmet götürüyor. Zaman içerisinde eskiyen, kırılan lavabo, küvet, klozet, jakuzi, fayans, mermer ve formika yüzeylerini yenilemek hatta renklerini değiştirmek firmanın başarıyla gerçekleştirdiği başlıca işler. Bu işlemler için gerekli olan tüm malzemelerle özel bazı kimyasal bileşimler yurtdışından getirtilerek, işinde iyice uzmanlaşmış kişilerle çalışılıyor. Sonuç inanılmayacak kadar başarılı. Emayesi döküldü diye sakın küvetinizi değiştirmeye kalkmayın. Yalnızca 6 saatte pırıl pırıl bir küvete sahip olabileceksiniz. İsterseniz fayansları, tezgahları da işlemden geçirtip bambaşka bir banyoya da kavuşabilirsiniz. Evin diğer bölümleri için de geçerli bir sistem bu. Mutfak dolapları, fayansları, mermer yüzeyler ve hasar görmüş kısımlar kolayca ilk günkü haline getirilebiliyor.
Bu yöntemin inşaatla karşılaştırıldığında çok daha avantajlı olduğunu söylemeye bile gerek yok. En iyi yanı ise size getireceği maliyet. Her ne kadar kullanılan malzeme ve yapılan işin cinsine göre fiyatlar değişse de bu şekilde yapılan işlemin ucuza mal olacağı çok açık.
Doğal olarak bu konuda belli bir fiyattan söz etmek olanaksız. Ancak bazı standart parçaların fiyatları verilebiliyor. Örneğin bir lavabo 30 milyona, bir küvet ise 60 milyona yenileniyor.
Kolayı varken zoru seçmenin hiçbir anlamı olmadığına göre, bu tür köklü değişimlere girmeden önce bir kez daha düşünmekte yarar var. Eğer yeni bir mimari düzenlemeye gidilmeyecekse kırıp dökmeye, yeni malzeme almaya hiç gerek yok.
Deneyimi ve başarılı uygulamalarıyla dikkat çeken I.M.M.AC düşündüklerinizi ve hayal ettiklerinizi gerçekleştirebilecek bir firma. Üstelik tüm bu işlemleri için de 5 yıl garanti verebilen tek adres.


Harmanyolu Üstü Sok., Meriç Konak, 5 / 4 Mecidiyeköy
Tel: 0212 272 59 17 - 272 60 58

Temiz iş
Tüketimden, kullandığımız birçok eşyayı kolayca değiştirebildiğimizden söz etsek de bunun her şey için geçerli olduğunu söyleyemeyiz. Çevremizde tek tük de olsa vazgeçemeyeceğimiz, anısı olan şeylar da vardır. Ya ailemizden kalmışlardır ya da istesek de bir eşini bulamayacağımız özellikleriyle gözümüzde bambaşka bir yer edinmişlerdir. Özenle korunup saklansalar da zaman içinde bakıma, yenilenmeye gerek duyulduğunda bunları götürebileceğimiz adresleri arar dururuz.
Diyelim ki metal, eski bir tepsiniz var ve gümüş kaplatmak istiyorsunuz. Kolayca işin içinden çıkamayacağınız kesin. Bu tür özel işlerle uğraşan ustaların gittikçe azalması onları bulmakta zorlanmamaza neden oluyor. Ama benim elimde ilgilenenler için bu alanda deneyimli bir ustanın adı ve adresi var: Necmettin Toprak Polisaj Atölyesi.
Necmettin Usta küçük yaşta Erzurum'da çırak olarak başladığı mesleğini son 15 yıldır İstanbul'da kendisine ait atölyesinde başarıyla devam ettiriyor. Gümüş, krom, nikel kaplama yanında polisaj işlerinin de yapıldığı atölyede aynı zamanda eski eşyalar da satılıyor. Tepsiler, şamdanlar, demir karyolalar ve avizeler zaman zaman burada bulabileceğiniz eski eşyalardan.
Nakliye işlemlerinin atölyeye ait olduğu, eşyaların evden alınıp eve teslim edildiğini de açıklayıp fiyatlar konusundaki örneklere geçelim isterseniz. Demir karyolaların temizlenmesi 30 - 35 milyon, mangallar 15 milyon, kap kacak 5 - 10 milyon, gümüş kaplama büyük bir tepsi için 10 milyon, kromaj 10 milyon, şekerlik 3 - 5 milyon lira.
Acıbadem Cad., İsmail Hakkı Bey Sok., No: 10 / 1 Kadıköy
Tel: 418 11 36