Vitrin Ayağınıza güven geliyor

Ayağınıza güven geliyor

02.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ayağınıza güven geliyor

Ayağınıza güven geliyor
Neşe Mesutoğlu
Ayağınıza güven geliyor
Daha çok askerlere ve ordu mensuplarına ayakkabı üreten Adela, şimdi bireysel müşterileriyle yakınlaşma hazırlığı içinde. Ayakkabı deyince akla ilk gelen Türk markalarından biri şüphesiz Yeşil kardeşlere ait olan Adela. Kurulduğu 1973 yılından bu yana bireysel müşteriler kadar, kurumsal müşterilere de hizmet veren firma, dayanıklı ve ekonomik ürünleriyle dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her sene açtığı ihalelerin yüzde 35'ini kazanan Adela, Türk ordusunun ayakkabılarını hazırlıyor. Ancak bu kadarla da kalmıyor. Irak, Suriye ve Ürdün ordularının ayakkabıları da onun ismini taşıyor. Öte yandan iş kanununa bağlı olarak iç güvenlik malzemeleriyle eleman çalıştırması gereken kurumlar da, Adela'nın müşterileri arasında bulunuyor. Çelik burunlu bot ve ayakkabı olmak üzere iki tip üretilen güvenlik ayakkabıları, Adela'nın fabrika satış mağazasında pek dikkat çekmiyor.
Neden mi? Çünkü birbirinden farklı modeller ve indirimli fiyatlar daha ilgi çekici. 9.5 milyon liradan 6 milyon liraya inen açık ayakkabılar, 19 milyondan inerek 13 milyona satılan kadın ayakkabıları, 29 milyon liradan 21 milyona inen erkek ayakkabıları, 3 - 7 milyon liralık terlikler şüphesiz daha cazip geliyor. Adela'da ayrıca kemer ve çanta gibi farklı deri mamulleri de bulunuyor. Büyük boy bavullar 32 milyondan 25 milyona inerken, orta boy bavullar 10 milyona alınabiliyor. 6 - 10 milyon liraya çantalar, 4.5 milyon liraya cüzdanlar, 2 - 4 milyon liraya kemerler de diğer seçenekler arasında. Slazenger ve Adidas'ın bayiliğini üstlenen Adela mağazasının, Arena ve Le Coq Sportif ürünlerinin de bulunabileceği reyonlarında çeşit zenginliği hemen dikkat çekiyor.
Kaliteye göre artış gösteren fiyatlar her kesime hitap ediyor. Ev hanımı olduğunu söyleyen Ayşegül Atıl, fiyatları makul bulduğu Adela'dan arkadaşının çocuğuna hediye olarak bir ayakkabı aldığını söylüyor. Ticaretle uğraşan Rıdvan Akkaya, sık sık alışveriş yaptığı bu markadan memnun olduğunu belirtiyor. Akkaya, "Bir iki ay önce başka bir yerden Adidas ayakkabı aldık. Yanlış yıkandığı için yırtıldı. Aynı ayakkabıyı aradan zaman geçmesine rağmen şimdi daha ucuza aldık," diyerek fiyatların uygunluğunu dile getiriyor.
Gün boyu yabancı müziğin çalındığı Adela'da yorgunluğunuzu atabileceğiniz bir de kafeterya bulunuyor. Sabah 9:00 ve 21:00 arasında açık olan mağaza üst kat 600, alt kat 1250 metrekare olmak üzere iki kattan oluşuyor. Ücretsiz otopark da, müşterilere park sorunu yaşatmıyor.
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın ardından Antalya, Konya, Samsun, Eskişehir ve Gaziantep'te de hizmet verecek olan Adela, bireysel müşterileriyle daha fazla yakınlaşma hazırlığı içinde...

Tel: 0216 416 03 26