Vitrin Banyo banyo, söyle bana...

Banyo banyo, söyle bana...

08.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Banyo banyo, söyle bana...

Banyo banyo, söyle bana...


Bu yılın moda renkleri pembe, mavi, yeşil ve sarı. Sadelik ön planda. İşlevselliğin önemi büyük her zaman olduğu gibi. Klasikler yerlerini özellere bırakıyor. Çocuklar ve engelliler için de özel tasarımlar yapılıyor... Banyoların 2000 modasından söz ediyoruz


       Aştık, pekçok şeyi aştık. Ama insan yine de 2000 banyo modasından söz edilirken şaşırabiliyor. Biz ne zaman bu kadar yol katettik acaba diye düşünüyor. Etmişiz işte. Üstelik kişisel banyolara kadar gelmişiz. Yuvalarda "hanimişte hanimiş" diye çocuğumuza gösterdiğimiz ufacık klozetler, lavabolar da evlerimize kadar girmiş. En güzel gelişmelerden biri de artık engelliler için de özel vitrifiye takımların tasarlanıyor olması.
       "Yaşanacak banyolar" yaratmayı ilke edinmiş olan firmalar harikalar yaratıyorlar. Bu yıl ahşap "in". Suya ve neme dirençli olan mobilyalarda doğal ahşabın yanı sıra sarı, mavi ve pembe gibi renkleri de bulmak mümkün.

       Gereksiz ayrıntı yok
       Çanakkale Seramik & Kalebodur, detay oyunlarından uzak, ancak "en ince ayrıntıya kadar kusursuz" olarak tanımladığı farklı bir seriyi sunuyor. "Mondo" adı verilen bu ürün grubunda 3 farklı model lavabo, bunlarla uyumlu ayaklar ve ayak yerine kullanılabilen özel asma dolaplar yer alıyor. Ayrıca 5 farklı renkte yer - duvar karosu ve değişik vitrifiye ürünleri de Mondo ürün grubunda bulunuyor. Fiyatlar 5 milyon 350 bin liradan başlayıp 54 milyon 200 bin liraya kadar çıkıyor.

       Engellilerle çocuklara özel ürünler
       Toprak Seramik, tutunma destekleri, özel lavabo ve duş oturakları ile engellilerin yaşamını kolaylaştırıyor. Çocuklar içinse 5 farklı renkte kanguru, ayı ve köpek şeklinde vitrifiye takımlar hazırlanmış. Hidromasajlı küvetler rahatına düşkün olanlara iyi bir seçenek oluşturuyor. Bunun yanısıra küvetlerde kullanılan air pool (hava masajlı) ve turbo pool (hidromasaj ve hava masajlı) sistemler sayesinde bütün yorgunluğunuzu üstünüzden atabilirsiniz. Toprak Seramik'te KDV hariç fiyatları şöyle: 4 parçadan oluşan Junior beyaz takım 176 milyon 900 bin lira, bedensel engellilere özel lavabo 40 milyon 600 bin lira, klozet 73 milyon 800 bin lira, Pasifik dezenfeksiyonlu turbopool küvet 3 milyar 307 milyon.

       Klasiğin çağdaş yorumu
       Vitra - Artema banyonuzu güzelleştirmek için farklı ürünler hazırlamış. Bunlardan biri Artema'nın yeni aksesuvar serisi Decada. Bu seride, etajer, halka havluluk, aplik, askı gibi 13 değişik ürün var. Decada paslanmaz, kolay monte edilebilen ve beş yıl garantili ürünler sunuyor. Vitra banyo mobilyalarının ise 12 farklı modeli var. Bu mobilyaların en yenisi klasiğin çağdaş yorumu olarak tanımlanan "Karia". Masif ahşap ve ceviz cila kullanılan Karia sadelikten hoşlananlar için iyi bir seçenek olabilir. Fiyatlar seçeceğiniz ürüne göre değişiyor. Unutmadan ekleyelim; Vitra - Artema 15 Temmuz'a kadar banyosunu yenilemek isteyenlere bir peşinat ve beş taksitten oluşan ödeme kolaylığı da sağlıyor. Kampanya süresince hidromasajlı küvet ve banyo mobilyaların montajı da ücretsiz yapılıyor.

       Banyonuzun dolabı da özel
       Mahanoğlu Ahşap Tasarım, banyo dolaplarında ahşabın doğal rengi ve beyaz, açık pembe, mavi gibi renkleri ön plana çıkarmış. Bütün dolaplarda flotal ayna ve metal kuplar kullanılıyor. Firma ürünleri İstanbul içinde yerine teslim - montaj da yapıyor. Dolapların KDV hariç fiyatları 115 ile 299 milyon lira arasında değişiyor.
       Koza, banyo aksesuvarları, aynalar ve banyo mobilyalarında uzun yıllardır hizmet veren bir firma. Koza, duroplast ve metal aksesuvarlarının 11 farklı serisinden banyonuz için gereken bütün ürünleri bulabilirsiniz. Banyo aksesuvarlarında fiyatlar 875 bin liradan başlayıp 40 milyon liraya çıkıyor. Aynalar 6 milyon 750 bin lira ile 44 milyon 500 bin lira, aynalı banyo dolapları ise 260 ile 587 milyon lira arasında değişiyor.
       Değişim Mühendislik, İtalyan Ardeco ve Artesi firmalarının Türkiye temsilcisi. Firma, dolapların hem işlevsel hem de estetik olmasına önem veriyor. Değişim, cam tezgahlar ve alüminyum lavaboların da bu yıl moda olduğunu belirtiyor. Banyonuzu tamamlayan ve şık bir detay olan dolaplar da bu yıl en fazla lacivert, sarı ve venge olarak adlandırılan özel bir renk kullanılıyor. 60'a yakın model seçeneğini size sunan Değişim Mühendislik'te dolaplar 800 ile 8 bin mark arasında değişiyor.