Vitrin Beyoğlu'na demir attı!

Beyoğlu'na demir attı!

09.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beyoğlu'na demir attı!

Beyoğluna demir attı
9 Ocak 1999
Beyoğluna demir attı

Beyoğlu küçük küçük kafeleriyle, barlarıyla İstanbul'un en hareketli semtlerinden biri olmayı sürdürüyor. Genciyle yaşlısıyla pek çok kesimden insanın buluştuğu bu yerde herkes zevkine göre bir mekan bulabiliyor. Ama yetmiyor, Beyoğlu'nda her gün yeni bir yer açılıyor. Bunlardan biri de Admirality Bar. Pek çok özelliği bünyesinde bulunduran barda akşam yemeğine kadar sessiz bir ortamda kitap okuyup, kahve içip kafanızı dinleyebiliyorsunuz. İsterseniz denizcilikle ilgili ürünleri inceleyip hoşunuza gideni satın alabiliyorsunuz. İsterseniz de akşam yemeğinden sonra başlayan canlı müzikle eğlenebiliyorsunuz.
Vedat Özbeş ve Turgay Erol'un açtığı bar dekoruyla da ilgi çekiyor. Özellikle Turgay Erol'un kaptan olması mekanın dekorasyonundan ismine kadar etkilenmesine neden olmuş. Admirality Bar, ismini gemilerde kullanılan ve gemiyi durdurmaya yarayan büyük çapadan almış. Barın zemini ise Avrasya gemisinden sökülen parçalardan monte edilmiş. Zaten mekanın içi de kamaraya benziyor. Duvarlarda kamara pencereleri, gemi dümenleri ve 1800'lere ait denizci haritaları yer almakta. Barın tavanını ise 1738 yılında Fransız donanması için çizilmiş denizci haritası süslüyor. Haritanın orijinali de barda bulunuyor. Gündüzleri kafe olan Admirality'nin girişinde 1700'lü yıllardan günümüze kadar gelen denizcilikle ilgili her türlü kitap bulunuyor. Kafeye gelenler bu kitapları alıp bir yandan kahve ya da çaylarını yudumlarken bir yandan da bu kitapları incelemeye fırsat buluyorlar. Eğer kitap ilginizi çekerse çıkışta satın da alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yine denizcilik ve antika merakınız varsa ahşaptan yapılmış maket gemiler burada meraklılarının beğenisine sunuluyor. Büyüklüklerine ve özelliklerine göre 200 dolardan 1500 dolara kadar pek çok ürün çeşidini burada satın alabilirsiniz. Barın dekorunun değişik ve tarihi olması müşterilerin de ilgisini çekiyor. Emekli olmuş kaptanlar, denizcilikle ilgilenenler, antika meraklısı her yaştan ve kesimden insan daha şimdiden barın müdavimi olmuş.
Admirality Bar sabah saat 11:00'den gece saat 03.00'e kadar açık. Saat 22:00'den sonra canlı Türkçe pop programı yapılıyor.
Admirality Bar'da yemek ve içki de dahil olmak üzere kişi başına 6 milyon lira ödüyorsunuz. Ayrıca Ramazan ayı boyunca özel bir mönüyü de müşterilerine sunuyorlar.

Adres: İstiklal Cad. Galatasaray İş Hanı, No: 230
Tel: 0212 - 252 40 94