Vitrin Bir Fanta Fun Olayı

Bir Fanta Fun Olayı

12.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir Fanta Fun Olayı

Bir Fanta Fun Olayı


AYŞEGÜL SÖNMEZ / ART NİYET


       Vitrin, MedyaEvi'nin davetlisi olarak Fanta Fun partideydi. Kuşadası'nın Kutav'ın Fanta Plajı'nda güneş, sıcak demeden denize girdi. Yakınmadı, güneşlendi. Plajdakilerde kah okey oynadı. Kah dans etti. Ama hep Fanta içti.
       *Fanta Fun partisi akıllara şunu kazıdı: Hayatta bir tribün arkadaşın var mı sen ondan haber ver. Evet, varsa, zaten o Fanta içiyordur. Yoksa hemen bir tane Fanta iç, senin de olur...
       *Fanta Fun partisinin gerçekleştiği Kutav Plajı'nda duş almak tam 300 bin Türk Lirası, tüm Fanta'lar ise bedavaydı.
       *Plajda en çok oynanan oyunların başında Okey, tavla ve ortaoyunu geliyordu. Ortaoyununun konusu Malkoçoğlu'nun kızı Kezban'ın kaçırılış öyküsünü konu edinmişti. Oyun, Fanta Fun partisi animatörler grubu tarafından tam 40 derece sıcak altında gerçekleştirildi.
       *Kuşadası'nın en büyük otelleri Pine ekiyle başlayan otelleriydi. Ancak otellerin en büyük özelliği otellerde salatalara zeytinyağı konmaması, otel yetkililerin de buna gerekçe olarak Fransız turistlerin sevmediğini belirtmeleriydi. Yine yetkililere göre Fransızlar, mayonez ve ketçapdan başka bir sos tanımıyorlardı. Bu yüzden Pine Marine ve Pine Bay adlı Kuşadası otelleri otelin sıcak tüm havuzbaşlarını ketçaplarla ve mayonezlerle donatmışlar, zeytinyağını es, bu ikiliyi ise tek geçmişlerdi.
       * Yine bu Pine ekli otellerde garsonlar Fransız turistlerin etkisinden olacak önünüzdeki tabağı almak için şöyle soruyorlardı: "kaldıriim mi? "
       *Kuşadası'nda yapılan tüm dans yarışmalarını gazeteci yazar, Selçuk Arna Bakkaliyesi'nin varislerinden Sibel Arna kazanırken, Arna, yakın arkadaşlarıyla, dans yarışması sonucu kazandıklarını paylaşmadan edemedi. Arna'nın cömert tavırları diğer gazetecilerin gözünü yaşarttı. Sibel Arna, ayrıca güzelliğiyle yerli yabancı turistlerin başını döndürdü.
       *Kuşadası'nın en iyi barı Sandal adlı bardı. Ancak barı dolduran geniş İzmirli kitle dans edilmesine alışkın olmadıklarını, bu bara gelme nedenlerinin kimler geldi kimler geçti şarkısını söyleme olduğunu ifade ettiler. Ve yine aynı barda aynı kitle ileri giderek, "oynadıklarını" iddia ettikleri bir takım basın mensuplarını Kuşadası Karokulu'na şikayet ettiler.
       *"Kumru sandviçin yerini Kuğu sandviç almayacak" adlı pankartlarıyla fanatik İzmirlilerin gösterileriyle hareketlenen Kuşadası Kervansaray önü, polisin duruma müdahele etmesiyle sakinleştirildi. Yetkilerin, kimse kumrunun yerini almayacak sözüyle grup dağıldı.
       *Medyaevi ortaklarından Rauf Bey'in "çocukluğumun tavşanlı Kuşadası günleri" başlıklı sözlü dia gösterisi Adı Meyhane adlı fasıllı meyhanede heyecan içinde geçti.
       *Ünlü piar'cı Sibel Kahraman, Adaland su parkı yetkililerince kayarken en çok su tüketimine sebebiyet vermekten ve yine kayarken Esin Afşar'ı akla getiren rahatsız edici çığlığı nedeniyle parktan apar topar götürüldü. Bunun üzerine ünlü piar'cı intikamını Adaland'ın kapısının önünde Simply The Best söyleyerek aldı. Sibel Kahraman'a destek veren medya yetkililerinin içinde Anouk adlı şarkıcıya benzerliği nedeniyle yabancı turistler tarafından sürekli taciz edilen Aysu adlı Elifnağme muhabiri vardı. Aysu, Beyaz tarafından havuza atılmış olmanın protestosunu Sibel'in konseri aracılığıyla yapma fırsatını ele geçirdiğini söyledi.