Vitrin Bu kurslar çok cazip

Bu kurslar çok cazip

14.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu kurslar çok cazip

Bu kurslar çok cazip
14 Mart 1998
Ersoy YÜZÜNCÜOĞLU

Akademi İstanbul'un farklı dallarda açtığı kurslara katılarak bir meslek sahibi olabilirsiniz.

Akademi İstanbul alternatif eğitim vermek üzere 1911 yılında "American School of Language and Art" olarak kurulmuş. Kurulma amacı kadını iş dünyasına ve sosyal yaşama kazandırmak. O dönemde dans, resim, jimnastik, yüzme, daktilo, çiçek ve İngilizce, Fransızca, Almanca dil kursları açılmış. Verilecek eğitim dönemsel ihtiyaçlara göre belirlenmiş. Hatta 1926'da iki kadına sürücü belgesi almaları için eğitim bile verilmiş. Karma eğitime geçilme yılı 1990. Ardından 1996 yılında Akademi İstanbul ve American School of Language and Art birleşip Akademi İstanbul adını almış.
Akademi İstanbul eğitim felsefesini "Yaşam boyu eğitim" ve "Eğitim üretim içindir" olarak belirliyor. Burada eğitimin amacı insanlara meslek kazandırmak ve bu eğitimi sanatla desteklemek. Akademi İstanbul hakkında görüşlerine başvurduğumuz Genel Müdür Oya Aşlak "Meslek eğitimleri sanat eğitimleri ile desteklendiğinde birle birin toplamı üç ediyor. Sanat eğitimi vererek kişinin kendine karşı üstünlüğünü kanıtlamasına yardımcı oluyoruz. Böylece yaşam kaliteleri de artıyor," diyor. Eğitimde "canlı ortamlar"ın çok önemli olduğunu vurgulayan Aşlak "Canlılık ilgi alanlarının artmasına neden olur. Hatta bir düşünür 'canlılık kıskançlığa karşı en iyi ilaçtır' der," diye ekliyor.
14 dalda 1500'e yakın öğrencisi bulunan Akademi İstanbul'da çocuk, genç ve yetişkin eğitimi olmak üzere üç ayrı klasmanda eğitim veriliyor. Bunun yanı sıra şirketlerden gelen istek doğrultusunda şirket içi eğitim hizmetleri de veriliyor. Burada eğitim ikiye ayrılıyor: Kısa süreli kurslar ve 2 yıllık eğitim programları. Kurslar 7 ana daldan oluşurken 2 yıllık eğitim programları 10 ana daldan oluşuyor.

Kurslar
* El sanatları: Tasarım, model, kuyumculuk ve üretim. Haftada 3 saatten 4 ay (250 dolar) veya 8 ay (500 dolar).
* Tiyatro: Diyafram ve ses kullanımı, doğaçlama, oyunculuk çalışması, beden dili kullanımı. Haftada 2 gün, 4 saat. Aylık 20 milyon TL.
* Bale - dans: Klasik balede Vaganova tekniği ile 6 - 12 yaş grubuna yarı zamanlı ve hafta sonu eğitimi. Caz, modern, klasik ve Latin Amerika dansları eğitimi haftada 3 - 4.5 saat. Aylık 10 - 12 milyon TL.
* Plastik sanatlar: Seramik ve resim. Haftada 2 gün 3'er saat olarak gerçekleşiyor. Aylık 20 milyon TL.
* İngilizce: Yabancı eğitmenler eşliğindeki eğitim haftasonları ve akşam olmak üzere iki değişik zamanda veriliyor. Haftada 2 gün üçer saatten verilen eğitimin ücreti aylık 15 milyon TL.
* Bilgisayar: Muhasebe ve genel. Haftada 4 saatten 5 hafta ve 32 milyon TL. Windows 95, Excel, Word ve Power Point eğitimlerinin verildiği genel bilgisayar eğitimi haftada 4 saat olarak yer alıyor. 8 hafta süren eğitimin ücreti ise 48 milyon TL.
* Müzik: Pop caz, rock, klasik müzik. Yetişkinler ve gençler için 4 ay haftada 4.5 saatten 65 dolar. Çocuklara haftada 3 saatten 10 milyon TL.
Ayrıca 2 yıllık; radyo - TV, reklamcılık, gazetecilik, işletme eğitimi, animasyon, ticari İngilizce, tiyatro, müzik ve plastik sanatlar eğitimi veriliyor. 2 yıllık eğitim öncesi İngilizce eğitimi verilen Akademi İstanbul'da bu bölümler için ücretler; birinci sınıflar için 3000 - 4000 dolar arası, ikinci sınıflar için 280 - 500 milyon TL arası.
(Tüm ücretlere KDV ekleniyor.) Daha geniş bilgi için:
Akademi İstanbul
İstiklal Cad. Bahçeli Hamam Sk.
No:3 80060 Beyoğlu. Tel: (0 212) 251 74 84 (10 hat)