Vitrin Büyülü taşlar

Büyülü taşlar

10.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Büyülü taşlar

Büyülü taşlar
Büyülü taşlar
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Gün geçmiyor ki bilim dünyasından gelen şaşırtıcı bir haberle karşılaşmayalım. Özellikle genetik, tıp, teknoloji gibi alanlarda inanılmaz gelişmeler yaşanıyor.
Bilimin bugün ulaşmış olduğu bu aşamanın gerisinde insanların bilinmeyene duyduğu merak duygusunun büyük bir payı olmalı. Ama bilinmeyene karşı duyulan bir başka duygu daha var: Korku.
İnsanlar yüzyıllardır çözemedikleri, karşısında çaresiz kaldıkları olaylar yüzünden korkuya kapılmışlar ve onlardan gelecek tehlikelerden korunmak amacıyla değişik yöntemler geliştirmişler. Kurban kesmişler, büyüye başvurmuşlar, birtakım batıl inançlara saplanmışlar. Bugün bile çevremizde at nalının uğuruna inanan, nazar boncuğu taşıyan çok sayıda insana rastlayabiliyoruz. Bu tür inançları gülümseyerek karşılayabiliriz ama bize doğanın armağanı olan bazı değerli ve yarı değerli taşlar var ki bunların etkileri ve (elektrikle çok yakından ilgili olduğunu sandığım) güçleri ile ilgili iddialar karşısında biraz durup düşünmemiz gerekir. Teknolojik gelişmelerin yaşamımıza getirdiği yararlar yadsınamaz. Elektrikle çalışan ev aletleri, bilgisayar, cep telefonu... Hangi birinden vazgeçebiliriz ki? Hiçbirinden vazgeçemeyeceğimiz gibi teknolojinin en son yeniliklerinden vakit geçirmeden yararlandığımız bir gerçek. Yalnız bir gerçek daha var ki o da tüm bunların sağlığımız üzerindeki olumsuz etkileri.
Bazı bilimsel yayınlarda son derece ciddi iddialar yer alıyor. Araştırmalara göre elektrikli araçların oluşturdukları manyetik alanların üzerimizdeki etkileri gerçekten de can sıkıcı ve tehlikeli boyutlarda. Bu manyetik alanların dokuları tahrip ettiği, hücre zarlarına zarar verdiği, kanser oluşumunu hızlandırdığı öne sürülüyor. Cep telefonunu devamlı açık tutmamamız, televizyon ve bilgisayar önünde fazla kalmamamız gibi bazı önlemler dışında tam olarak kendimizi nasıl koruyabileceğimiz ise belirsiz. İşte bu noktada çareyi gene doğada arayabiliriz. Bazı taşların gücü üzerine söylenenlere kulak verebiliriz. Taşların elektrik dalgalarını kendilerine çekerek etkisizleştirdiği yabana atılmayacak bir varsayım gibi geliyor bana.
Taşların gizemli dünyası ilginizi çekiyorsa, bu konuda daha geniş bilgi edinmek istiyorsanız Sedat Kandemir ve Korel Alpan'ın taşlarla ve onlardan yapılan takılarla tıka basa dolu olan dükkanlarına gitmeniz gerekiyor.
Her yanıyla ilginç olan mekanda her yer belki de ilk kez göreceğiniz değişik taşlarla dolu. Kimi doğal haliyle kimi de işlenmiş olarak sergilenen bu taşlardan edinmemek olanaksız. Modern formların kullanıldığı yüzük, kolye ve çeşitli takılar takı severlerin dikkatini çekecek özellikte. Yıllardır bu işle uğraşan ve konusunda uzmanlaşmış dükkan sahiplerine göre taşların sayısız yararları var. Gelin hep birlikte göz atalım.
Kristal kuvars: Cep telefonu olanların kesinlikle yanlarında bulundurması gereken bir taş. Televizyon, bilgisayar, telsiz, telefon gibi araçların yaydığı dalgaları üzerine topluyor. 15 günde bir yıkanıp arındırılarak tekrar kullanılıyor. Vücuttaki fazla elektriği alıyor.
Obsiden: Bilinç altındaki blokajları temizliyor.
Malahit: Vücuttaki statik elektriğin fazlasını alıyor.
Rose kuvars: Rahatlatıcı, ferahlatıcı bir etki veriyor.
Firuze: Bilinci genişletiyor. Tansiyonu düzenliyor. Kalple ilgili hastalıkları iyileştirici bir özelliği var.
Agate: Uzun ömür ve mutluluk simgesi olan bu taş günlük stresi atıyor.
Zümrüt: Göz ağrılarını dindirip, iltihap ve kızarıklıkları gideriyor.
Kaplangözü: Konsantrasyonu güçlendiriyor.
Kehribar: Astım, bronşit ve alerjiye iyi geliyor.
Topaz: Kan dolaşımı bozukluğu olanlara öneriliyor. Telepati yeteneğini de artırıyor.
Ne dersiniz? Oldukça ilginç ve iddialı değil mi?
İnananıp inanmamayı bir yana bırakalım. Taşların güzelliklerini yakından görmek, elinizle hissetmek ve değişik bir dünyaya adım atmak isityorsanız vakit geçirmeden aşağıdaki adrese uğramalısınız. Kimbilir, belki siz de kendinizi bu büyüye kaptırır, kısa sürede taşlar konusunda bir uzman olup çıkarsınız.

Sert Mineral
Sedat Kandemir - Korel Alpan
Mühürdar Cad., Akmar Pasajı 26 / B Kadıköy
Tel: 0216 349 22 63