Geri Dön

Çakırkeyif yemekler

Çakırkeyif yemekler


Efes, Anneler Günü’ne özel bir kitapçık hazırladı. “Birayla Gelen Lezzet" adındaki kitapta yaz günlerine özel, biralı leziz yemek tarifleri var


       irayla Gelen Lezzet kitabını Emel Başdoğan hazırlamış. Kitabın girişinde şunlar yazıyor: “Bana göre bira diğer tüm içeceklerden farklı. İsterseniz ayaküstü bir sandviçin yanında, isterseniz özenle hazırladığınız leziz yiyeceklerle ikram edebiliyorsunuz." İşte dark biralı midyeli pilavdan biralı ekmeğe kadar pek çok seçeneğin bulunduğu kitaptan tadımlık tarifler...

Acı Soslu Balıklı Patates Kroket

     Malzeme: 500 gr. eski patates, 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı, 1 yumurta sarısı, tuz, karabiber, 125 gr. kılçıksız füme balık eti, 2 diş ezilmiş sarmısak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, kırmızı biber, 3 yemek kaşığı Efes Extra, 1 kâse un, 1 kâse galeta unu, 2 adet çırpılmış yumurta, kızartmak için sıvı yağ Sos için: 1 adet kurutulmuş kırmızı Arnavut biberi, 1 diş sarmısak, 1 küçük soğan, 2 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı kıyılmış domates, 2 adet olgun domates, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Patatesleri haşlayın. Çukur bir kapta ezin. Yağ, yumurta sarısı, tuz ve karabiber ile karıştırıp soğumaya bırakın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp içine doğranmış balık eti ve sarmısağı ekleyin. Kısık ateşte hafifçe kavurun. Efes Extra’yı ekleyin. Ateşten alın ve patates ezmesi ile karıştırın. Karışımı buzdolabında yarım saat bekletin. Yağı kızdırın. Kroket malzemesine silindir biçimi verin. Unu tuzlayıp biberleyin. Kroketleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Yeniden una bulayarak aynı işlemleri tekrar edin. Kroketlerinizi 4 dakika kızartın.
       Sosu hazırlamak için domatesleri temizleyip küçük küçük doğrayın. Kurutulmuş kırmızı biberin çekirdeklerini ayıklayın. Sarmısak ve soğan ile mutfak robotunda kıyın. Limon suyu, tuz, karabiber ve maydanoz ile karıştırın. Kroketlerle servis yapın.

Zeytinyağlı Midyeli Pilav

     Malzeme: 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 su bardağı zeytinyağı, 3 adet kıyılmış soğan, 1 yemek kaşığı toz şeker, 2 su bardağı pirinç, 500 gr. ayıklanmış midye, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, 2 su bardağı Efes Dark Yapılışı: Dolmalık fıstıkları altın rengi olana kadar kavurun. Soğan ve şekeri ekleyin, kısık ateşte soğanlar koyu pembe renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin. Pirinci yıkayıp iyice süzün. Soğanlar iyice kavrulunca pirinci ekleyin. Beş dakika birlikte kavurun. Efes Dark, tuz, karabiber, yenibahar, dereotu ve midyeleri ekleyip ateşin kuvvetini artırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirip ateşten alın. Demlenmeye bırakın. Üzerine biraz daha kıyılmış dereotu serpip ılık veya soğuk olarak servis yapın.




Müge Anlı canlı yayınında tüyler ürperten itiraflar!ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı'nın programında kızını aramaya gelen Zeynep Ergül, kayıp Mehmet Muharrem Erbay olayını tekrar gündeme gelmesine sebep oldu. Geçen hafta canlı yayında gözaltına alınarak Jandarma'da ifadesi alınan Zeynep Ergül açıklamaları programa damga vurdu. İmam olan ağabey Cahit Ergül'ün itirafı herkesi şoke etti.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber