Vitrin Canlı saçlar rüya değil

Canlı saçlar rüya değil

01.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Canlı saçlar rüya değil

Canlı saçlar rüya değil


Parlak, canlı saçlar için büyükannelerimizin zeytinyağlı, yumurtalı sihirli formülleri artık yetmiyor. Ne güneşin UV’si zararlıydı o zaman ne de havuzların klorlu suları vardı. Şimdi sihirli formüller laboratuvarlarda yapılıyor. Kozmetik firmalarının saç bakım ürünleri çağın dış etkilerine meydan okuyor


       Başımızın tacı saçlarımızın içinde bulunduğumuz yaz aylarında sağlığını ve güzelliğini koruması için özel bakım gerekiyor. Güneş, deniz ve havuzdan bizim aldığımız keyif, saçlarımıza bir anlamda eziyet olarak yansıyor. Çünkü UV ışınları, tuzlu ve klorlu su saçın sağlığını bozan faktörlerin başında yer alıyor. Kozmetik firmalarının geliştirdiği saç bakım ürünleriyle saçımızda kuruluğa, kırılmalara, cansızlaşmaya yol açan dış etkenlerden korunmak mümkün.
       Kerastase, saç bakım ürünlerinde uzmanlaşmış bir firma. Kerastase’nin "Solaire" serisi ise tamamen güneş ve tuzlu/klorlu suyun etkilerine karşı geliştirilmiş ürünlerden oluşuyor. Koruma, yıkama ve bakım aşamalarından oluşan bu ürün grubu kuaförlerde satılıyor. Saçınızın durumuna göre kuaförünüzün belirleyeceği ürün yaz boyunca sağlıklı saçlara sahip olmanızı kolaylaştıracak.
       Koruma ürünleri saçı Uv ışınlarının etkilerine engel oluşturuyor, doğal savunma mekanizmasını güçlendiriyor, kurumayı önlüyor ve saç renginin parlak kalmasını sağlıyor. Bu seride yer alan yıkama ürünleri güneş ve deniz suyunun kurutucu etkisinden arındırıyor. Güneşten sonra kullanılan bakım ürünleri ise saçın derinlemesine beslenmesini, yumuşak ve parlak olmasını sağlıyor.

       Loreal Paris & Elseve
       Loreal’in kuru ve yıpranmış saçlar için geliştirdiği Nütri Seramid serisi içerdiği Ceramide R sayesinde saçı onarıp güçlendiriyor. Loreal Elseve laboratuvarlarında yapılan araştırmalarda bu ürünün fırçalama sırasında kırılan saçlarda yüzde 40’a varan azalma olduğu gözlenmiş. Her saçın farklı bir ihtiyacı olduğu prensibinden hareketle geliştirilen Elseve UV Filtreli şampuan ve saç kremi boyalı saçlarda yazın sık karşılanan sorunlara çözüm getirmeyi hedefliyor. Bu ürün grubu boyalı saçların kökünden ucuna bakımını yaparken yıpranmadan taranmalarını sağlıyor ve saç rengi uzun süre parlak ve canlı kalıyor.

       Sebastian
       Sebastian saç bakım ürünlerine bir yenisini daha ekledi. Yeni çıkan Xtah serisinde saçın doğal dengesini korurken kolay şekil almasını da sağlayan ürünler var. Bu ürünler saça bakım da yapıyor.










       Nectar
       Nectar diğer kozmetik ürünleri gibi saç bakım ürünlerini de tamamen doğal malzemeden üretiliyor. Ürünlerin temel malzemesi tabiattan elde ediliyor. Hepsi çok tanıdık: papatya, yosun, gül...
       Kimyasal hiç bir katkının bulunmadığı bitkisel kökenli bu ürünleri Nectar mağazalarında bulabilirsiniz.




       J.F. Lazartuigue
       J.F Lazertigue saç bakım ürünlerinin yanı sıra Bağdat Caddesi Feneryolu’nda bulunan merkezinde özel bakım programları da uyguluyor. Saç bakım merkezinde Fransa’da özel eğitim görmüş uzmanlar görev yapıyor. Bunun dışında Lazertigue’in yaz serisi ürünleriyle saç bakımını kendiniz de uygulayabilirsiniz.
       Adres: Bağdat Caddesi, No:133, Feneryolu Kadıköy
       Tel: 0216 336 56 71