Vitrin 'CD'lerimle bir radyo kurabilirim'

'CD'lerimle bir radyo kurabilirim'

16.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

'CD'lerimle bir radyo kurabilirim'

CDlerimle bir radyo kurabilirim
16 Ocak 1999
Dilek Sancılı

CDlerimle bir radyo kurabilirim
* Neler giymekten hoşlanırsınız?
Bale yaparken fazla rahat olmayan şeyler giydiğimiz için günlük hayatta mümkün olduğu kadar rahat ve salaş giyinmeyi tercih ediyorum. Evden ne bulursam giyip çıkarım. Bu beni hiç rahatsız etmez. Zaten alışveriş yaparken de vitrinde ne görürsem onu alırım. Öyle dolaşıp da alışveriş yaptığım hiç olmamıştır. Bir de arkadaşlarım beni giydirir. Son dönemlerde de yaptığım dergi çekimlerinde üstümde deneyip beğendiğim şeyleri alma kolaylığını buldum.
* Bale kıyafetlerinizin seçimine katkınız oluyor mu?
Bugüne kadar hep devlet balelerinde çalıştığım için onların yaptırdığı kostümleri giydim. Hep de prens kıyafetleri olmuştur bunlar. Yine de bazen küçük aksesuvarlar katabiliyor ya da rahatlığı konusunda müdahalelerde bulunuyoruz.
* Uzun süre yurtdışında yaşadınız. Şimdi de Türkiye'desiniz. Alışverişi karşılaştırsanız neler söylersiniz?
Bence giyim konusunda en iyi alışveriş yapılacak ülke İtalya. Mesela Fransa'dayken İtalya'ya temsile gittiğimizde baletler iyi yemek yiyecekleri için sevinirken, balerinler de alışveriş yapacakları için seviniyordu.
* Vücudunuz sizin için önemli. Özel bir bakım programınız var mı?
Vücudum enstrümanım. O yüzden 20 senedir günde en az 7 - 8 saat çalışıyorum. Vücudum için en iyi bakım çalışmak ve duştan sonra dinlenmektir. Vücut bakım ürünü olarak da özellikle banyo yaparken vücudu dinlendirici yağ ve tuzlar katıyorum. Bir de Fransa'dan kalma bir alışkanlık olarak da her gün bir bardak kırmızı şarap içiyorum. Bu beni hem dinlendiriyor hem de kan yapıcı özelliği ile sağlıklı tutuyor.
* Nerelerde yemek yer, nerelerde eğlenirsiniz?
Boğazına düşkün bir baletim. Ancak çok çalıştığım için vücudum formda kalabiliyor. En çok İtalyan ve Uzakdoğu mutfağını seviyorum. Bir de uzun süre görüşemediğim annemin yaptığı yemekler çok güzel. Eğlenmek için de mekan değil arkadaş grubu çok önemli. Ben arkadaş grubumla en eğlenilmeyecek bir yerde bile eğlenebilirim.
* Parayı en çok neye harcarsınız?
Bugüne kadar en çok parayı müzik ve elektronik eşya için harcadım. Bir radyo kurabilecek potansiyelim var. Bir de tatil için çok para harcarım.
* Tatil için nereye gidersiniz?
Tatil için en çok Türkiye'ye geldim. Buranın iyi bir tatil ülkesi olduğuna inanıyorum. Uzaklara bakmaya gerek yok. Bir de işim nedeniyle dünyanın belli başlı pek çok ülkesine gittim. Brezilya, Maldiv Adaları ve Filipinler'i beğendim.
* Türkiye'de de bir ev kurmak üzeresiniz. Size göre bir evde neler olmalı?
Ev her şeyden önce rahat olmalı. Her oda birbirinden farklı özellik taşımalı. Elektronik donanım ve rahat bir yatak olmazsa olmaz. Çünkü eve girdiğim andan itibaren zamanımın yüzde 50'si yatakta geçiyor. Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en zor ikinci mesleği baleymiş.
* Neler dinlemekten ve okumaktan hoşlanırsınız?
Daha çok gittiğim ülkelerin geleneksel ya da popüler müziğinden CD'ler alırım. O yüzden de şunu dinlerim bunu dinlerim demek yerine bir sanatçı olarak her şeyi dinleyip yorumlamak istiyorum. Kitapta ise roman okumayı sevmem. Onun yerine daha çok araştırma kitapları ve mitolojik kitaplar okumayı tercih ediyorum.
* Size en çok ne hediye edilir?
En çok sevdiğim hediyeler temsillerin sonunda beni beğenenlerin sahneye attıkları çiçekler ve oyuncak küçük ayılar. Bunlar benim için çok duygusal hediyeler. Fransa'daki evimde bir oda sadece bunlarla doluydu.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Kullandığı parfüm: Lanvin.
Seyrettiği son film: "Atlara Fısıldayan Adam".
Okuduğu son kitap: "Uzakdoğu Mitolojisi".
Kullandığı aksesuvar: Şapka.