Vitrin Çilekli kahveye vuruldum!

Çilekli kahveye vuruldum!

27.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çilekli kahveye vuruldum!

Çilekli kahveye vuruldum
Mönüsünde kahvaltıdan akşam yemeklerine kadar bol seçenek bulunduran T - Square çok hoş bir mekan. Yazın bahçesi açıldığında burada izdiham yaşanacak. Fevziye AKSOY
Çilekli kahveye vuruldum
Sıraselviler denince aklıma hep trafik sıkışıklığı, gürültüsü sokaklara taşan gece kulüpleri ve büfeler gelir. Birkaç ay önce, bu karmaşanın arasında ne zaman doğru dürüst bir kafe ya da restoran açılacak derken, Serdar ajansa çok yakın T- Square adında bir kafe / restoranın faaliyete geçtiğini haber verdi. Gel zaman git zaman en sonunda geçen hafta Serdar'la dekorasyonu çok şık, duvarları bana göre müthiş ilginç ve kocaman yağlıboya tablolarla bezenmiş mekana gidebildim. Masamıza oturduktan sonra bir resim çerçevesinin içine yerleştirilmiş mönüyü incelemeye aldım. Açlıktan gözüm dönmüş bir haldeyken mönü bir cankurtaran gibi geldi bana.
Başlangıç olarak olağandan iri fincanlar içinde getirilen kremalı mantar ve Amerikan Farmer adında çeşitli tahıllar, baharatlar ve krema ile zenginleştirilmiş sebze çorbası hem olması gerektiği gibi sıcak, lezzeti de yerindeydi. Ortaya söylediğimiz Nacho - macho, araları maydanozlu tereyağı ile yağlanmış kuşbaşı tavuk etli ve üzeri eritilmiş peynirle kaplı nacho cipslerinden oluşuyor. Mönüde ekşi krema ve iki ayrı sos ile servisi yapıldığı yazılıydı; ekşi kremanın hiç gelmemesi, diğer iki sosun da cipslerin yarısı bittikten sonra gelmesi canımı sıktı ama genelde tadını sevdim. Huylu huyundan vazgeçmez, Serdar'ın ana yemek olarak söylediği 8 çeşit salatadan biri olan, ızgara tavuk parçaları, peynir, havuç, mısır, cherry domates, gevrek yeşillikler ve sosu benim o çok sevdiğim balsamik sirkeyle hazırlanmış Miss Chick'i çok tuttum. Krema soslu dana eti, mantar, havuç, yoğurt, limon, arpacık soğanı turşusu ve kızarmış çıtır şehriye pilavı ile sunulan Big Brother's Casseroleise hem lezzetli hem de doyurucu. Biberiye ile marine edilmiş bonfile yemeği olan Rosmarin'in tadı fena değildi. Ancak daha çok biberiye kullanmış olmalarını dilerdim.
Tatlı olarak sipariş verdiğim çok hoş çilek soslu cheescake'i önceleri doydum diye naz yapan Serdar'la paylaştıktan sonra, üzerine çilek ve fındık aromalı kahvelerimizi de (kahvenin yanındaki kurabiye inanılmaz) içerek keyifli bir yemeğe son noktayı koyduk. T - Square'de yemek yemenin kişi başına bedeli ise 5 ila 7 milyon lira arasında.
T - Square: Sıraselviler Cad. No: 67 / 1
Taksim - İstanbul AYRANLI EKMEK Hazırlanış süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 1 saat
Porsiyon adedi: 16 dilim
Malzemesi: * 1 fincan kuru maya * 6.5 fincan ayran * 1 çorba kaşığı tuz * 1 yumurta * 1 yumurta sarısı * 12 çay bardağı un * 3.5 çorba kaşığı toz şeker * 100 gram tereyağı Hazırlanışı:
1. Fırını 175 derecede ısıtın. Maya, ayran, tuz, yumurta, yumurta sarısı, şeker ve 6 çay bardağı unu mikserin hamur yoğurma çubuklarıyla 3 dakika yoğurun. Oda ısısında üzeri kapalı yarım saat bekletin. Tereyağını eritin. 30 santim boyunda dikdörtgen bir kek kalıbının içi ve kenarlarına fırça ile tereyağını sürün.
2. Kalan tereyağını ve 6 fincan unu hamura ilave edip 5 dakika daha yoğurun. Tekrar 30 dakika aynı şartlarda bekletin. Hamuru yine kuvvetlice yoğurup kalıba yerleştirin ve üzerine su sürün. 30 dakika bekletin. Fırında 1 saat pişirin. FINDIKLI FLAMAN KEKİ Hazırlanış süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 5 dakika
Porsiyon adedi: 18 dilim
Malzemesi: * 6 yumurta * 250 gram margarin * 4.5 çay bardağı toz şeker * 6 fincan un * 1 paket kabartma tozu * 10 çorba kaşığı toz fındık * 1 çorba kaşığı pudra şekeri * 1 çay bardağı kremşanti * 18 adet fındık

Hazırlanışı:

1. Fırını 175 derecede ısıtın. 2 yumurtanın sarı ve beyazını ayırın. Margarinle 3 çay bardağı şekeri köpükleşene kadar karıştırın. 4 yumurta ile 2 yumurta sarısını azar azar ilave edin. Unla kabartma tozunu karıştırıp ekleyin.
2. 2 litrelik 30 santim uzunluğunda dikdörtgen bir kalıbın içini yağlayın ve galeta unu ile kaplayın. Hamuru içine döküp üzerini düzeltin. Fırında 40 dakika pişirin. Bu arada 2 yumurta akını tuz ve azar azar da şekeri ilave ederek kar haline getirin. Toz fındığı içine karıştırın. 40 dakikanın sonunda fındıklı kremayı kekin üzerine sürün ve 25 dakika daha pişirin.
3. Kekin üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kremşantiyi kar haline getirip krema torbası ile kekin üzerine küçük yıldızlar yapıp fındıklarla süsleyin.