Vitrin Davetkar adresler

Davetkar adresler

19.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Davetkar adresler

Davetkar adresler
19 Aralık 1998
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Noel Baba ve kar... Yeni yılın simgeleri... Kartpostallarda ve yeni yılla ilgili tanıtımların hepsinde bu ikili birlikte yer alır. Kuzey yarımkürede yaşayanlar için yılbaşı onlarsız olmaz.
Buna karşın biz İstanbullular yıllardır yılbaşı gecelerini karsız geçiriyoruz. Dünyayı saran soğuk dalgası kapımıza ulaştığına göre belki bu kez yeni yılı karla birlikte karşılayabileceğiz. Kar nedense herkes tarafından çocuksu bir sevinçle karşılanır. Çevremizi saran beyazlık, yağan kar taneleri görsel bir şölen gibi etkiler insanları.
Karı görür görmez ilk akla gelen ne soğuk ne ulaşım zorlukları ne de başka olumsuzluklardır. Bunların hiçbir önemi yoktur. Tüm çocukların yaptığı gibi sokağa çıkmak, beyazlığın içinde kaybolmak eriyip yok olmadan bu güzelliği yaşamak, karla yakınlaşmak isteği öne çıkar.
Kar yağmasa da önümüzde bizi soğuk günlerin beklediği kesin. Peki siz bu soğuk günlere hazırlandınız mı? Yoksa güzel giden günlere aldanıp alışverişinizi ertelediniz mi?
Kış mevsimi genelde zorlu ve oldukça masraflı bir mevsim. Yakacak, giyecek, okul harcamaları... Bir yığın dert. Kısıtlı bir bütçeye sahipseniz arayıp tarayıp her şeyin ucuzunu ama aynı zamanda da işe yarayanını bulmak gerekiyor.
Bu yıl ucuzluk çok erken başladı. Ancak fiyatlar gene de oldukça yüksek. Neyse ki bu pahalı mağazalara alternatif yerler de var.
Bunlardan biri de Kadıköy'de 10 gün önce açılan yepyeni bir mağaza. Fiyatlarıyla ve sattıklarıyla gerçek ucuzluğu arayanlara seslenen Abonne bu fiyat politikasını devam ettirirse kısa zamanda aranan bir isim olacağa benziyor.
Yüzlerce kazak ve eşofmanın askılarda, tezgah üstlerinde yığılı olduğu mağaza açıldığından beri büyük ilgi görüyor. Dolup taşıyor. Her şey 2 milyon. Arada 5 milyon etiketli az sayıda dikkat çekici kazaklar da bulunuyor.
Zaman ayırıp her şeyi ayrı ayrı incelemek, elden geçirmek gerekiyor. Aralardan ummadığınız parçaların çıkma olasılığı çok yüksek. Renkler, dokular ve modeller çok çeşitli. Buklet kazaklar, ince dokulu kazaklar, el örgülüler, kadifeler, boğazlı yakalılar, V yakalılar, uzun - kısa hırkalar... Hepsi gözalıcı ve hoşlanabileceğiniz türden. Mağazada kazakların dışında bol sayıda kadife ve penye eşofman alt ve üstleri yer alıyor. İçlerinden biriyle uyum sağlayanları seçip 4 milyona bir eşofman takım edinebilmek işten bile değil. Buranın en güzel yanlarından biri de başınıza üşüşüp ne istediğinizi soran birinin olmaması. Özgürce seçim yapabileceğiniz bir ortamın var olması.
Anlaşılan bu yıl sıcacık bir kış geçirmenin yolu her gün yeni malların geldiği bu mağazadan geçecek. Gelen mallar aynı gün tüketilip ertesi güne kalmadığından iyisi mi siz Abonne mağazasına sık sık uğrayın. Tanınmış markaların etiketlerini taşıyan ürünleri ucuza alın. Bu arada yeni yıl hediyesi olarak buradan seçeceğiniz kazakların ne kadar beğeniyle karşılanacağını da asla gözardı etmeyin. Abonne: Sakızgülü Sok. Bahariye McDonalds karşısı
Soğukta geçirdiğimiz birkaç saatin ardından içtiğimiz bir bardak demli çayın yerini bence hiçbir şey tutamaz. İçimiz ısınır, enerji dolarız. Gerçi biz Türkler yaz kış, saatli saatsiz gün boyu çay içeriz ama bazı anlar vardır ki bu anlarda çay içmek özel bir keyif verir. Çay düşkünüyseniz bu bazı kurallara da önem verdiğiniz anlamına gelir. Örneğin farklı çayları harmanlamak, iyi su ve porselen demlik kullanmak gibi. Hepimiz biliriz ki çay en iyi şekilde porselen demlikte demlenir. Ancak istediğimiz gibi bir demlik bulmak oldukça zordur. Bulunsa da pahalıdır. Kapaklarını kırdığmdan sık sık yenilemek zorunda kaldığım demlikler içinde benim seçimim düz beyaz ve biraz da büyükçe olanlarıdır.Bunları bulabildiğim Paşabahçe mağazasından bu kez elim boş çıktığımda bir arkadaşımın önerisini hatırlayarak uğradığım E.K. bu konuda önüme bir yığın seçenek koydu. Değişik boyutlarda şık, sade, yalın çizgiler taşıyan ve seçim yapmayı zorlaştıran çeşitlilikleriyle burada gördüğüm demliklerin hepsi birbirinden güzeldi. Örneğin orta büyüklükte düz beyaz porselen demlik 2 milyon 550 bin, büyük boy beyaz porselen demlik 2 milyon 950 bin, beyaz üzerindeki lacivert armasıyla dikkat çeken İngiliz country tarzı porselen demlik 3 milyon 250 bin, meyve desenli büyük boy demlik 5 milyon 650 bin, ahşap saplı emaye demlik 6 milyon 250 bin lira. Çay demlemek için ille de porselen olmalı diyenlerin her keseye ve her beğeniye uygun demlikler bulabileceği E.K.'da ayrıca her tür mutfak eşyasını da bulabiliyorsunuz. E.K.: Köyiçi Cad. No:27 Beşiktaş