Vitrin Dekoratif aydınlatma

Dekoratif aydınlatma

16.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dekoratif aydınlatma

Dekoratif aydınlatma


Galeri İki’de bütün aydınlatma ürünleri el yapımı, fabrikasyon hiçbir şey yok. Dilerseniz hayalinizdeki avizeyi anlatın onlar yapsın. Ayrıca burada İspanya, İtalya, Fransa’dan ithal el yapımı avizeler de bulabilirsiniz


       Her şeyin lüksü olur da aydınlatmanın lüksü olmaz mı? Evlerde, otellerde, bahçelerde, aydınlatma amaçlı olarak kullanılan lambalar, abajurlar, avizeler, aplikler, masa lambaları ve lambederler, düşünemeyeceğiniz güzellikte üretiliyorlar. Bu dekoratif aydınlatma aksesuvarları ile bulunduğunuz mekanda farklı bir hava yakalamak şimdi çok daha kolay.

       Hepsi el yapımı
       2 Aralık 1975 yılında kurulan Galeri İki’de bu alanda hizmet veren mağazalardan biri. İki katlı olan bu mağazada satılan aydınlatma araçlarının hepsi el yapımı, fabrikasyon hiçbir şey yok. İlk açıldığında sadece kendi üretimini yapan mağazada artık, hem kendi üretimi olan yerli ürünler hem de ithal ürünler var. Tamamen el yapımı olan ürünlerin bir kısmı, İspanya, İtalya, Fransa ve Almanya’dan geliyor. Burada ev, iş yeri, otel, kafe, bahçe ve akla gelebilecek her türlü mekan için aydınlatma aksesuvarı bulabilirsiniz. Mağaza sahibi Özcan Gündoğdu Güzel Sanatlar mezunu ve dükkandaki bütün ürünlerin tasarımını kendi yapıyor. Burası onun yıllardır bin bir zahmetle büyütmeye çalıştığı çocuğu gibi. Kendi üretimi olan ürünlerin yapımında kullanılan malzemelerin de hepsi ithal.

       Minimalist çizgiler moda
       Lambaların ayak denilen kısımları, seramik, piriç döküm, cam, ferforje ve ahşaptan, şapka dediğimiz üst kısımların bir kısmı kumaştan bir kısmı da halojen dediğimiz bir maddeden yapılıyor. Yerli de olsa, ithal da olsa bütün şapkaların hepsi kendi üretimleri. Abajurlar, lambalar, avizeler, aplikler, tavana direk monte edilen plafonyerler, masa lambaları, lambaderler, bahçede kullanılan ayaklı fenerler, bahçe aplikleri, yani aydınlatmayla ilgili her şey bu mağaza için düşünülmüş. Özcan Gündoğdu son zamanlarda ayaklarda cam, metal ve gümüş olanların tercih edildiğini özellikle minimalist tarzda kullanılan aydınlatma araçlarının bu yıl revaçta olduğunu belirtiyor. Aydınlatma deyip geçmeyin, öyle değişik tasrımlar var ki; hayvan figürlerinin kullanıldığı veya ayak kısmı bakır ibrikten olan abajurlar çok değişik.

       Özel tasarımlarda yapılıyor
       Bir kadın emeğinin eseri olan bu mağazada, özel ve ısmarlama tasarımlar da yapılıyor. Mesela evden götürdüğünüz bir şişeyi burada şık bir şapkayla kombine edip, dilediğiniz mekanda kullanabilirsiniz. Ayrıca talep üzerine bütün bir mekanın aydınlatması da yapılıyor. Galeri İki’de hem spor hem de klasik her türlü aydınlatma aksesuvarı var. Aydınlatmanın dışında, çerçeveler, aynalar ve şömine paravanları da mevcut.



       Tel: (0216) 363 11 71