Vitrin Doğadan gelen armağan

Doğadan gelen armağan

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğadan gelen armağan

Doğadan gelen armağan


Siyah çay ve kahve içmekten sıkılmadınız mı? Kendinize bir iyilik yapın ve bitki çaylarını keşfedin, hem farklı lezzetlerin keyfine varın hem de her derde deva özelliklerinden faydalanın


       Beslenme alışkanlıklarımız yüzünden değişik tatlara hasret kalıyoruz. Gazozlar, meyve suları, siyah çay, kahve gibi içeceklere saplanıp kaldık. Oysa bizleri bambaşka tatlarla buluşturan bitki çayları da var. Bilmediğimiz bir çok tat bu tür çaylarda mevcut.
       Elma tarçını, limon çiçeği, nane, mango, meyankökü baharı, papatya, ahududu, kuşüzümü bu tatlardan birkaçı. Giderek daha fazla karşı karşıya geldiğimiz bitki çayları sağlığımız için de diğer içeceklere oranla çok daha faydalı.. Papatya çayı sindirim sistemini düzenliyor ve boğaz iltihabına iyi geliyor. Ihlamur çayı soğuk algınlığına iyi gelirken, rezene çayı ise sancı kesici, gaz önleyici ve sakinleştirici görevi görüyor. Soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı ve öksürük problemi olanlara doktorlar tarafından aynı zamanda birçok vitamini de içinde barındıran bitki çayları öneriliyor.
       Bunların dışında kabızlığa iyi gelen ve zayıflamaya yardımcı bitki çayları da var. Bu çayları baharatçıların yanı sıra büyük marketlerde ve eczanelerde de bulmak mümkün. İşte birkaç marka ve fiyatları:

Çay fiyatları