Vitrin Elleriniz gençliğini kaybetmesin

Elleriniz gençliğini kaybetmesin

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Elleriniz gençliğini kaybetmesin

Elleriniz gençliğini kaybetmesin


Nemlendirici, el kırışıklıklarını ve lekeleri önleyici, bakterilere karşı koruyucu ve birbirinden değişik özelliklere sahip kremlerle el bakımı şimdi çok daha kolay


       İnsanlar için eller çok şeyi ifade eder. Hatta bazıları ilk tanıştıkları kişilerin ellerine bakarlar. Hayatımızda bu derece önemli olan ellerimiz ne kadar bakımlı? Yapılacak bakım nasıl olmalı? Bakımın ilk aşaması sağlıktan geçiyor. Sağlıklı bir el demek öncelikle nemlendirilmiş bir el anlamına geliyor.

       Her ele ayrı bir krem
       Nemlendirici el kremler her şeyden önce cildimiz gibi ellerimizin de gereksinim duyduğu su ihtiyacını karşılıyor. Günümüzde kozmetik sektöründe nemlendirici kremlerin yanı sıra meyve özlü, doğal ürünler içeren, bakterilere karşı koruyucu, çeşitli çiçek kokularını içeren birçok krem bulunuyor. Ayrıca çatlakları önleyen, yaşlanma etkilerini azaltan, tırnakları güçlendiren birçok ürün de kozmetik firmalarının yeni buluşları arasında yerini alıyor. Çatlak önleyici kremler soğuğun ellerde yarattığı olumsuz etkileri gidermeyi amaçlıyor. Özellikle kış aylarına girdiğimiz bu günlerde bayanlar tarafından çatlak önleyici kremlere olan talep artmış durumda.

       Yaşlılık etkilerini azaltıyor
       Ellere canlılık ve yumuşaklık veren yaşlandırma etkilerine karşı koruyan ve leke önleyen kremler de kozmetik markanın ürünleri arasında yer alıyor. Bu kremler de zararlı etkenlere karşı elleri korurken yaşlandırma etkilerini azaltıyor ve leke oluşumunu engelliyor.

       Bakterilerin baş düşmanı
       Antibakteriyel kremler de gün boyu ellerimizi kirli ortamlara karşı koruyucu bir görev üstleniyor. Bakterilere ve diğer olumsuz etkenlere karşı koruyan bu kremler temizliğin ellerden başladığını dikkate alanlar için ideal. El bakımının yanı sıra tırnaklara da canlılık ve güç veren kremler kadınların dikkatini çeken ürünler arasında yerini alıyor. Her markanın ürünü ayrı bir bileşimi içeriyor ve farklı özelliklere sahip. Bugün bir kozmetik mağazasına gittiğinizde bunlar gibi çok değişik özellik ve içeriklerdeki birçok ürünü bulabilmeniz mümkün.

Marka marka ürün fiyatları

       Lancome Lancome’un Creme Jeunnesse Des Mains SPF8 adını taşıyan lekelere ve soğuğa karşı etkili kremi elleri nemlendirerek zararlı dış etkilerin azalmasını ve yaşlandırıcı etkilerin yavaşlamasını sağlıyor. 50 ml’lik tüpte bulunan kremin fiyatı 17 milyon 500 bin lira.
       Estee Lauder İçerisindeki multivitamin meyve asit teknolojisi ile ölü hücreleri yeniliyor ve eldeki lekeleri azaltıyor. Besleyici ve toparlayıcı özelliğe sahip olan Re - Nutriv Extra Rich Hands&Arms adını taşıyan bu krem çevredeki zararlı etkenlere karşı cildi koruyor. Fiyatı 34 milyon lira.
       Helena Rubinstein Hassas ve yıpranmış eller için onarıcı özellikteki krem elleri kireç suyunun kötü etkilerinden koruyor. Hergün kullanılması gereken krem uzun süreli güzel bir görünüm sağlıyor. Fiyatı 14 milyon 900 bin lira.
       Shiseido Kuruluğa karşı ve canlandırıcı bakım sağlayan krem UV ışınlarının neden olduğu çil ve lekeleri azaltıyor. Kan dolaşımını da arttıran kremin fiyatı 29 milyon lira. Besleyici ve enerji verici Advanced Essential Energy Hand Nourishing adını taşıyan krem ise ellerin daha yumuşak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor. Fiyatı 15 milyon 500 bin lira.
       Bioterm Yaşlanmayı, kurumayı ve leke oluşumunu önleyici Biomans el kremi formülündeki E vitamini sayesinde ellerinizin bakımını sağlıyor, ayrıca tırnaklarınızı da kuvvetlendiriyor. Fiyatı 14 milyon lira.
       Nivea Deriye ihtiyaç duyduğu nemi veren ve adını Latince’de karbeyaz sözcüğünden alan Nivea Creme çocuk, büyük, genç, yaşlı 7’den 70’e kadar herkes tarafından kullanılabiliyor. 60 ml’lik fiyatı 1 milyon 150 bin lira, 250 ml’lik fiyatı 2 milyon 900 bin lira.
       Atrix Cilde kadife yumuşaklığı veren, içerdiği Pantenol ve E vitamini sayesinde el ve tırnakları besleyen Atrix el ve tırnak kremi cilde uygun formülüyle kolayca emiliyor. Yoğun el bakım kremi (kutu) 1 milyon 800 bin - 1 milyon 900 bin lira, Tüp 1 milyon 200 bin, El & Tırnak Balsamı 1 milyon 850 bin lira.
       Oriflame Soft Silky adını taşıyan krem yumuşak ve pürüzsüz eller için nemlendirici ipek proteini içeriyor. Fiyatı 2 milyon 710 bin lira. Cuticle Cream tırnak etlerini yumuşatarak elleri maniküre hazırlıyor. Fiyatı 2 milyon 80 bin lira. E vitamini ve kalsiyum içeren formülüyle elleri besleyen ve tırnakları güçlendiren 2 in 1 Treatment adını taşıyan krem tırnakların sağlıklı uzamasına da yardımcı oluyor. Fiyatı 2 milyon 220 bin lira.
       Yargıcı Water Works adını taşıyan krem elleri nemlendirerek gün boyu hoş bir koku sağlıyor. Fiyatı 60 ml’si 2 milyon 250 bin lira, 300 ml’si 4 milyon 200 bin lira, 400 ml’si 4 milyon 600 bin lira.