Vitrin En gözde tokalar

En gözde tokalar

14.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

En gözde tokalar

En gözde tokalar
14 Mart 1998
Sena EKMEKÇİOĞLU

Toka sadece saçı toplamaya yaramıyor, kadınların kıyafetlerini de tamamlıyor. Son yıllarda toka yeniden göze girdi.

Zaman değişti. Artık her açıdan hızlı bir dünyada yaşanıyor. Günümüzün kadını da bu yoğunluktan nasibini alıyor. Bundan dolayı makyaj, elbise ve saç konusunda kalıcı ve pratik çözümler arıyor. Bu arayışta göze giren aksesuvarlardan biri, toka.
Son iki üç yılın tokalarıyla geçmişin tokaları arasında büyük farklar var. Bunların başında kullanımda kolaylık ve şıklık geliyor. Doksanlı yıllara geri dönersek, o yıllarda saç aksesuvarı denince akla Uzakdoğu'dan ithal edilen, genelde kaldırım tezgahlarında az çeşitle satılan ürünler akla geliyordu. Günümüzdeyse ister kısa, ister uzun saçlı olun size göre bir toka mutlaka bulunuyor. Toka almak için çok zengin olmanız gerekmiyor, hemen hemen her bütçeye uygun tokalar var. En lüks mağazalardan semt pazarlarına kadar her yerde tokalara rastlıyorsunuz.
Toka deyip geçmemek lazım, kafaya takılacak meğer ne kadar çok şey varmış: Klasik lastikli saç tokaları, saç bantları, topuz çubukları, fularlar daha neler neler... Bu yüzden firmalar ve üreticiler "toka"dan çok, "saç aksesuvarı" terimini kullanmayı tercih ediyor. Türkiye'deki belli başlı toka markaları şunlar:

Next Accessory: Türkiye'de en yaygın marka olan Next, sektörün bugünkü anlamda oluşmasına da yardımcı olmuş. Doksanların başında ithal ürünleri yerli üretimle destekleyerek piyasaya adım atan Next'in ürünlerinin yüzde 80'ini kumaş ağırlıklı yerli üretim, geri kalanını plastik ve metal ağırlıklı ithal ve yerli ürünler oluşturuyor.
Alexandre: Fransız malı olan bu tokaların en büyük özelliği el yapımı olması. Kemik tokalar ise hakiki. Pahalı olması nedeniyle piyasada pek yaygın değil.
Evita Peroni: Ana hedefi sadelik olan Evita Peroni yaygınlık açısından Next'e yaklaşıyor. Ürünlerin fiyatları ise Alexandre kadar el yakmıyor.
Gelelim bu saç aksesuvarlarını nerelerde bulabileceğinize ve fiyatlara...

Nişantaşı Mudo: Birbirinden güzel saç tokaları Fransız malı ve Fransız gümüşünden yapılma. Topuz tokaları 4.300.000 ila 6.150.000 lira arasında değişiyor. Diğer tokalar ise 3.350.000 ile 8 milyon arası.
Kutay (Nişantaşı): Burada Alexandre'ı bulmanız mümkün. En pahalı Alexandre tokası ise 18 milyonluk bir siyah file toka. Evita Peroni Kutay'da bulunan diğer bir marka. Özellikle taçlarına rağbet olan markanın yine en pahalı tokası 14 milyonluk bir taç. Alexandre'ın diğer tokalarının fiyatları 11.500.000 ila 12.900.000 lira arası. Evita Peroni'ninki ise 7.500.000 ila 8 milyon arasında değişiyor.
Nişantaşı Yargıcı: Kendi imalatları olan gümüş kaplama tokaların fiyatları da çok uygun. 2.950.000 liradan başlayan tokalar her zevke hitap ediyor.
Bunların dışında büyük alışveriş merkezlerinin hemen hepsinde birer toka mağazasına rastlamak mümkün. Kuaföre gerek kalmadan bir iki dakikada hazırlayabileceğiniz birbirinden güzel modeller sizi bekliyor, yeter ki elinizin altında bir toka bulunsun.