Vitrin Erotizmin meyvesi

Erotizmin meyvesi

06.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erotizmin meyvesi

Erotizmin meyvesi


Kıpkırmızı, üzeri pütürlü çıtır çileğe tanımlar yetmez. Şımarıktır, kendini beğenmiştir, en sevilendir... Şimdi, çilekle sarılıp sarmalanma zamanı


       Her yıl bu aylarda, içimizi serinleten çilek tezgâhlardaki yerini aldığında, anlarız artık geri dönüşsüz bir şekilde yazın geldiğini. Yıllardır erotik anlamlar yüklenen çileğin sırrı, insana yaşama enerjisi veren tadında aranmalı herhalde. Ya da Victoria döneminde kadınların göğüslerini büyütmek için çilek banyosu yapıyor olmalarında. Mevsimi geçmeden çileği doyasıya yiyin. Çünkü hem içerdiği vitaminler hem de serin tadı ile çilek, şımarık, kendini beğenmiş meyvenin biridir; gereken ilgiyi göstermez de küstürürseniz, çok bekletir sizi, çok.

      
       Malzeme l 500 gr. un l 100 gr. pudra şekeri l 3 yumurta l 5 gr. rende limon kabuğu l 300 gr. tereyağı l 200 gr. çilek marmeladı. Hazırlanışı Tereyağı, pudra şekeri, yumurta ve limon kabuğu, unla yoğrulur, inceltilir . Kalıp yardımyla 5 - 6 santim çaplı daireler kesilir. Bu dairelerin yarısının üzerine 3 delik açılır. Yağlanmış tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derecedeki fırında pişirilir. Delikli olanların üzerine çilek marmeladı konur ve pudra şekeri serpilir. Şekerli kısım üstte ve marmelat ortada kalacak şekilde delik olanlar, delik olmayanların üzerine kapatılır.

      
       Malzeme l 1 litre süt l 4 çorba kaşığı pirinç nişastası l 1 çorba kaşığı margarin l 1 paket vanilya l 6 çorba kaşığı toz şeker l 2 tutam safran l 10 adet çilek l 2 adet kiwi Üzerine: l Çilek l Rulo gofret. Hazırlanışı: 1 su bardağı sütü bir kenara ayırın. Kalanı tencereye aktarın. Sütle 4 çorba kaşığı pirinç nişastasını karıştırın. Tenceredeki ılık süte azar azar ekleyin. Kısık ateşte pişirdiğiniz muhallebiye 1 çorba kaşığı margarini ve 1 paket vanilyayı ilave edin. Eridikten sonra 6 çorba kaşığı toz şekeri, birkaç kez karıştırdıktan sonra 2 tutam safranı ekleyin. Koyulaşan muhallebiyi ateşten alın. Küçük küpler halinde kestiğiniz kiwi ve çileği safranlı muhallebiye ekleyin ve karıştırın. Kâselere doldurun. Soğuttuktan sonra çilek ve kiwiyle süsleyin. Yanında rulo gofretle servis yapın.