Vitrin Eski İstanbul Feshane’de

Eski İstanbul Feshane’de

25.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eski İstanbul Feshane’de

Eski İstanbul Feshane’de


Osmanlı sokakları, iftar yemekleri, meddahlar, ortaoyunları ve Direklerarası Feshane’de Ramazan ayı boyunca hayat bulacak


       Osmanlı ordusunun fes ve aba ihtiyacını karşılamak üzere 1800’lü yıllarda kurulan Feshane, geleneksel Osmanlı mahallesinde iftar ve Direklerarası eğlencelerini Ramazan ayı boyunca gerçekleştiriyor. 4 bin metrekarelik 2’nci Mahmut Salonu’nda Ramazan ayı boyunca kurulan 22 adet Osmanlı evinde döner, dürüm, sucuk - ekmek, lokma, macun gibi çeşitler sunulacak.
       Her akşam 16.30’da başlayacak iftar sırasında gerçekleşecek olan Tasavvuf Müziği ve Sema gösterileri iftara gelenlere eski Ramazan’ları hatırlatacak. Saat sekizden sonra ise geleneksel Direklerarası eğlenceleri başlayacak. Sihirbaz, ip cambazı, Karagöz - Hacivat, ortaoyunu, meddah ve Türk Sanat Müziği korosu Ramazan’ın sonuna kadar sürecek. Osmanlı mahallesindeki dükkânlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık olacak. Haliç Salonları’nda kurulan Arzum, Tertex, Tuğra, 3 K Halı, Akmen, Loft ve Kappa mağazaları Direklerarası eğlenceleri sırasında her akşam çekiliş yapacak. Ayrıca her pazartesi günü ünlü sanatçıların katılacağı gala geceleri düzenlenecek.

       Açık büfe iftarlar
       220 kişilik kapasiteye sahip Sadabad Salonu’nda ise toplu iftarlar verilecek. Münferit ve küçük gruplar için Lale Lokantası’nda canlı fasıl eşliğinde açık büfe iftar mönüsü var.
       İftar programı için Feshane’ye girişte ücret alınmıyor. Her gece iftar sonrası saat 20.00’de başlayıp 23.00’e kadar sürecek Direklerarası eğlenceleri için giriş fiyatları, iki milyon ile dört milyon lira arasında değişiyor. Feshane toplu bilet satışlarına yüzde 10 indirim uyguluyor.

Fiyatlar

      





       Bilgi için: (0212) 501 73 26