Vitrin Etek geri geliyor

Etek geri geliyor

19.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Etek geri geliyor

Etek geri geliyor


Dizaltı etek modası sonbaharda da devam ediyor. Kesimlerde sınır yok, renkler canlı ve iddialı. Herşey kadınların şıklığı için tasarlanmış


       Kadınları bir ara hiç etekle göremez olmuştuk. Sürekli pantolon, sürekli jean. Son yılların kadın modası çok geniş bir yelpaze. Etekler, pantolonlar, elbiseler. Trendlerde sınır yok, tarz çok, uçuk kaçık herşey moda. Bu kış dizaltı her türlü etek olacak. Yılan derisi ise en çok dikkat çekenlerden. Kış sezonunun ayakkabılarına da yansıyacak olan yılan derisi eteklerde siyah, kahverengi renkler dikkat çekiyor. Ancak bu klasik renklerin dışında fuşya, lila ve pembe tonları renkler bile var. Deri eteklerin yanı sıra balıksırtı desenli etekler bu yıla özgü modeller arasında yerini aldı. Bu etekler daha çok açık kahverengi tonlarında kullanılmış ve dizaltı boylarıyla dikkati çekiyor. Zaten çok kısa veya çok uzun etekler bu senenin ‘out’ları arasında yerini aldı. Yine dizaltı eteklerde bluejean kumaşlar bu senenin ‘in’lerinden. Bu etekler hem şık bir gecede hem de sıradan bir günde giyilebilir şekilde tasarlanmış.
       Vakko’nun Sonbahar - Kış kolleksiyonunda etekler değişik tasarımları ve kesimleriyle dikkat çekiyor. Yılan derili yırtmaçlı etekler kolsuz balıkçı trikolarla giyilebilir. Diz boyu ve dizaltı etekler kış sezonunda da var. Patchwork desenli, balıksırtı kumaş, ekose, tweed dizaltı, plili etekler Vakko’nun Sonbahar - Kış koleksiyonun diğer örnekleri arasında yer alıyor. Tüm bu etekler bej, camel, kahve, mürdüm ve siyah renklerde kullanılmış.
       Mango 2000 Sonbahar etek trendlerinde kadınsılığı elden bırakmayan kısa veya dizboyu, süet ve işlemeli bluejean etekler dikkat çekiyor. Bu yıl şık bayanların tercih edeceği deri ve süet eteklerde siyah ve kahverengi renkler hâkim. Ekoseli eteklerde kahverengi, yeşil, gri ve eflatun renkler kullanılmış. Bluejean eteklerde ise koyu lacivert, açık lacivert ve taşlanmış mavi tonlarına yer verilmiş. Bu etekler hipi hareketini yansıtan işlemelerle süslenmiş. Deri ve süet eteklerin fiyatları 86 milyon 600 bin, ekoseli mini etekler 17 milyon 800 bin, işlemeli diz boyu bluejean etekler 21 milyon 600 bin diğer düz etekler de 26 milyon lira.
       İpekyol 2000-2001 Sonbahar - Kış sezonunda ekose ve tweed eteğin revaçta olduğu bir koleksiyon hazırlamış. Plikaşe ve derin yırtmaçlı eteklerin dikkati çektiği kolleksiyonda etek boyları oldukça kısalırken dizaltı etekler her zamanki gibi revaçta. Tweenset adı verilen hırka ve içlik triko kombinasyonları da eteklerin üstüne giyilebilecek, gündelik - spor bir tarz yaratılabilecek alternatiflerden.
       Beymen 2000 - 2001 Sonbahar - Kış kolleksiyonunda şıklık ve zerafeti sergileyen diz hizası ve diz altı modellerine yer vermiş. Asimetrik kesimli, uçları püsküllü ve puantiyeli etekler bu yılın moda ürünleri arasında yerini almış. Pembe, lila ve kırmızı gibi canlı renklerin ağırlıklı olduğu tasarımlar evaze, pilisoley, pilikaşe ve kilt adı verilen modellerle dikkatleri üzerine çekiyor. Beymen’de 2000 - 2001 Sonbahar - Kış sezonunda satışa sunulan eteklerin fiyatları 60 ile 90 milyon lira arasında değişiyor.
       Polin Sonbahar - Kış koleksiyonlarında feminen çizgiler dikkat çekiyor. Eteklerde deri, triko, ince kaşmiş, battaniye dokulu kumaşlar kullanılmış. Püsküllü, delikli, pullu, kürk kenarlı ve etnik motifler taşıyan etekler, düşük belli, yırtmaçlı, plikaşeli, paraşüt, pliseli şifon ve kloş kesimli asimetik çizgiler taşıyor.