Vitrin Göğüslerinize iyi bakın

Göğüslerinize iyi bakın

15.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Göğüslerinize iyi bakın

Göğüslerinize iyi bakın


Dar kesimli bluzları, dekolte elbiseleri giymek kabusunuz olmaktan çıksın. Göğüs ürünleri, istediğiniz dekolteyi mankenlere taş çıkarırcasına giymenizi sağlıyor


       Göğüsler, kadın vücudunun en önemli ve en çok ihmal edilen organımız. Vücudumuzun her bölümü için ayrı bir özen gösterirken göğüslerimizi sanki hiç yoklarmış gibi saklar, bakımı için hiçbir çaba sarfetmeyiz. Oysa ki göğüslerimize hem sağlık açısından hem de estetik açıdan en az diğer organlarımız kadar ilgi göstermemiz gerekiyor. Kaslar, bağ dokuları, yağ ve süt bezlerinden oluşan göğüsler vücudumuzda hiçbir desteği olmadan yer alıyor ve yer çekiminin etkisine girip sarkıyorlar. Göğüslerin sarkmasının başlıca üç nedeni olduğunu belirten ENES Bio Estetik Center Uzmanı Nesrin Sürer, bunları şöyle sıralıyor: Birincisi ani kilo alıp vermek. Ani kilo almak ya da kilo kaybıyla göğüslerdeki bağ dokuları zayıflıyor ve yağ bezleri küçülüyor böylece göğüslerde sarkmalar meydana geliyor. Doğum sonrasında da göğüslerde sarkmalar oluşuyor. Hamilelik süresince gelişen süt bezleri ile cilt geriliyor ve doğum sonrasında süt bezleri yavaş yavaş küçülünce özellikle dokuları zayıf olan kadınlarda cilt toparlanamıyor ve göğüsler eski formuna kavuşamıyor. Üçüncü neden ise yaşlanma. Elli yaşından sonra hücre yenilenmesinin yavaşlamasıyla birlikte bağ dokusu elastikiyetini yitiriyor.

Eski haline kavuşabiliyor

       Göğüs bakımının iki aşamadan oluştuğunu belirten Sürer, ilk aşamada bir cihazla göğüslerin dikliğini sağlayan sırt kaslarına ve göğüs çevresindeki bağ dokularına masaj yapıldığını belirtiyor. Sürer, bu cihazla yapılan masajın aynı zamanda spor yerine de geçtiğini ancak spor sırasında yorulurken cihazla yapılan masajın hiçbir yorgunluğa yol açmadığını söylüyor. Masajın ardından yapılan vücut peeling'i ciltteki kan dolaşımını hızlandırıyor. Peeling'in ardından "Beauty Modellage" aşamasında ise özel bir ampül ve krem, göğüslerin üzerine kalın bir tabaka halinde sürülerek hafif dairesel hareketlerle aşağıdan yukarıya doğru cilde yediriliyor. Bu işlemin ardından ise içeriğinde biyolojik moleküller bulunan modelaj maskesi göğüslere dökülüyor. Ciltte 30 dakika kalan maske 42 dereceye kadar ısınıyor ve ısınma sırasında gözenekler açılmasıyla maske cildin alt tabakasına nüfuz edebiliyor. Daha sonra sıcaklık sıfır dereceye düşürülerek gözenekler ve dokuların sıkılaşması sağlanıyor. Deformasyon durumuna göre gün aşırı uygulunan işlemlerle 15 ile 20 seans arasında göğüsler eski formuna kavuşuyor.

Egzersizlerle güçlendirin

       Program bittikten sonra göğüslerin dikliğini ve diriliğini koruması için göğüs ve sırt kaslarını çalıştıran kürek çekme, ağırlık kaldırma gibi sporları öneren Sürer, ev bakımı olarak da göğüslere soğuk suyla friksiyon ve duştan sonra kremle saat yönünde dairesel hareketlerle masaj yapılmasının göğüsler için yararlı olduğunu söylüyor. Sürer, kremlerin içeriğinde elastin ve kalojen gibi dokulara elastikiyet kazandıran, kan dolaşımını hızlandıran ve yeni hücre oluşumunu sağlayan yosun, hücrelerin nefes almasını sağlayan dokuları sıkılaştıran at kestanesi ve hamamelis özü bulunmasını da tavsiye ediyor.



Göğüs bakım ürünleri

       Clarins
       Tonic Buste: Problemsiz göğüsler için sıkılaştırıcı tonik. Günde bir kez uygulanıyor. 100 ml, 24 milyon 150 bin lira
       Gel Buste: Özellikle hamilelik sonrası deforme olmuş göğüsler için öneriliyor. Akşamları uygulanacak olan jelin lifting yapma özelliği var. 50 ml, 30 milyon 150 bin lira
       Lait Buste: Orta derecede yıpranmış göğüsler için olan ürünün toparlayıcı özelliği var. 50 ml, 25 milyon 700 bin lira

       Lancome
       Energie Buste: Sıkılaştırıcı ve şekillendirici olan bu ürün göğüslerde oluşan çatlakları da önlüyor. Sabah ve akşam uygulanması tavsiye edilen ürün yuvarlak ve aşağıdan yukarıya masajla birlikte uygulandığında daha iyi sonuç veriyor. 50 ml, 31 milyon lira.

       Darphin
       Ampül: Uygulamanın ilk aşamasında jelle günde yarım ampül kullanılıyor. 16 ampulü içeren bir kutunun fiyatı 38 milyon lira.
       Fibrogel Bust Gel: Ampül uygulamasının ardından göğüslerdeki dikliği sürekli korumak amacıyla sabah ya da akşam olmak üzere günde bir kere uygulanıyor. 125 ml, 32 milyon 500 bin lira.