Vitrin Görüntü cepte

Görüntü cepte

09.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Görüntü cepte

Görüntü cepte


Yakın zamana kadar bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz görüntülü telefonların gündelik hayatımıza girmesine çok az zaman kaldı. Üstelik bizi bekleyen teknolojik mucizeler bununla da sınırlı değil...


       Cep telefonlarındaki gelişme dur durak bilmiyor. Şimdi de görüntü ceplerimize taşındı. Türkiye’yi faksla tanıştıran Tekofaks Panasonic, görüntülü cep telefonuyla bir yeniliğe daha imzasını attı. Geçen yıl Bilişim Fuarı’nda görüntülü cep telefonunun prototipini sergileyen Tekofaks, bu yıl Bilişim A Cebit Event’te cep telefonuna görüntü transferini gerçekleştirdi.
       Panasonic, geniş bantlı kod bölümlemeli çoklu erişimli Wcdma teknolojisiyle kablosuz olarak cebimizdeki görüntüyü net hale getiriyor. Artık yanımızda walkman, fotoğraf makinası taşımamıza hiç gerek yok. Çünkü cep telefonlarımız video kamera, fotoğraf makinası, walkman ve televizyon işlevlerini de yerine getirecek. İleride GSM’in yerini alması beklenen bu yeni teknolojiyle telefonun diğer ucundakilerle sesli ve görüntülü iletişim imkânına sahip olacağız. Wcdma’nın en büyük yeniliği ise Türkiye’den alınan bir cep telefonun dünyanın her yerinde kullanılabilmesi.

       WAP destekli ofis
       Şimdi de 9110. Nokia internet destekli ürünlerin tamamlayıcısı olarak 9110’u satışa sunmaya hazırlanıyor. Nokia’nın bu son modelinde neler yok ki! Telefaks, internet, Wap, email, kablosuz görüntü, SMS. Bu fonksiyonların hepsi küçük bir cep telefonunun içinde bulunuyor. 9110 sahipleri Nokia’nın sunduğu pek çok avantaja da sahip olacak. Artık bu telefonla, mobil internet hizmetlerine ulaşım çok daha kolay. Geniş ekranı, klavye fonksiyonları, grafik ve tablolardan oluşan wap destekli hizmetleriyle Nokia 9110 cep telefonu mobil bankacılık ve internet uygulamalarında hızlı ve çok kullanışlı. Nokia’nın bu son modeli, Macintosh bilgisayarlar ile communicator arasında bilgi transferini sağlayan Macsuite yazılım teknolojisini de içeriyor. Nokia 9110 internetle içiçe yaşayanlar, yoğun iş temposu içinde bulunanlar ve teknoloji meraklıları için uygun bir seçim.

       İkisi birarada
       İnterneti kullanmak isteyenler artık bilgisayar almak zorunda kalmayacak ve televizyonlar da sadece izlenmeyecek. İhlas.Net televizyonda izleyici kavramını ortadan kaldıran müthiş bir yeniliği Net.TV’yle evlerimize getiriyor. Net.TV iki teknolojiyi tek ekranda masrafsız olarak ve Profilo garantisiyle, üstelik taksitle sunuyor. Net.TV alanlar son teknolojiye sahip televizyonun yanısıra İhlas.Net’ten 3 yıllık sınırsız internet kullanımına da sahip olacak. Bitti mi? Hayır bitmedi... Net.TV’ler DVD,teleteks, stereo, iki skart girişi ve printer bağlama teknolojisine de sahip. Net.TV’yle tanışmak o kadar pahalı da değil, 21 dolardan başlayan taksitlerle siz de televizyon ekranından internete ulaşma keyfine sahip olabilirsiniz. Artık antenlerimiz interneti de çekecek.

       Bilgisayarda devrim
       Bilgisayar teknolojisinde son devrim Satellite Pro 4380. Toshiba’nın Türkiye temsilcisi TNB Bilgisayar Sistemleri’nin piyasaya sürdüğü Satelli Pro 4380 modeli çok daha hızlı, çok daha gelişmiş. Maksimum güçte, çok fonksiyonlu özellikler içeren bu bilgisayarlar Windows 2000 profosyonel ve officeonthego sonucunun tamamlanmasını sağlıyor. Çok yönlü multimedya çözümü,
       İntel Pentium3 işlemci, 750MHz, Intel’in SpeedStep teknolojisi,15 inch TFT ekran DVDRom sürücü ve dataya çabuk geçişi sağlayan diskette Drive, bu teknolojinin içinde bulunuyor. Satelli Pro 4380, DVDROM ve yazılım şifre çözücü ile audio ve video playback’i çoğaltarak, tek CDROM disk ve CD media ile yedi kat daha fazla depo kapasite imkanı sağlıyor.

       Güvenli bilgisayarlar
       Bilgisayarlardaki güvenlik sorunu artık sona erdi. Bilgisayarınız siz yokken başkası tarafından açılamayacak, istenilen sitelere girilemeyecek ve bilgiler çalınamayacak. Bilişim 2000 Fuarı’nda Siemens’in geliştirdiği Biometric Sistemler ile bilgisayarınız parmak izinizle açılacak. Böylece parmak izi teknolojisine sahip ID Mouse’la yabancıların bilgilerinize ulaşması hem güvenli hem de ucuz yolla engellenecek. Bu teknoloji sayesinde şifreyi unuttuğunuz zaman dert etmek zorunda da kalmayacaksınız. Parmak izinizle bilgisayarınız kendiliğinden açılacak. Hâlâ güvenlik konusunda tedirgin misiniz? O halde Siemens sizin için Smart Card teknolojisini sunuyor. Smart Card’ın üzerinde kişisel bilgiler yer alıyor. Bilgisayara ve networke takılan bu kartla sistem sadece kartın sahibi tarafından kullanılıyor ve kartınızı alıp gittiğinizde kimse bilgisayarınızı kullanamıyor. ID mouse ve Smart Card teknolojisiyle bilgisayarınız sizin özel eşyanız oluyor.