Vitrin "Gözlükte ve ayakkabıda kalite ararım"

"Gözlükte ve ayakkabıda kalite ararım"

04.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Gözlükte ve ayakkabıda kalite ararım"

Gözlükte ve ayakkabıda kalite ararım
4 Temmuz 1998 Dilek SANCILI

Ekranın sevilen yüzlerinden Şevval Sam Tekin alışveriş yapmayı hiç sevmiyor. Sadece elektronik eşyalara ilgi duyuyor ama onları almasına da eşi Metin Tekin izin vermiyor.

* Alışveriş yapmayı sever misiniz?
Alışveriş yapmak üzere cebime para koyup çıktığım zaman hiçbir şey alamam. O yüzden çok fazla alışveriş yapmayı sevmiyorum. Bazen bir şeyler almak istediğimde çıkıp birkaç parça alıyorum. Zaten modeller aşağı yukarı birbirinin aynı; aralarından seçim yapmaya kalktığımda ben alana kadar modası geçiyor.
* Genelde ne tip kıyafetlerden hoşlanırsınız?
Belli bir tarzım yok. İşim gereği sokaklarda gezdiğim için rahat kıyafetleri tercih ediyorum. Gece elbiselerini çok seviyorum. O konuda da zevkimin olduğuna inanıyorum. Renk olarak gri, kırmızı, siyah ve bazı renklerin de tonlarını severim. Gece o kadar şık bir yere gitmediğim için aldığım elbiseler orada bir yerde durur. Sadece, ne güzel elbise giysem, ne güzel olurdu, derim. Gösterişli giyinemem.
* Tercih ettiğiniz mağazalar ve markalar var mı?
Marka meraklısı değilim ama ucuz yerlerden giyinmenin de iyi olmadığını düşünüyorum. Çünkü bazı şeylerde insan kalite arıyor. Mesela gözlük ve ayakkabı konusunda kaliteyi ararım. Bunun dışında bazen Vakkorama'ya gidiyorum. Bir de Levent'te Sisters diye arkadaşımın bir mağazası var. Orada da güzel şeyler bulabiliyorum.
* Ayakkabıda ne gibi özellikler ararsınız?
Ortopedik ve rahat olması çok önemli. İddialı ve şık ayakkabıları çok severim.
* Ev için alışveriş yapar mısınız?
Huzura önem verdiğim için sadece çiçek alırım. Metin benden daha heyecanlıdır. Şunu alalım, bunu alalım diye... Evimizde klasik ve modern birarada.
* Peki yemek alışverişi?
Sevmiyorum. Sadece arada bir Migros'a gidip saçma sapan bir sürü şey alırım. Alışverişte elektronik eşya merakım var. Ama Metin almama izin vermiyor. Gereksiz para harcama diye.
* Bebeğiniz içinde mi alışveriş yapmazsınız?
Dilek diye bir arkadaşımın oğlumdan büyük bir kızı var. Bebekken badilerini, pijamalarını falan ondan aldım. Yedirmek sevap, giydirmek haram derler. Ben de yedirdim bol bol. Hediye olarak da çok şey geliyor. Zaten sokak çocuğu gibi çocuk seviyorum. Pantolonları yırtık olsun, çıkıp sokakta çamurlasın. Hiç kızmam.
* Yemek yapar mısınız?
Bazen yaparım. 40 yılda bir karnıyarık yaparım, sonra bir daha yapmam. Enayi miyim, sürekli yapınca bir kıymeti kalmaz. Bir de bir şeyi kafaya takar, bir süre hep onu yaparım. Evliliğimizin ilk zamanlarında hep karnıbahar yapardım. Metin'in çok iyi sofra kültürü vardır. Ona çok özeniyorum. Salatasından beyaz peynirine, peçetesine kadar her şeye dikkat eder.
* Akşamları çıktığınızda hangi mekanları tercih ediyorsunuz?
Yemek için Kızıltoprak'ta Konak Pizza. Oranın pizzasını çok seviyorum. Bazen meyhaneye gideriz. Gece canımız müzik dinlemek isterse Kabare Cine'ye gidiyoruz. Onun dışında ben arkadaşlarımla Myott'a gidiyorum.
* Kendinize bakar mısınız?
Yakın zamana kadar kendimle hiç uğraşmazdım. Şimdi mecbur kaldığım için yapıyorum. Spor hayatıma Metin'le birlikte girdi. Onunla birlikte tenis oynarız. Çok iyi karın adalem vardır. Cilt bakımı için Lancome'un Galete'sini ve Sebamed'in likit sabununu kullanıyorum. Başka bir şeye gerek kalmıyor.
* Müzik ve kitapta tercihleriniz neler?
Hiçbir konuda kilitlendiğim belirli bir tarz yoktur. O an benim ruh halimi ne kaldırıyorsa onu dinlerim. Cazdan arabeske, poptan klasik müziğe kadar her şeyi dinlerim. Kitaplarda moda olanlardan ziyade daha önce okuduğum kitapları yeniden okuyabiliyorum.

Alışveriş notları
Kullandığı parfüm: Donna Karan.
Bakım ürünü: Lancome.
Makyaj ürünü: Cryolane.
Gözlük markası: Jean Paul Gaultier.