Vitrin Güneşle bütünleşin!

Güneşle bütünleşin!

03.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güneşle bütünleşin!

Güneşle bütünleşin


Nasıl oluyor da bazıları güneşlenince hoppadanak bronzlaşıveriyor, diğerleri ise buna bakakalıyor? İşin sırrı kremde; yüze, buruna, kalçaya, omuza ayrı krem sürmede. Bol bol hem de.


       Güneş kendini iyice göstermeye başladı. Ama neye yarar? İşyerinde yalnızca bunaltıyor. Bunaltan bir şey daha var: Bronz vücutlar, kollar, bacaklar... “Nasıl oluyor da bazıları güneşlenince altın gibi bronzlaşıyor? Güneş aynı güneş değil mi?" diye soran “ıstakoz familyasıöndansanız; bu yazı tam size göre. Olayı araştırdık. Hatta onlarla tatile bile çıktık. Plaj çantaları kremden geçilmiyor. Yüz için, burun için, kalça için, omuz için ayrı krem kullanıyorlar. Güneş öncesi ayrı, güneş sonrası ayrı. Güneşten hoşlanmayanların kremleri ise apayrı. İşte bahsi geçen kremler:
       Lancome Soleil (6 koruma): 16 milyon 500 bin TL
       Lancome Soleil yüz için (60 koruma): 15 milyon 500 bin TL
       Stendhal Varase (8 koruma): 15 milyon 500 bin TL
       Stendhal Varase yüz için
       (8 koruma): 15 milyon 500 bin TL
       Christian Dior yüz için
       (30 koruma): 15 milyon 900 bin TL
       Oriflame Sun Care güneş kremi: 5 milyon 760 bin TL
       Oriflame Sun Stick koruyucu stik: 3 milyon 50 bin TL
       Oriflame Bronzlaştırıcı Krem: 3 milyon 870 bin TL

       Lekelenmeyin!
       Özellikle hamile, doğum kontrol hapı kullanan ya da menopoz sonrası hormon tedavisi gören kadınlarda, cildin gün boyu maruz kaldığı güneş ışınlarının açabileceği lekelenme riskine karşı Netrogena Moisture SPF 15’ini öneriyoruz. Aynı zamanda, akne tedavisi gibi ciltte güneşe karşı hassaslık yaratan ilaç tedavileri sırasında da etkin koruma sağlıyor.

       Güneş, zarar vermesin
       Güneşin cilt üzerindeki zararlı etkilerine karşı koruma konusunda uzmanlaşan Roc, Sante Soleil Güneş Serisi ile cildi sadece güneş yanıklarına karşı korumuyor. Aynı zamanda cildin en alt katmanlarına kadar ulaşan zararlı ışınların yol açtığı, gözle görülemeyen ve uzun dönemde ortaya çıkan hasarları da engelliyor.

       Bebeğinizi de koruyun
       Bebek cildi hassastır. Kendimi düşüneceğim derken onu ihmal etmeyin. Bebeklerin güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı korunması gerekir. Nivea Baby, hassas bebek cildi için özel olarak geliştirilmiş güneş ürünlerinin kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ve bebeklerin güneş ışınlarından gölgede ve hatta bulutlu günlerde de çok fazla etkilendiği konusunda uyarıyor.

       Nemli bronzluk
       Oriflame güneş öncesi ve sonrası ürünleriyle kusursuz bronzluğu yakalamak elinizde. Hem de cildinizin nem dengesini kaybetmeden. Oriflame’in Sun Care güneş ürünleri serisinin Sun Stick SPF 15 ürününü tavsiye ediyoruz. Dudak, burun, kulak, omuz gibi güneşten hemen etkilenen hassas bölgelerde etkin koruma sağlıyor.
       Oriflame’in 3 - 4 saat içinde, güneşe çıkmadan bronzluk sağlayan bir kremi de var: Self Tan Cream.

       Güneşe kucak açın!
       Açın, açın, korkmayın! Çünkü Lancome’un Soleil Ultra güneş serisi var. Yüksek koruma sağlayan bu ürün kızarıklık ve tahriş riskini minimuma indiriyor. Formülündeki E vitamini sayesinde güneşin yaşlandırıcı etkilerine karşı cildi koruyor. Soleil Ultra Serisi kendi içinde üç gruba ayrılıyor. Birinci grup bebekler ve hassas ciltlere hitap ediyor. İkinci grup suya, tuza ve kuma dayanaklı ürünlerden oluşuyor. Üçüncü grup ise güneş sonrasında bakım sağlıyor. Küçük bir not: 11 Haziran’a kadar alacağınız 3 güneş ürünü karşılığında Lancome’dan muhteşem bir saat ve 3 kayışa sahip olabilirsiniz. 2 güneş ürünü ve 1 cilt bakım ürünü alırsanız, hediyeniz çok şık bir çanta olacak.

       İstediğinizden fazlası
       Cildi derinlemesine korur, yaşlanmasını ve kalitesini kaybetmesini önler. Her cilt tipine ayrı ürün, 2 faktörden 60 faktöre kadar koruma... Tüm bunlar Biotherm’in güneş serisinde... Altın gibi bir bronzluk için ihtiyacınız olan her şeyi sunan bu seride, güneşsiz bronzlaşma ürünleri de var.

       Komple bronzluk
       Piz Buin, 2000 senesi için, erken cilt yaşlanmasına neden olan UV ışınlarına karşı korunma ihtiyacına cevap veren yeni bir seri çıkarıyor. Yeni Complete serisi sağlıklı, altın rengi bir bronzlaşmayı çifte koruma ile sağlıyor. Piz Buin’in iki serisi daha var. Biri Classic Brown. Bu seri kolay ve kavrulmadan bronzlaşan koyu renk tenli kişiler için geliştirilmiş. Diğer seri ise Sport. Bu seri ise spor tutkunları için... Yağsız ve cilt tarafından kolayca emilen bu serinin ürünleri kaygan olmadıklarından spor müsabakaları için ideal.

       Yüze ayrı, vücuda ayrı
       Stendhal’ın güneş serisinin ismi Varese. Koruma faktörlü olan ürününü öneriyoruz. Parıltılı bir bronzluk sağlıyor. Varese’nin yüz ve vücut için ayrı kremleri var. Bu tür krem üreten diğer bir marka ise Christian Dior. Dior ürünlerinin tasarımları ve ambalajları o kadar güzel ki, plaj çantalarında ayrı bir yer kaplıyor.