Vitrin Hararetle tavsiye

Hararetle tavsiye

17.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hararetle tavsiye

Hararetle tavsiye


Bu hafta bunları mutlaka yapın


SİNEMA

       Görevimiz Tehlike 2 (M:I2)
       İlki hasılat rekorları kıran “Görevimiz Tehlikeönin iki numarası dün gösterime girdi. Dört yıl önce Prag, Londra ve Washington’u birbirine katan özel ajan Ethan Hunt (Tom Cruise), şimdi de Avustralya ve İspanya’yı kendine mücadele alanı olarak seçiyor. Dünyayı ele geçirmek isteyen düşmanı Sean Ambrose’u (Dougray Scott) durdurmak için her türlü aksiyona evet diyen Ethan Hunt, bütün bu olan biten sırasında güzel hırsız Sean Hall’la (Thandie Newton) gönül macerası yaşamayı unutmuyor. Ethan Hunt’a bu macerasında da ilk filmden hatırladığımız bilgisayar dahisi Luther Stickell (Ving Rhames) eşlik ediyor. Yönetmenliğini aksiyon filmlerinden tanıdığımız John Woo’nun üstlendiği “Görevimiz Tehlike 2", izleyiciye bilgisayar efektleri sayesinde görsel şölen sunuyor.
       Film, İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Bursa ve Eskişehir sinemalarında gösterimde.

       Las Vegas’ta Korku ve Nefret
       (Fear and Loathing in Las Vegas)
       “Las Vegas’ta Korku ve Nefretöin başrollerini Johnny Depp ve Beicio Del Toro paylaşıyor. Vietnam Savaşı döneminde geçen film, serbest gazetecilik yapan Raoul Duke (Depp) ve Doktor Gonzo’nun (Del Toro) bir yarışmayı izlemek için gittikleri Las Vegas’ta başlarından geçenleri anlatıyor. Uyuşturucu bağımlısı iki kahramanın gördükleri halüsinasyonlar filmin renklenmesinde önemli rol oynuyor. “Las Vegas’ta Korku ve Nefret" bir roman uyarlaması. Hunter S. Thompson’un 1972’de yazdığı roman, yıllar boyunca Amerikan üniversitelerinde en çok okunan kitap seçildi. Buna rağmen filme çekilmek için 25 yıl beklemek zorunda kaldı. Bağımsız sinema tarzına giren film, Hollywood’un klişelerinden kaçmak isteyenler için iyi bir örnek.

KİTAP

       Gece Yarısı Çocukları / Salman Rushdie
       20. yüzyılın en iyi 100 romanı arasında sayılan “Geceyarısı Çocukları", Hindistan’ın bağımsızlığa kavuştuğu tarihte dünyaya gelen Salim Sina’nın maceralarını ve onunla birlikte büyüyen bir ulusun emekleme çağını, ergenlik sancılarını, yetişkin olma çabalarını anlatıyor. Booker Of Bookers ödülünü alan roman düşle hakikat, gizemle büyü, fanteziyle tarihsel olgu arasında ustalıkla örülmüş bir anlatı.
       (Metis, 6.400.000 TL)

       En çok okunan kitaplar (TL)
      


       Kaynak: D&R



       DVD’lerin satış fiyatı 18.400.000 TL’dir.
       Kaynak: D&R

       Asi Gençlik / (Rebel Without A Cause)
       En iyi 100 Amerikan filmi listesine giren James Dean klasiği “Asi Gençlik", bu ay DVD olarak satışa sunuldu. 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde bir gencin yaşadığı hayal kırıklıklarını ve öfkesini anlatan Asi Gençlik’te, Stark ailesi oğulları Jim’in (James Dean) beladan uzak durması için yeni bir şehire taşınır. Ailesinin bu kararına içerleyen Jim, asi davranışlar içine girer ve tehlikeli arkadaşlıklar kurar...
       (Warner Bros, 16.500.000 TL)





       VCDlerin satış fiyatı 6.490.000 TL’dir.
       Kaynak: D&R

       Mavi Korku / (Deep Blue Sea)
       Jaws serisini 21. yüzyıla taşıyan “Mavi Korku", vizyona girdikten 6 ay sonra DVD marketlerde yerini aldı. Okyanusun ortasında yer alan bir laboratuvarda geçiyor. Doktor Susan McAlester, beyaz köpekbalıklarının beyinlerini büyüterek elde ettiği enzimlerle alzheimer hastalığına tedavi bulmaya çalışıyor. Ancak bir yunusun zekasına ulaşan köpekbalıkları kapatıldıkları kafesten kaçıp, laboratuvar çalışanlarına saldırıyor. Korku türüne giren filmin başrollerini Saffron Burrows, Thomas Jane ve Samuel L. Jackson paylaşıyor.
       (Warner Bros, 16.500.000 TL)



       Kaynak: D&R



       Kaynak: D&R

       ALBÜM
              Greatest Hits / Paul Simon
       7’den 77’ye adını herkesin bildiği sanatçılardan biri Paul Simon. O da geleneği bozmadı ve solo kariyerinin 28’inci yılında seçme parçalarını topladığı bir albüm çıkardı. Şarkılarını 50’li yılların rock’n roll tarzı üstüne kuran ve daha çok Güney Amerika ritmlerini kullanarak zenginleştiren sanatçının albümünde Graceland, Late in the Evening, Bernaddete ve “Ben dünyayı böyle görüyorum" dediği The Boy in the Bubble da yer alıyor.
       (Sony Müzik, 4.500.000 TL)