Vitrin Hararetle tavsiye

Hararetle tavsiye

10.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hararetle tavsiye

Hararetle tavsiye


Bu hafta bunları mutlaka yapın


Padişahlar geçidi

       Topkapı Sarayı’nda tam 247 padişah portresi sergileniyor bir süredir. Nakkaş Osman’dan Levni’ye, Bellini’nin ünlü Fatih Sultan Mehmet portresinden ülkemizde ilk kez sergilenecek “Veronese Serisiöne kadar birbirinden değerli eserler ilk kez bir araya gelecek. Yurtdışındaki 32 müze ve özel koleksiyondan toplam 87 yapıt, yurt içi koleksiyon, müze ve kütüphanelerden 160 eser ve 142 parça Topkapı Sarayı Müzesi Koleksiyonu’nu kaçırmayın. İş Bankası’nın düzenleyeceği sergi 6 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Aspendos’a bir-iki...

Kendi alanında Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali olan 7. Aspendos Opera ve Bale Festivali, bugün başlıyor. Dördü yabancı olmak üzere 10 topluluğun katılacağı festivalin bu yılki sürprizi, Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu. Hazır havalar da ısınmışken, zamanı olanların Antalya’ya doğru yola çıkmaları tavsiye edilir. Hem Zenon’un muhteşem yapıtı Aspendos’ta yapılacak gösterileri, hem de denizin tadını çıkarmanın vaktidir.

Pokemonlar beyazperdede

Kartlarından oyunlarına kadar tüm dünyada hızla yayılan Pokemonlar, sonunda sinemaya da uğradı. “Pokemon: İlk Film", büyüklerde öyle çok fazla heyecan uyandırmasa da, çocuklar için kocaman, çikolatalı pasta değeri taşıyor olmalı.
       Filmde Ash, Pikachu ve arkadaşları uzaklarda bir adaya doğru yola çıkıyorlar. Tabii bu yolculuk arasına muhteşem Pokemon dövüşleri de karışıyor. Adada dünyanın en güçlü Pokemon’u olan, biyoenerji sahibi Men Two ile dövüşmek zorunda olan pokemonlarımız, bakalım neler yapacaklar. Pokemon: İlk Film Yönetmen: Kunihiko Yuvama Animasyon yapımcısı: Toshiaki Okunc, Shpukuchi Kanda

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali

       Kennedy & Lynn Harrell: Dünyanın önde gelen keman sanatçısı Kennedy ile viyolonsel sanatçısı Harrell’in çağdaş ve klasik yorumları. (10 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       The English Concert & Korosu: Aranan bir klavsenci olan Trevor Pinnock yönetiminde 17. ve 18. yüzyıl müziği. (11 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       Pacific Northwest Ballet: ABD’nin en iyi bale topluluklarından biri. Concerto Barocco, Subtext Rage, Lambarena sergileyecek. (11 - 12 - 13 Haziran, AKM Büyük Salon)
       Michael Nyman Band: Nyman, yeni müziğin en önemli temsilcilerinden. (12 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       Kiri Te Kanawa: Yeni Zelandalı ünlü soprano. Piyanist Julian Reynolds eşliğinde. (13 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       Vadim Repin: Ünlü kemancıya, piyanoda Alexander Melnikov eşlik ediyor. (14 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       Philarmonia Orchestra: Şef Leonard Slatkin yönetiminde. Kemanda Leonidas Kavakos var. (15 Haziran, Aya İrini Müzesi)
       Philarmonia Orchestra & Korosu: Şef Leonard Slatkin yönetiminde. (16 Haziran, Aya İrini Müzesi)

Özel “TimöRoth

New York’ta bir taksi şoförü düşünün. Sanırım bu, filme gitmek için yeterli bir sebep. Çünkü bu zamana kadar içinde taksi şoförü bulunan hiçbir film bizi hayal kırıklığına uğratmadı. “Animalsöta da taksi şoförümüz Tim Roth, bir gün kendilerini bilinmeyen bir yere götürmesini isteyen üç tuhaf adamla karşılaşır. Zaten kahramanımız Henry’nin de yaşamı çok iç açıcı olmadığından, basar gaza. Bu üç adamın yolculuğuna kendisi de katılır. Şimdi sizin yapmanız gereken, dörtlünün yolculuğuna kendinizi de eklemek.

Şimdi reklamlar

       Herhalde herkes zeytinyağı ya da eski banka reklam afişlerini hatırlar. Ama bunların hepsini bir arada görmediğinizden eminiz. Teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde tasarlanan afişleri ya da reklamcılığın 100 yıllık tarihini görmek istemez misiniz? İşte size fırsat: Reklamcılar Derneği, Bilgi Üniversitesi’nde 1840’tan 1940’a kadar uzanan reklam afişlerini sergiliyor. Biraz komik, biraz nostaljik ve fazlasıyla grafik... Adres: Sıraselviler cad. No:111

BUGÜN DÜNYA SİNEMALAR GÜNÜ!

       Parliament Cinema Club salonlarında istediğiniz filmi tam bilet fiyatı üzerinden yüzde 50 indirimle seyredebilirsiniz. Haydi sinemaya!