Vitrin Hobi hobi bahçeler

Hobi hobi bahçeler

29.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hobi hobi bahçeler

Hobi hobi bahçeler


Kuş sesleri var. Bol oksijen var. Börtü böcek var. O halde gezelim, dolaşalım, eğlenelim... Nerelerde mi? Söylüyoruz... Bu arada, Anadolu yakasında oturanlar Şile ve Gebze'de, Avrupa yakasında oturanlar ise Çatalca'da 150 m2'den 1500 m2'ye kadar çeşitli büyüklüklerde bahçe sahibi olabilecekler


       İstanbul'da oturuyorsunuz. Evinizin ön cephesi sokağa bakıyor, arka cephesi de. Muhtemelen ağaç görmek, toprak görmek için oldukça uzun yol kat etmeniz gerekiyor. En çok da bahar aylarında depreşiyor insanın doğayla birlikte olma isteği. Peki bu özlemi gidermek için siz ne yapıyorsunuz? Dağlara, ovalara mı çıkıyorsunuz? Ne kadar üzerine ev dikilmemiş dağımız kaldı ki! Kalmadı. E peki o zaman? Şehir dışına mı çıkıyorsunuz? Yanıt evetse, her hafta sonu ta şehir dışına sürüklenmeye takatınız ve de maddi imkanınız var mı?
       Şimdi bunları niye yazıyoruz? Çünkü Akasya Gayrimenkul, yeni ve farklı bir seçenek sunuyor yeşile özlem duyanlara. Seçenek şu: Hobi bahçeleri. Bu ne demek? Kendine ait bir bahçe özlemi duyanlara bir alternatif demek. Şöyle ki,
       Anadolu yakasında oturanlar Şile ve Gebze'de, Avrupa yakasında oturanlar ise Çatalca'da 150 m2'den 1500 m2'ye kadar büyüklüklerde bahçe sahibi olabilecekler. Bahçelerin sulama ve elektrik gibi tüm altyapı ihtiyaçları çözümlenmiş. Bahçe içinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Konaklamak isteyenler için kameriye ya da bungalov seçeneği bulunuyor. Aynı zamanda, ortak kullanım amacıyla tenis kortları, yüzme havuzları, çocuklar için oyun parkları, yürüyüş parkurları, basketbol ve voleybol sahaları da bulunuyor.

       Ücretsiz danışmanlık
       Bu çok önemli. Çünkü, iki ay bahçenizi gidip görmediğinizde, sizin için bahçeniz ekilip biçilecek ve de sulanacak. Her gittiğinizde, hayal ettiğiniz gibi yeşil ve düzenli bir bahçeyle karşılaşacaksınız. İstediğiniz takdirde bahçenizdeki evcil hayvanlarınıza da bakılacak. Daha ne olsun! Green Park'ın fiyatı 8 bin dolar civarında.
       Ayrıntılı bilgi için: 0216 521 16 19 - 94

      
              Beşiktaş 1 : Meşhur Barbaros Meydanı vardır. Meydanın bitiminde meşhur bir üst geçit, üst geçidin yakınında da bir cami. Caminin önünden sağa girin, Ihlamur'a gidiyormuş gibi 20 - 25 metre ilerleyin. Kat otoparkı yapılsın mı, ağaçlar kesilsin mi diye birkaç ay önce tartışılan gizli bahçeye kendinizi atın. Çayınızı yudumlamaya ya da bir şeyler atıştırmaya başlayın.

       Beşiktaş 2: Beşiktaş resmen gizli bahçeler ülkesi. Meydandaki camiyi bulun, arkasına dolanın, çarşının girişinde saklanmış olan şahane bahçeye adım atın. Teneffüs arası bahçeye koşan liseli ve üniversiteli müdavimlerin şen kahkahaları eşliğinde kumpirinizi bir güzel mideye indirin. (Öğle yemekleri ve çay molası için ideal.)

       Üsküdar: Üsküdar vapur iskelesinden Boğaz Köprüsü yönüne yürüyerek 10 dakika mesafede bir cennet var: Fethi Paşa Korusu. Koşu pisti, piknik alanları, nefis doğa, çay bahçeleri, lokantalar, tek kelimeyle kaçmaz! Kaçmamalı. Koruya, alt ve üst kapılardan giriyorsunuz. Otoparkı da var. Yani nema problema. (Daha çok öğrenciler, gençler ve aşıkların mekanı koru. Hafta sonları ise ana baba günü derler ya, öyle.)

       Beyazıt: Botanik Bahçesi, adı üstünde botanik bahçesi. Yani, yani İstanbul Üniversitesi Botanik Anabilim Dalı'na bağlı eğitim amaçlı kurulmuş bir bahçe. Bahçede bitki namına yok yok. Günden güne soyu tükenen erguvanların son kalesi burası. Süleymaniye Camii ile Tahtakale arasına sıkışmış bu cennet mekana uğramak için elinizden geleni esirgemeyin, düşün yola. (Dikkat: Bahçeye izinsiz girilmiyor.)