Vitrin İnternette alışveriş turu

İnternette alışveriş turu

08.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İnternette alışveriş turu

İnternette alışveriş turu
7 Mart 1998
Nora ROMİ

En büyük hayalim oturduğum yerden alışveriş yapabilmekti. Dükkanlara gider ama kıyafet denemeye çok üşenirdim. Hep bir bilgisayar sistemi olsun da ayna gibi denediğim kıyafetle kendimi göreyim isterdim. Bu sistemin yakında olacağına eminim. Yine de ben boş zamanlarımda internette alışveriş sayfalarına girmeye başladım. Bu sefer daha çok hediyelik ve ev eşyaları kısmına bakıyorum. Kıyafetler ilgi alanım olmuyor çünkü o kadar ilginç eşyalarla karşılaşıyorum ki, bir şey almayacak bile olsam onların varlığını görmek hoşuma gidiyor. Örneğin sharpeimage.com adresinde 50 dolara kadar, 50 - 100 dolar, 100 - 200 dolar ve 200 dolar üstü hediyeler var. Aralarında müthiş şeyler bulunuyor. Mesela balkona ya da evin içine koyabileceğiniz kalın plastik havuz büyükler için. İçine video kamerası yerleştirilmiş saat! Bu biraz sakıncalı tabii.
Bu adresi mutlaka ziyaret edin. Ayrıca List 2000'in alışveriş sayfasından yerli yabancı pek çok dosyaya bağlanabilirsiniz.


Artık evlere çok önem veriliyor. Kıyafetlere verilmeyen paralar evlere harcanıyor. Pek çok kişi tarzı ne olursa olsun, maddi durumuna göre iyi bir ev kurmak istiyor.
Bunun en büyük göstergesi, son zamanlarda açılan dekorasyon mağazalarının sayısı ve içeriği. Her zaman gözde olan ve büyük paralarla alınan antika eşyaların yanında "tasarım" da tercih ediliyor. Yani yeni beyinlerden üreyen, ilginç hatta neredeyse bir heykel gibi ürünler bunlar. Sadece işlevi değil, görüntüsüyle de çok enteresanlar. Hatta ilk bakışta bir ürünün ne olduğunu anlayamıyorsunuz bile. Bu konuda Philippe Starck dünyaca bilinen bir isim (Meşhur limon sıkacağı yüzyılın tasarımlarından biri sayılır). İstanbul'da da tuzluktan avizeye böyle ilginç tasarımların satıldığı yerler var. Fil Design, Decorum ve Derin mağazaları bunların başta gelenleri. Özellikle Derin'e gidip bir gezmenizi öneririm. Pahalı şeylerle karşılaşıyorsunuz ama hayal gücünüzün canlanması için çok iyi bir yer.


Takdir edersizi ki yaz detayları hakkında kimsenin bilmediği ve başkalarınını bilmeyeceği bilgileri sizlere ulaştırmanın zamanı geldi. Normal olarak yazın sıradan kıyafetlerinizi giyecek, yine her zamanki tarzınıza uygun kıyafetler alacaksınız. Ama bunların yanında bu yaz denizkızına benzemek için de birşeyler yapabilirsiniz. Sudan esinlenerek hazırlanmış kiyafetler pek çok modacının koleksiyonunda bulunuyor. Bu esintiyi de hayata yansıtan boncuk ve işlemeler. Marine rengi olarak kabul edilen lacivert beyaz ikilisi de yerini çok daha açık bir deniz mavisine, turkuvaza ve çok açık bir yeşile bıraktı. (İyi de oldu hani!) Elbiselerde, ayakkabılarda, kolye ve çantalarda görülen bu akıcı deniz havası makyajda da karşımıza çıkıyor. Guerlain, Chanel ve Estee Lauder gibi markalar bu yılki tonlarını hazırlarken bur "su renkleri" seti de hazırladı.
Benim gözlerim mavi olduğunodan bana çok yakışacaktır umudundayim. Ama size de yakışacağından şüphem yok artık.