Vitrin İşlerini göstere göstere yapıyorlar

İşlerini göstere göstere yapıyorlar

06.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşlerini göstere göstere yapıyorlar

İşlerini göstere göstere yapıyorlar

Efkan KULA

Farklı spor dallarında gösteriler yapan toplam sekiz ekip Gösteri Ekipleri Ajansı (Fit & Fun) adı altında biraraya geldi. Fit & Fun firmaların açılış ve tanıtımları için gösteriler yapıyor. Step - aerobik, paten, modern dans, hip - hop & funky, bisiklet, kay kay, yarışma aerobiki ve ritmik cimnastik gibi spor dallarında gösteriler yapan ekiplerin amacı canlı ve farklı tanıtım organizasyonları gerçekleştirmek. Her çeşit firma, tanıtımları için Fit & Fun'dan iş isteyebiliyor. Daha çok tekstil ve spor firmalarıyla çalışıyorlar. Ama bir doğalgaz şirketinin tanıtımında bile bulunmuşlar. Ajansa bağlı ekipler hakkında hazırlanmış kataloglar var. Şirketler de imajlarına uygun bir ekibi bu kataloglardan seçiyorlar. Tanıtım sokakta veya kapalı bir mekanda da yapılsa, her organizasyona değişik seçenekler sunubiliyor.
Fit & Fun, Cenk Çabukkesen (21) ve Özlem Şıkkak (23) tarafından kurulmuş. Şıkkak tanıtım organizasyonlarına alternatif seçenekler sunmaya çalıştıklarını anlatırken, "Herhalde artık mankenlerden bıkılmaya başlandı. Açılışlarda dans ve spor ilgi çekici oluyor. Daha renkli şeyler isteniyor," diyor. Fit & Fun'ın teklif ettiği ücret gösterinin niteliğine, gün sayısına, organizasyona göre değişiyor. Ama şirketler onların ücretlerini fazla buluyormuş. Kendilerine önerilen ücretleri çok düşük buluyorlar. "Ucuz değiliz. Çok emek harcıyoruz. Ama az para teklif ediyorlar. Kişi başına 10 milyon lira teklif ediliyor. Biz artık böyle fiyatları kabul etmiyoruz," diyorlar. Ortalama bir gösteri 1000 dolardan başlıyor. Paten gösterileri en pahalısı, çünkü rampa ücreti de eklendiği için bu fiyat 3 bin dolara kadar çıkabiliyor. Step gösterileri de kişiye bağlı, 1000 dolardan başlıyor gün ve organizasyona göre 2 bin 500 dolara kadar ulaşabiliyor fiyat.
Gösteri sporlarının Türkiye'de henüz hak ettiği desteği görmemesi ve zamanla bu spor dallarıyla uğraşan ekiplerin farklı çalışma alanlarına yönelmesi Özlem Şıkkak ve Cenk Çabukkesen'in, Fit & Fun projesini yaratırken öncelikli düşüncesi olmuş. Bu işi profesyonelleştirip ekiplerin daha iyi para kazanabilmesini sağlamak istemişler. Şıkkak, beş yıldır step - aerobik eğitmenliği yapıyor. Aynı zamanda Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun en genç aerobik hakemi. Cenk Çabukkesen ise, Türkiye'nin ilk paten gösteri ekibi The First'ün kurucusu.
Toplam 30 kişinin oluşturduğu Fit & Fun 1998'in eylül ayında kurulmuş. Ajansa bağlı sekiz ekip de daha önce farklı kuruluşlara gösteriler yapmış. Daha yeni oldukları için şimdiye kadar pek fazla iş yapmamışlar. Kendilerini çağıran şirketlerin işlerine daha profesyonel bakmalarını istiyorlar. Özlem, "Koreografiler çok büyük emeklerle çıkıyor. Buna değer verilmeli," diyor. Funky - dans ekibinden Aslı ise (23) ajansla birlikte yaptıklarının daha resmi ve ciddi işlere dönüştüğünü düşünüyor.
Fit & Fun ayrıca 15 - 16 Mayıs 1999 tarihlerinde Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun destek ve onayıyla Sports International Ataköy tesislerinde bir "Aerobik ve Step Festivali" organize edecek. Festivalde farklı branşların dünyaca tanımış eğitmenleri gelecek. Ayrıca Türkiye'den üç eğitmen, Aslı Kalpkırmaz, Taha Erpulat ve Vildan Zan'dan festivalde ders verecek. Festivalin hedef kitlesi profesyonel step aerobik eğitmenleri, spor akademisi öğrencileri, amatör sporcular ve bütün aerobik ve step meraklıları olacak. Katılımcıların orta düzeyde step - aerobik bilgisine sahip olması gerekiyor. Festivalin sonucunda katılımcılara belge verilecek. Fit & Fun bunu her yıl tekrarlamayı düşünüyor.

Fit & Fun Fıstıklıköşk Sok., No: 37 / 3, 80840 Ortaköy / İstanbul Tel: 0532 346 63 11 - 0 532 456 08 79