Vitrin İspanya'dan geldi

İspanya'dan geldi

27.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İspanya'dan geldi

İspanyadan geldi
27 Haziran 1998
Füsun YAVAŞOĞULLARI

Yaklaşık bir ay önce Kadıköy'ün en gözde alışveriş yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi üzerinde yeni bir giyim mağazası açıldı. Adı Zara. İlk günden başlayan yoğun ilgi halen aynı hızla devam ediyor. Belli ki Zara bu bölgenin çekim merkezlerinden biri olma yolunda! Neden derseniz giysilerin çizgisini, kalitesini ve elbette ki fiyatlarını gösterebilirim. İnsanları buraya çeken başka nedenler de var. Örneğin mağazaya her hafta salı ve cuma günleri yeni malların gelmesi ve burada satılan tüm malların İspanyol malları olması gibi. İthal mal satmasına karşın Zara'da fiyatlar aynı kalitede mal satan birçok yere kıyasla son derece ucuz. Bodrum katıyla birlikte altı kattan oluşan çok şık bir binada hizmet sunan mağazada üst iki kat spor ve klasik olmak üzere erkek giyimine; giriş, giriş altı ve giriş üstü olan üç kat kadın giyimine, en alt kat ise 0 - 12 yaş çocuk giyimine ayrılmış.
Kadın, erkek, çocuk giysilerinde gerek işçilik gerekse kullanılan kumaşlar açısından kaliteye önem verildiği açıkça görülüyor. Günün modasına uygun modern çizgiler taşıyan modeller, içi transparan kumaşlar, ketenler ve dökümlü kumaşlar seçilmiş. Renklerde ise beyaz, koyu renkler ve kum renkleri yanında göz alıcı canlı renklerin de yer aldığı görülüyor. Klasik ve spor ayakkabılarla sandaletlerin de satıldığı mağazada ayakkabı fiyatları 11 milyon 250 bin ila 16 milyon lira arasında değişiyor.
En alt katta yer alan 0 - 12 yaş çocuk giysilerinden birkaç örnekle burayı tanıtmaya başlayalım. Ayakkabılar 4 milyon 750 bin ila 6.5 milyon, elbiseler 9 - 12 milyon, tişörtler 3.5 - 5 milyon 250 bin, salopetler 6 - 9 milyon, gömlekler 2 - 7 milyon, ceketler 7 - 9 milyon lira. Hepsi de son derece sevimli ve çekici.
Kadın giysilerinin bulunduğu katlarda uzun ceketler 12 - 22 milyon, ceket kesimli uzun gömlekler 7 - 12 milyon, transparan kumaşlardan hazırlanmış uzun ceket - pantalon takımlar 30 milyon, keten elbiseler 9 - 16 milyon, pantolonlar 9 milyon lira. Kadın spor giyim bölümünde ise eşofman, tişört, tulum, mayo gibi çeşitli gereksinimlere cevap veren ürünler göze çarpıyor. Keten spor pantolonlar 9 milyon, tişörtler 3.5 milyon, kapüşonlu keten giysiler 9 milyon, eşofman üstleri 6 milyon, mayolar 5 milyon, streç pantolonlar 9.5 milyon, keten safari ceketler 10 - 12 milyon lira. Seçkin İspanyol ürünlerini ayağınıza getiren, zamanın nasıl geçtiğini anlayamadığınız bu mekanda her şey var; tek eksik yorgunluğunuzu atabileceğiniz veya yanınızdakileri bekleyeceğiniz bir kafe. Umarım bu da yakında giderilir.

Zara
Bağdat Cad., No: 402, Suadiye
Tel: 0216 302 02 32