Vitrin İyi makyaj, pürüssüz cilt

İyi makyaj, pürüssüz cilt

10.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

İyi makyaj, pürüssüz cilt

İyi makyaj, pürüssüz cilt

Memetcan Demiray
İyi makyaj, pürüssüz cilt
Makyaj ile cilt sağlığı arasında çelişki var mı? Cilt bakım ürünleriyle tanınan Nivea'nın yeni makyaj serisi sayesinde bu sorunun yanıtı artık "Hayır!"

Kimileri için "kusur"ların kamuflajıdır makyaj, kimileri içinse "daha güzel" olan yanlarını öne çıkarmanın yolu. Küçük yaşta başlayan makyaj merakı ülkemizde de öyle bir noktaya varmış ki; artık düzenli makyaja başlama yaşı 15'e kadar inmiş.
Bu bilgiyi bizimle paylaşan Eczacıbaşı - Beiersdorf Kozmetik Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yetkilileri, makyajın zararlı etkilerini yokettiği gibi cilde bakım da yapan "Nivea Beaute" makyaj ürünlerinin önemini vurguluyorlar. Güzelleşme çabasının bir aracı olan makyajın anlamı da Nivea tarafından yeni bir bakışla çizilmiş. "Güzelliğin, renk ve bakım ile geldiği" düşüncesinden yola çıkan Nivea, bu sayede makyaj ile cilt sağlığı arasındaki çelişkiyi Nivea Beaute serisi ile çözmüş. Eczacıbaşı - Beiersdorf yetkilileri, ilk kez 1997'de Fransa'da tanıtılan Nivea Beaute makyaj serisinin, İsviçre'deki Juvena Laboratuvarları'nda geliştirildiğini söylüyorlar. Nivea Beaute makyaj ürünleri serisi, "doğa kadar renkli ve doğal" olarak tanıtılmış.
Renkliliğin yanı sıra Nivea Beaute'de öne çıkan bir diğer özellik ise cilde yaptığı bakım. Yüz, göz, dudak ve tırnak ürünlerine sahip olan Nivea Beaute serisi, her cilt tipine uygun ürünler de sunuyor. Örneğin Nivea Beaute yüz makyaj ürünlerinin gün boyu cildin nem seviyesini etkin bir biçimde koruduğunu Eczacıbaşı - Beiersdorf yetkililerinden öğreniyoruz. Bu koruma ise cildin yaşlanmasını geciktiren E vitaminine ek olarak, cildi güneş ışığının olumsuz etkilerinden koruyan UVA ve UVB filtreleriyle gerçekleşiyor. Yüz ürünleri serisinin en ilgi çekici ürünü ise "Teint Nature Compact" adındaki kompakt fondöten. 3 ayrı rengi bulunan bu fondöten, ciltteki açık gözenekleri kapattığı gibi, cilde mat ve doğal bir görünüm veriyor. Nivea Beaute serisine eklenen "kalıcı fondöten" ise 4 farklı rengi ve sağladığı bakımla her cilt tipine uygun bir seçenek sunuyor.
Nivea Beaute'nin dudak ürünlerine baktığımızda, rujların hafif kıvamlı olduğunu ve dudakları belirginleştirdiğini görüyoruz. Renk zenginliğiyle dikkat çeken dudak ürünleri ailesinin öne çıkan ferdi ise 9 rengi bulunan "Rouge Stay - On". "Kalıcı Ruj" olarak da adlandırabileceğimiz "Rouge Stay - On", nemlendirme ve koruma özelliğiyle rengin kalıcılığını sağlıyor.
Göz ürünleri serisini ise, "göz rengine uyum" ve "göz çevresinin yumuşaklığını koruma" gibi unsurlar şekillendirmiş. Örneğin "Mascara Optimal" adındaki 3 etkili optimal rimel, bitkilerden elde edilen doğal malzemeler içerdiği için kirpiklerin ayrılmasında başarılı bir sonuç sağlıyor. Belirgin kirpiklere sahip olmak isteyenler için iyi bir seçenek. Diğer seçenekse, kirpikleri yoğun ve belirgin gösteren "Mascara Volume". Eczacıbaşı - Beiersdorf yetkilileri, Mascara Volume'un özel formülü sayesinde kirpikleri güçlendirdiğini de belirtiyorlar. Nivea Beaute'nin diğer göz ürünleri arasında gözleri olduğundan daha büyük gösterebilen ve 6 renk seçeneği sunan "Contour Khol Kajal" adındaki göz kalemini görüyoruz.
Tırnaklarına hem bakım yapıp hem de parlaklık kazandırmak isteyenler için de, Nivea Beaute serisi cazip ürünler sunuyor. 19 renk seçeneğine sahip "Vernis Soin" adlı besleyici oje, çok kullanışlı fırçası ile ojenin doğru miktarda tırnağa yayılmasını da sağlıyor. Nivea Beaute tırnak ürünleri arasında "Intensiv Pflege Gel"in; diğer bir deyişle tırnak ve tırnak derisine üst düzey bakım yapan "yoğun bakım jeli"nin de önemli yeri var. Eczacıbaşı - Beiersdorf yetkilileri, Nivea Beaute makyaj serisinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yoğun ilgi gördüğünü vurguluyorlar.