Vitrin Kablolar gizlendi

Kablolar gizlendi

28.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kablolar gizlendi

Kablolar gizlendi
Televizyon, video, müzik seti, DVD gibi elektronik aletlerin sayısı artınca ortalıkta dolaşan kablolar sinir bozmaya başladı. Ama geçti. Çünkü artık kablo gizleyen mobilyalar var.

Gün geçtikçe evlerimizdeki elektronik aletlerin sayısı giderek artıyor. Bu sayı arttıkça elektronik aletlerin kabloları da evde kötü bir görüntü yaratmaya başlıyor. Bir de bu kordonlar birbirine dolaşınca bir kördüğümün içinde buluveriyoruz kendimizi. Açsak açılmıyor, bazen kablolar kendiliğinden gemici düğümü bile oluyor. Eğer çocuklar da varsa evde bambaşka bir tehlike beliriveriyor. Çünkü özellikle onlar her yeri parmaklamaya bayılıyor.
90'lı yılların başından itibaren görsel pek çok sanatı ev rahatlığında izlemeyi tercih etmeye başladık. "Home Theater" adı verilen sistem işte bu zamanda evlerimize girdi. Bu sistem sayesinde sinema büyüsünün eşsiz keyfini, konser salonlarının benzersiz atmosferini evde yaşamanız sağlanıyor. Ancak tüm bu sistemlerle birlikte evin dekorasyon bütünlüğünü bozan kablolar yine devrede.
Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda evdeki mobilyalarla elektronik aletler arasında bütünlük sağlanamıyordu. Ama şimdilerde bunun da çaresi bulundu. Bu tür elektronik sistemlere sahip olmak isteyen ancak evin içindeki bu kablolardan rahatsız olanlar için yepyeni bir dekorasyon anlayışı hakim olmaya başladı. İlk olarak Kirschbaum tarafından başlatılan bu anlayış sayesinde kablolar sinirleri bozmuyor. Üstelik artık kişiye ve mekana özel mobilyalar ile bu sorun estetiksel bir çözüme kavuşturuluyor.
Bunun için ilk olarak, kurulacak sistemin mekanla mutlak uyumunu sağlayan mobilyalar seçiliyor. Böylece ev içi dekorasyonda estetik değerler korunabiliyor.
Üstelik bu sistem mobilyaları sadece evinizde değil, isterseniz ofislerinizde de kullanabiliyorsunuz. Ofisinizin tamamı olmasa bile arzu edilen bölümleri genel dekorasyon anlayışına sadık kalınarak, tümüyle bir özel sinemaya ya da prezantasyon platformuna dönüştürülebiliyor.
Ayrıca yine bu alanda isim yapmış firmalardan Akusta tarafından kurulan A/V sistemleri, ideal verimde çalışacak şekilde kamufle edilerek, mekanlar "en dekoratif hallerinde" bırakılıyor. Böylece mükemmel bir ses kalitesi ve teknolojik gelişme ev ve işyerlerinin dekorasyonunu bozmadan sağlanıyor.