Vitrin Kadınlar alışverişte görülsün

Kadınlar alışverişte görülsün

17.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kadınlar alışverişte görülsün

Kadınlar alışverişte görülsün


Hiç bir pazar, kadınların “her şeyi gördüm" diyebileceği kadar büyük değildir


       Alışveriş heyecanına turp sıkan bir cümle: “Sıkıldım yeter. Artık dolaşmayalım." Genellikle çarşı - pazarda dolaşıp gönlünce “vitrin bakma" aktivitesini yaşamaya çalışan kadınların duyduğu bir cümledir bu. Şu bir gerçektir ki hiçbir erkek, bir kadın kadar iyi çarşı - pazar dolaşamaz. Diğer taraftan, bilimadamlarının kanıtlamasına bile gerek olmayan bir başka gerçek ise hiçbir pazarın kadınların, “her şeyi gördüm" diyebileceği kadar büyük olmadığıdır.
       Bu yüzden internet, gerek geniş kapsamı, gerekse alışveriş kolaylığıyla ön plana çıkıyor.

       Püf noktaları
       İnternetten alışveriş yapmak çok kolay. Çok sıradan bir internet kullanıcısı bile ilk girdiği mağazadan kendi adına bir şeyler alabilir. Ancak bunun için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:
  • Öncelikle alışveriş yapacağınız sitenin güvenliğinin tam olmasına, kredi kartı numaranızı yazacağınız sayfanın sağ alt köşesinde kapalı bir kilit simgesinin bulunmasına dikkat edin. Bu kilit sizin yazdığınız bilgilerin satıcınız dışında hiç kimse tarafından görülemeyeceğinin garantisidir.
  • Kredi kartınızı yalnızca sizin kullanımınızda olmayan bilgisayarlarda kullanmamaya özen gösterin. Bazı kaynaklar, henüz tam olarak kanıtlanmamakla birlikte bu numaranın bilgisayarda kaldığını, kötü niyetli kişiler tarafından alınabileceğini belirtmektedir. Bu yüzden özellikle iş yeri ve internet kafeler, elektronik ticaret için uygun mekanlar değildir.
  • İnternet üstünden yapacağınız alışveriş için güvendiğiniz markaları, ismini duyduğunuz siteleri tercih edin. kredi kartınızı elektronik posta yoluyla, faksla ve telefonla isteyenlere güvenmeyin.

           Alışveriş güvenli mi?
           İnternet üstünden alışveriş, sanılanın aksine, birkaç küçük kural uygulanırsa normal çarşı ve pazar gezmesinden daha güvenli. İstenmeyen durumlarda kredi kartınızın bulunduğu bankaya baş vurup satışın iptalini isteyebileceğiniz gibi, kartınızın çalınması durumunda anında müdahale etme imkânına da sahip olacaksınız.
           Hala internet üstünden alışverişe güvenmeyenler için bir küçük not: Benzin istasyonu ya da birçok restoranda eline kredi kartı verdiğiniz garsona ya da pompacıya mı daha çok güvenirsiniz, yoksa bu iş için en az 50 bin doları gözden çıkarmış, belli bilgi birikimini oluşturmuş ve global anlamda tüm dünya ülkelerinin kanunlarıyla denetlenen satıcılara mı?

    Alışveriş siteleri

           Alışveriş ürün arama: alisveris.arabul.com
           Ten Mayoları: shop.ten.com.tr
           Superonline alışveriş sayfaları: shop.superonline.com
           Kendi taksidini kendin belirle: www.indirdik.com
           Paşabahçe cam ürünleri: www.pasabahce.com.tr
           Oyuncak dünyası: www.toysmarket.com.tr
           Turkish Bazaar: www.theturkishbazaar.com