Vitrin Kaşmire olan tutku Silk & Cashmere’i yarattı

Kaşmire olan tutku Silk & Cashmere’i yarattı

14.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaşmire olan tutku Silk & Cashmere’i yarattı

Kaşmire olan tutku Silk & Cashmere’i yarattı


Sezar’ın kıymetli taşlarıyla sakladığı kaşmir ile Çinli kadınların tercihi ipek, Silk & Cashmere’de biraraya geldi


       İpek ve kaşmir alanında üretim yapmaya başladığı 1992 yılından beri gözünü dünyaya çevirmiş olan Silk & Cashmere, her yıl hazırladığı iki koleksiyonunu klasik erkek ve kadın çizgisinden oluşan saf kaşmir ve saf ipek ürünlerden oluşturuyor. İç Moğolistan, Afganistan gibi bölgelerdeki keçilerden elde edilen kaşmir, dış görünüşte diğer yünlerden farkı pek de fazla ayırt edilemeyen kaşmirin farklılığı giyenin teni ile uyumunun yarattığı keyifte gizli. Zaten Silk & Cashmere’in kurucusu ve genel müdürü Ayşen Zamanpur da gençliğinden beri “on kazağım olacağına bir tane kaşmir kazağım olsun" diyerek kaşmire olan tutkusundan yola çıkıp kaşmir alanında üretim yapmaya başlamış. İnsan cildinin genç kalmasını sağlayan ipeği de kaşmirin yanına koyan Zamanpur, ipek ve kaşmiri bir marka olarak birleştirip yalnızca bu alanda üretim yapmayı kafasına koyarak sekiz yıl önce Silk & Cashmere’i kurmuş. İç Moğolistan’daki tesislerinde Silk & Cashmere, hem Türk hem de dünya pazarı için üretiyor. Silk & Cashmere’in tasarımları İtalyan ve Hong Kong’lu iki dizaynır tarafından hazırlanıyor.

       Romantik kadınlar
       Bu yıl Silk & Cashmere kadını romantik, elegant ve hafif erotik. Kaşmir kazak ve ipek bluzların romantik, elegant ve hafif erotik temasında twin setler, kolsuz fularlı bluzlar, kazaklar, dökümlü zarif hırkalar ve onlarla eşleşen kısa kollu ya da kolsuz üstler bulunuyor. Bunlar, ağırlıklı mürdüm, pembe, ecru, vanilya, yeşil, siyah ve camel renklerinde. XL beden de çalışan Silk & Cashmere, kaşmirde bukle, kolon, bebek saç örgü gibi farklı örme dokularında 48 ayrı model çalışmış. İpekte ise çok ağır saf ipek crep de chin, fuji, jakard ipek, twill, abotay gibi ipeğin keşfedilmiş pek çok dokusunda bluzlar ve erkek gömleklere de yer verilmiş. İpek gece kıyafetleri “after dark" koleksiyonu olarak sunuluyor. Boncuklu, payetli elbiseler, ceketler, twin setler, içlerine uyumlu renkte ipek kolsuz toplar hatta abartılı pullarla bezeli bustiyerler sezonun ilgi çeken giysilerinden olacak.

       Trendy erkek kazakları
       Erkek koleksiyonu ise hem klasik hem de trendy. Saç ve kolon örgü, düz bisiklet ve v yaka, yarım balıkçı erkek kazakları ile polo kazaklar kaşmirde öne çıkmış. Renkler ise klasik camel, bordo, siyah, gri, lacivert, kum beji. Yakası çift renkli dağcı kazakları, herrinbone kazaklar, çift taraflı yelekler, dört ipliğe kadar uzanan kalınlıklarda saf kaşmir kazaklar, ipek kaşmir karışımlı ince ceket içi akşam kazakları, ipek mat gömleklerle erkekler trendy olacak.