Vitrin Kaş'ta gözüm kaldı

Kaş'ta gözüm kaldı

18.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaş'ta gözüm kaldı

Kaşta gözüm kaldı
Sibel ARNA
Kaşta gözüm kaldı
Antalya'ya bağlı küçük bir tatil beldesi olan Kaş, doğal güzellikleri, denizi ve güneşinin yanı sıra yemek bakımından da bir cennet. Siz de bu cennetin lezzetlerini tatmak isterseniz Bahçe Restaurant'a ve Sun Cafe Restaurant'a mutlaka uğrayın. Kaş'taydım. Eskiden Andifli adıyla anılan Meis Adası'nın tam karşısındaki, Bucak Limanı arasındaki alana kurulu küçük sahil kasabasındaydım. Dinlendim, dinlendim, dinlendim. Bir de bol bol yedim. Yedim çünkü Kaş'taki restoranların hepsi belli seviyenin üstünde yemekler yapıyorlar. Kötüsü yoktu ama birazdan bahsedeceğim iki restoranın yemekleri kadar güzeli de...
İlkinin adı Sun Cafe Restaurant. Kaş'ta 20 yıldır kafe, üç yıldır da restoran olarak işletilen bu mekan, bahçe içinde ve oldukça geniş. Tavsiye üzerine gittim Sun'a. Önce mezelerden başladım. Kızartma, kaşarlı mantar, zeytinyağlı dolma, ahtapot ve karides salatası istedim. Balıkla diğer mezeleri karıştırmış olmamı midesiz şeklinde yorumlayabilirsiniz. Ama siz de benim yerimde olsaydınız, oradaki tüm yemeklerden tatmak isterdiniz. Çünkü her biri birbirinden lezzetliydi. Sıcak olarak servis yapılan ilk kızartmayı burada yedim. Sosunun dumanı üstündeydi. Dolmaları anneminkinden bile güzeldi. (Anneciğim ne olur kızma!) Ahtapot ve karides salatalarının sosları özel olarak yapılıyormuş. Yani zeytinyağı, limon ve tuzla iş bitmiyor.
Mezeleri yerken bir taraftan da düşünüyordum; binlar bu kadar güzelse kimbilir ana yemekler nasıldır diye. Büyük bir merakla Hünkar Beğendi ve bir balık tepsisi istedim. Hünkar Beğendi'yi Sun Cafe Restaurant'ın ortaklarından Mesut Yücel tavsiye etti. Gerçekten de mükemmeldi. Balık tepsisinde ise çupra, kılıç, akya, jumbo karides ve ahtapot ızgara vardı. Tabii hepsinin yanlızca tadına bakabildim. Ama eminim; balık balık olalı bu kadar güzel pişirilmemiştir.
Tüm yemekleri büyük bir özenle, süsleyerek servis yapan Sun Cafe Restaurant yemek sonrası Türk kahvesini bile fincan kenarı süslemelerle ve likör eşliğinde getiriyor. Yaz - kış açık olan Sun Cafe Restaurant'a mutlaka uğrayın. Bu dünya o lezzetleri tatmadan yaşamaya değmez.
Kaşta gözüm kaldı
Büyük bir zevkle yemek yediğim ve her lokmadan sonra garip sesler çıkardığım ikinci restoranın ismi ise Bahçe. Adı üstünde; burası da bahçe içinde çok sıcak bir ortam. Girdiğimiz andan itibaren çok güzel ağırlandık. Üstelik gazeteci olduğumu bilmiyorlardı.
Bahçe Restaurant'da birbirden tatlı garsonlar çalışıyor. Esprililer ve tüm müşterilere moral veriyorlar. Güle oynaya sipariş verdik. Ben şakşuka (oraya özgü bir yemek; domates soslu patlıcan kızartmasına benziyor), mantar ızgara, zeytinyağlı lahana dolması ve karışık salata yedim. Mantarlar çok büyük ve lezzetliydi.
Ana yemek siparişini vermek için mönüye baktığımda çok şaşırdım. Hayatımdaki en sevdiğim şey; tavuk kanat ızgara vardı. Hem de özel soslu. Hemen sipariş verdim. Geldiğinin onuncu dakikasında kanatlardan eser yoktu. Bir nefeste yedim. Nefisti.
Oya ve Özkan Beceren isimli dünya tatlısı bir karı kocanın sahibi olduğu bu restoranın Kaş'taki yeri çok özel. Oya Hanım tüm yemekleri kendi elleriyle yapıyor. Bir tek ızgaraya ayrı usta bakıyor. 6 yıldır hizmet veren Bahçe Restaurant, maalesef yalnızca 29 Ekim'e kadar açık. Bu arada; 29 Ekim, Kaş için çok önemli bir gün. Çok güzel kutlanıyor. Her restoran, meydanda bulunan Atatürk heykelinin önüne stand kuruyor, davullu zurnalı bir şenlik düzenleniyor. Bu kutlamaları izlemek için Meis'ten bile gelenler oluyormuş. Bence bol lezzetli bu manzarayı siz de kaçırmayın.
Sonbaharda ve kışın Kaş'ta yürüyüş turları da düzenleniyormuş. Ankara'dan, İzmir'den ve istanbul'dan giden çok oluyormuş. Haberiniz olsun!

Bahçe Restaurant
Mezar karşısı No:31 Kaş - Antalya
Tel: 0242 836 23 70

Sun Cafe Restaurant
Hükümet Cad. Kaş - Antalya
Tel: 0242 836 10 53