Vitrin Katibim'e gider iken

Katibim'e gider iken

20.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Katibim'e gider iken

Katibime gider iken
Sibel ARNA Uygun fiyatlarla Türk ve Osmanlı mutfağının en güzel örneklerinden tatmak isterseniz Gayrettepe'deki Katibim'e mutlaka uğrayın. Şaşıracaksınız!
Katibime gider iken
Kebap ve ızgara yediğiniz mekanları şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Genelde her semtte vardır. İsimleri Bursa, Urfa, Antep, İskender ya da Hacı ile başlar. Bazı isimlerin başında en hakiki, gerçek gibi ibareler de olur. En kötü örnekleri fayans duvarlı, plastik masalıdır. Bu tip mekanların içi illa ki tereyağı kokar. Hem de buram buram. Tüm bu negatif yanlarına rağmen fiyatları da hiç ucuz değildir.
Kapıdan içeri girdiğinizde tereyağı kokusunu almadan şık masa ve sandalyelerde, hoş bir ortamda kebap ya da ızgara yemek istiyorsanız, fazla seçeneğiniz yok. Ama insanın canı arada sırada şöyle eti güzel, lezzetli bir kebap yemek istiyor değil mi? İyi közlenmiş bir patlıcan kebapa kim hayır diyebilir ki? Siz de benim gibi kebap düşkünlerindenseniz, işte size güzel bir adres: Katibim.
Katibim, Gayrettepe'de işyerleri arasına sıkışmış, Fransız restoranı havasında ama Türk yemekleri sunan bir mekan. Özenle dekore edilmiş. Girdiğiniz anda kendinizi son derece nezih bir ortamda bulduğunuz Katibim Restaurant'da geleneksel tatlarımızın en iyi örnekleri sunuluyor. Mayıs 1999'dan itibaren öğle ve akşam yemekleriyle hizmet veren Katibim'de ağırlıklı olarak kebap var. Ama her gün öğlen yemeklerinde günün yemeği adı altında tencere yemekleri de sunuluyor.
Katibim'de sofraya oturduğunuzda sizi hemen tapacağınız kadar lezzetli lavaş, tulum peyniri ve tereyağ üçlüsü karşılıyor. O an içinizden yalnızca onları yemek geçiyor ve lavaşın hiç soğumamasını istiyorsunuz ama lavaş soğuyor ve önünüze mönü geliyor. Zeytinyağlılar, salatalar, mezeler, kebaplar, ızgara ve tavalardan oluşan bir mönü. Ben tabii ki salata, zeytinyağlı ve mezelerden başladım.
Katibime gider iken
Babagannuş isminde, domatesli patlıcan salatası yedim. İnanın daha iyisi yok. Nar ekşisi ve cevizle yapılan bir tür çoban salatası olan Gavurdağı salatası da nefisti. Ama sanıyorum soğanının bol olması öğlen yemeklerinde tercih edilmesini engelliyor. Mezelerden ise pastırmalı sıcak humus, zeytinyağlı dolma tabağı ve barbunya pilaki yedim. Üçü de birbirinden lezzetliydi. Sıra ana yemeğe geldiğinde Yoğurtlu Kebap ısmarladım. Her restoranda değişik isimlerle sunulan İskender kebabın geleceğini sanıyordum. Ama İskender'e oranla çok hafif bir kebap yedim. Eğer siz normal şartlarda bir porsiyonu zor bitiren bir kişiyseniz bu kebaptan iki porsiyon bile yiyebilirsiniz. Böyle diyorum diye porsiyonu ufak zannetmeyin sakın. Yoğurtlu kebabın fiyatı da çok uygun. Sadece 2 milyon 750 bin lira.
Benim tatlı yemeye yerim kalmadı. Ama mönüdeki tatlı seçenekleri de oldukça cezbedici. Örneğin; Katibim künefe, tel kadayıf, krem karamel, çikolatalı sufle ve fırın sütlaç...

Gözüme takılanlar...
  • Özellikle öğle vakti çok kalabalık oluyor. Çünkü etrafında hep işyerleri var. Öğlen müşterileri genelde bankacı ve yöneticilerden oluşuyor.
  • Üsküdar'da da bir Katibim var. Sakın burayı onunla bir tutmayın. Çünkü Gayrettepe Katibim yemekleriyle, sunumuyla, müşterisiyle ve ortamıyla bambaşka.
  • Her restoranda genelde bir çeşit çorba olurken Katibim'de üç bazen dört çeşit çorba çıkıyor. Kış aylarında bu çorbalar çok makbule geçiyor. Fiyatları 900 bin lira.


    Katibim Restaurant
    Ali Sami Yen Sokak, No:3 Gayrettepe
    Tel: 0212 272 76 48