Vitrin Kaymak gibi olacaksınız

Kaymak gibi olacaksınız

09.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kaymak gibi olacaksınız

Kaymak gibi olacaksınız
9 Mayıs 1998

Eğer sizi rahatsız eden tüm tüylerden sorunsuz biçimde kurtulmak istiyorsanız, Kuğu Güzellik Salonu'nun kapısını çalabilirsiniz.

Kadın kısmı ne tüylü olmalıdır ne de kıllı. Ben bunu bilir bunu yazarım. Kendimde barındırmam, görmeye de dayanamam. Kadın dediğinin cildi kaymak gibi olmalıdır. Tüm ağır tatlıları hafifletecek kadar kaymak (Yani tüm burnu havada erkekleri dönüp baktıracak kadar parlak). İşte bu yüzden bu yazıdan sonra tüm kadınlar tüysüz olacak. Olmalıdır da. Bıyıklı ya da tek kaşlı bir kadın ne kadar güzel olabilir ki...
Evet, tüm kadınlara sesleniyorum; kendinizi inceleyin ve tüylerinizle ne kadar barışık olduğunuza karar verin. Neredekileri istemiyorsunuz? İstemediğiniz tüylerinizi bulun, tutun, koparın. Şaka, şaka. Tüyleri bulmanız kısmı gerçek, tutmaksa size kalmış ama sakın koparmayın. İster bulduktan sonra, ister tuta tuta doğru epilasyona gidin. Nereye gideceğinizse benden. Kamu hizmeti yapıyorum zaten. Sizler için önce ben gittim ve biraz denedim.
Merkezin adı Kuğu Güzellik Salonu. Kadınları kuğu kadar zarif ve bakımlı yapmayı hedefleyen bu merkezin sahibi hayvanlara olan ilgisiyle tanınan Nurten Akoral. Nurten Hanım yurtdışında olduğu için ben merkez hakkındaki bilgileri salon yetkililerinden Semra Akbaba'dan aldım. Semra Hanım'a epilasyonu öğrenmek, denemek ve kadınları fazla tüylerden kurtarmak amacında olduğumu söyledim, o da bana anlattı: "Epilasyon iğneyle kılın kökündeki keseciklere inip onları elektrik akımıyla yakma işlemidir. Bu işlemde platin iğneler kullanılır ve her müşterinin kendi iğnesi vardır."
Tabii ben bu tanımlamayla yetinmedim, titiz bir zabıta memuru veya vergi denetçisi gibi ortalığı dolaştım ve merkezin hijyenikliğinden emin oldum. Oldum, oldum. Epilasyon acısına gelince... Ben dürüst bir gazeteciyim. Biraz acıyor. Sinek ısırığı gibi. Seans bittiğinde ise utanmış gibi kızarıyorsunuz. Fakat yarım saatte geçiyor. Epilasyonda ağda, cımbız, krem veya bir başka yolla oynanmış kıllar 1.5 senede, hiç alınmamış tüyler ise 6 ayda bitiyor. Sonuç ise çok olumlu. Bir daha karşılaşmamak üzere tüylerinize elveda diyorsunuz. Biraz sabır sizi kılsız selametlere götürüyor.
Eğer canım çok kıymetli, sinek ısırsa dahi zırıl zırıl ağlarım, epilasyona dayanamam diyorsunuz, Kuğu Güzellik Salonu'nun istemediğiniz tüyleriniz için alternatifleri çok. Vücuda kendilerine özgü el ağdası, yüze ise sir uyguluyorlar. Sir balmumundan yapılıyor. Sıcak olarak yüzün istenen bölgelerine dökülüyor ve cildi kırıştırmamak için kıvıra kıvıra ciltten ayrılıyor. Bu işlemi ayda bir defa tekrarladığınızda tüyler azalıyor ama epilasyon kadar kesin olmuyor. Öyle ya da böyle Kuğu Güzellik Salonu cildinizi kaymak gibi, sizi fıstık gibi yapabiliyor. Ben mi? Biliyorsunuz her zaman kaymak gibiyim!!!

Kuğu Güzellik Salonu
Rumeli Cad., No: 10 Nişantaşı / İstanbul
Tel: 241 28 57 - 247 24 42

Tüylerinizi kaça alıyorlar?
Sir: Tüm yüz 1 milyon lira.
Epilasyon: Saati 1 milyon lira (Kaş 25 dakika, bıyık 15 dakika sürüyor).

Salondaki diğer hizmetler
Kuaför (Saç bakımı, manikür, pedikür), lazer (Selülit, kırışık, sivilce tedavisi), parafin, makyaj, cilt bakımı, solaryum, masaj, ağda...