Vitrin Kendi markasını yaratacak

Kendi markasını yaratacak

05.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kendi markasını yaratacak

Kendi markasını yaratacak
Dilek Sancılı
Kendi markasını yaratacak
Profesyonel olarak takı tasarımcılığına soyunan Sinem Güven, son zamanlarda en çok renkli boncuk alıyor. Ünlü manken ayrıca toprak kase ve testi de biriktiriyor.
  • En sevdiğiniz alışveriş türü nedir?
    Şu anda en sevdiğim boncuk alışverişi. Takı dizayn ettiğim için en çok bunları alırken kendimi kaybediyorum. Onun yanı sıra toprak kase, testi biriktirmeyi seviyorum. Özellikle gittiğim yörelerden oralara özgü birtakım şeyleri toplamaya çalışıyorum. Horhor'u dolaşmayı çok seviyorum. Akmerkez'den çok Horhor'a gidiyorum.
  • Aradıklarınızı nerelerde buluyorsunuz?
    Horhor'da buluyorum. İzmir'den İstanbul'a arabayla dönerken yolun üzerinde hiç olmadık bir yerde çok güzel testiler buldum. Çok bilinçli olarak yapmıyorum. Ama bu tarz şeyler gördüğümde de arabayı durdurup bakarım. Bazen de tavsiye üzerine bir yerlere gidiyorum. Kapalıçarşı'da gezmek çok hoşuma gidiyor.
  • Eskiden beri takı dizayn eder miydiniz?
    Hayır, son iki aydır dizayn ediyorum. Önce hobi olarak vakit geçirmek için başladım. Ancak baktım ki tasarladığım şeyler insanların hoşuna gidiyor, bunun üstüne daha profesyonel düşünmeye başladım. Ancak tasarımlarımı el altından satmayı değil de kendi markamı yaratmayı istiyorum.
  • Tasarımlarınızda nelerden etkileniyorsunuz?
    Tamamen kendi keyfime, göz zevkime göre tasarlıyorum. Çizim yapmıyorum. Beğendiğim malzemeyi satın alıyor, sonra elimde olan her şeyi bir araya getirip o anda neyle neyi kombine etmek istiyorsam o şekilde dizayn ediyorum. Bu işle ilgili pek çok planım var. Mesela tek bir line'da kalmak istemiyorum. Anneler Günü, Sevgililer Günü gibi özel günlere has koleksiyonlar çıkarmak istiyorum.
  • Koleksiyon kaç parçadan oluşacak?
    Hepsi birbirinden farklı 35 - 40 parça olarak düşünüyorum.
  • En çok hangi tür takı tasarlamayı seviyorsunuz?
    Kendi markasını yaratacak
    Kolye ve bilezik. Küpe, yüzük tasarlamak daha atölye işi. Gerçi benim de bir atölyem var ama onlar daha profesyonel çalışma istiyor.
  • Peki, takı merakı nereden geliyor?
    Takı toplamayı çok severim ama takmayı sevmem. Aldığım takıları da duvara asıp seyrederim. Şimdi kendi tasarladığım şeyleri takmaktan büyük keyif alıyorum.
  • Ev için alışveriş yapar mısınız?
    Evet. Ayakkabı ve çanta dışında kıyafet almaktan o kadar hoşlanmam. Onun yerine ev için aksesuvar almayı tercih ederim. Mesela evime düzenli olarak taze çiçek ve mum almayı çok seviyorum.
  • Size özel adresleriniz var mı?
    Boncukları daha çok Kapalıçarşı'dan ve Tahtakale'den alıyorum. Ev alışverişi içinse Beymen Casa'da kendimi kaybedebilirim. Horhor'da da özel toprak ürünleri satan seramikçi bir dedem var. Ona çok sık giderim.
  • Ayakkabı ve çantada markalarınız var mı?
    Prada'yı seviyorum. Louis Vuitton'dan hiç hoşlanmıyorum. Bunun dışında lastik ayakkabı çok severim. Bir ara Reebok topluyordum. Şimdi Nike topluyorum. Adidas'ın eskiden çok popüler arkası yeşil olan lastik ayakkabıları vardı. Şu sıralar Amerika'ya giden arkadaşlarıma bu ayakkabılardan sipariş ediyorum.
  • Elbisede marka var mı?
    Takım elbisede CK ve Ralph Lauren'in bedenleri bana iyi oturuyor. Bunun yanı sıra Beymen Studio da bedenime (34 beden) uygun çalıştığı için oradan da alırım. Aslında marka merakım yoktur ama herkesin üstünde olan şeyleri de giymeyi sevmiyorum.
  • Nerelere gitmekten hoşlanırsınız?
    Sarıyer'de çok sık gittiğim bir balıkçı var. Yazın güneye inmeyi seviyorum. Çeşme'ye gidip Dalyan'da akşam üstünden geç vakitlere kadar rakı muhabbeti yapmayı da. Yazlık mekan olarak Pasha favorim. Yazın akşam üstü güneşi orada batırıp bir içki içmek güzel oluyor. Bice'nin yemekleri ise muhteşem.
  • Cildiniz pürüzsüz görünüyor. Size özel güzellik sırlarınız var mı?
    Temizliğe çok önem veriyor ve günlük hayatta asla makyaj yapmıyorum. Gece saat 04.00'te de gelsem cildimi temizlemeden yatmam. Saç bakımına önem veririm. Saç için Kerastase, cilt bakımı için Clinique ve Biotherm kullanıyorum.

    Parfüm: Angel.
    Araba: BMW.
    Tiyatro: "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü".
    Kitap: "Tanrı ile Sohbet".
    Müzik: Caz.