Vitrin Kilimlerde Elements farkı

Kilimlerde Elements farkı

16.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kilimlerde Elements farkı

Kilimlerde Elements farkı


Kendi kiliminizi kendiniz yaratın. Rengi, boyutu, motifi size ait, dokuması ise Anadolu’daki usta ellere. Hem bu kilimler saf yün ve kök boya ile dokunuyor...


       Evlerde çok uzun zamandan beri kullanılan kilimleri değiştirmenin zamanı geldi. Şimdi kilimlerde nostalji ve farklılık ön planda. Siz de “benim kilimim kimseninkine benzemesin" diyenlerdenseniz Nişantaşı Elements’teki kilimler tam size göre. Burası çok farklı bir dükkân. Sahibi Mine Mert. Aynı zamanda kilimlerin motiflerini çıkaran kişi. Burada istenilen ebatta ve renkte kilimlerin motifleri çıkarılıyor ve bu motifler daha sonra Anadolu’daki tezgâhlara gönderiliyor. Yani bu kilimlerin ipliğinden, boyasına kadar her şeyi yerli.

       Kilimlere Osmanlı motifleri işleniyor
       Elements’teki kilimlerin en büyük özelliği motiflerinin Osmanlı kültüründen alınması. Osmanlı ayna kapaklarından, miğferlere, çatmalardan, bakır kaplara kadar her türlü dokular kilimlere kaynak oluşturuyor ve bu örnekler kilimlere motif olarak işleniyor. Ama geçmişin uyarlaması taklitten çok uzak. Kilimler bu yönleriyle nostalji tutkunlarını ve sanata özellikle de dokuma sanatına ilgi duyanları cezbedici bir özelliğe sahip. Mine Mert ve ortağı Nuray Hanım için bu iş daha çok yeni. Henüz 2 yıldır kilim dokumacılığıyla ilgileniyorlar. Ama çok yol katettikleri içerdeki kilimleri görünce hemen belli oluyor. Elements’de, karşılıklı iletişim içinde katalogdan bir Osmanlı deseni beğenip, önerilerinizi sunabilirsiniz. Böylece kendi kiliminize katkıda da bulunabilirsiniz.
       Kilimlere en çok gençler ilgi gösteriyor Mine Hanım, kilimlerine en çok gençlerin rağbet ettiğini söylüyor ve ekliyor “Benim müşterilerim farklılık arayan, estetik zevki oturmuş, özel şeylerden hoşlanan ve ne istediğini bilen kişiler."

       Kilimlerde kök boya ve yün kullanılıyor
       Stilize olarak özel bir yapım aşamasından geçen kilimlerde kök boya ve koyun yünü kullanılıyor.
       Beğendiğiniz motiflerdeki kilimler bir buçuk ay içerisinde evinize geliyor. Piyasa da henüz benzerleri olmayan bu otantik kilimlerin fiyatı, istenilen ebata göre değişiyor. Metrekaresi 200 dolar.
       Adres: Valikonağı cad. Prof. Orhan Ersek Sok. 5-B Nişantaşı / İstanbul