Vitrin Kimler geldi, kimler geçti

Kimler geldi, kimler geçti

20.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kimler geldi, kimler geçti

Kimler geldi, kimler geçti


       Siyah - beyaz fotoğraflar her zaman hüzünlendirmez insanı. Bazen mutluluklara aracı olur. Geçenlerde gezdiğimiz bir sergi işte bu mutluluğu duyumsattı bize. Yüzlerce kareden bize gülümseyen silik yüzler... Çoğunun kim olduğu hatırlanmıyor bile. Bazı simalar öylesine tanıdık ama yine de kim olduklarını çıkarmak için hafızanızı yoklamanız gerekiyor. Örneğin Bedri Baykam ne kadar tıfıl bir genç! Ajda Pekkan büzgülü elbisesi içinde 70’lerin ilahı olduğunun bilincinde ne kadar mağrur gülümsüyor! Peki ya İbrahim Tatlıses’e ne demeli? Bir düğün fotoğrafının içinde neredeyse kaybolmuş. Bir “yaşayan ve yitik ünlüler geçidi" bu... İşte tüm bunları düşünmemize neden olan sergi, Hilton İstanbul’da açıldı. Çünkü Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli, Hilton zincirinin Amerika dışındaki ilk oteli ve Türkiye’nin uluslararası turizme açılan kapısı olan Hilton İstanbul, 45’inci yılını kutluyor. Ve açılışından bu yana ağırladığı ünlülerin Hilton İstanbul’da çekilen fotoğraflarından oluşan “Kimler Geldi, Kimler Geçti" adlı sergiyi bir belgesel oluşturma çabasıyla ziyarete açıyor. Otelin pazarlama yetkilisi Çiler Altuntaş, serginin açıldığı günden bu yana büyük bir ilgiyle karşılandığını söylüyor:
       “Sergide, toplantı, düğün, ziyaret, tatil ya da yemek için otele gelen Shirley McLaine, Anthony Quinn, İbrahim Tatlıses, Bedri Baykam, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Mohammad Ali, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Süleyman Demirel, Jackie Kennedy ve daha birçok ünlünün bu ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.
       Hayallerinizin tatili
       Ayrıca etkinlikler süresince Hilton İstanbul’da yapacağınız herhangi bir harcama sonucu “Hayallerinizin Tatili" çekilişine katılabileceksiniz. Seyahat armağanı kazanan ilk talihli çift, 15 Haziran’da yapılacak çekilişle belirlenecek. Etkinlikler süresince gerçekleştirilecek çekilişlerde, kazanan çiftler, New York, Miami, Sidney ve Maldivler seyahatlerinden birine gidecekler.