Vitrin "Kıyafet hatlarımı belli etmeli"

"Kıyafet hatlarımı belli etmeli"

21.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Kıyafet hatlarımı belli etmeli"

Kıyafet hatlarımı belli etmeli
21 Kasım 1998

Dilek Sancılı

Kıyafet hatlarımı belli etmeli
* Ne tür şeyler giymeyi seversiniz?
Giydiğim şeylerin illa son moda olması gerekmiyor. Genellikle uzun elbiseler, pardösüler ya da kısa bluzlar, pantolon ve ceketler giyiyorum. Minyon olmamdan dolayı hepsinin mutlaka belime oturması gerekiyor. Hatlarımı belli edecek şeyler giyerim. Mesela uzun ceket yerine mini ceketler giyerim. Ama en çok ayakkabı düşkünlüğüm vardır. Ayakkabılarım da mutlaka topuklu olmalıdır. Yalnız günlük ayakkabılarım daha rahat. Mesela dolgu topuk veya platform. Ama çok kalın tabanlı değil.
* Nerelerden alışveriş yaparsınız?
Beymen, Vakkorama, Vakko, yabancı ürünler ama bunun yanı sıra pazardan da beğendiğim bir şey olursa alırım.
* Sahne kıyafetleriniz günlük kıyafetlerinizden ne gibi farklılıklar gösteriyor?
Sahne kıyafetlerimi ya Vakko'dan ya da çoğunlukla Beymen'den alıyorum. On line'dan da alıyorum. Bunun yanı sıra Toygar Toran ve Lale Cankurtaran'a diktiriyorum. Kıyafetlerin modellerini onlar çiziyor. Ben de fikrimi söylüyorum. Günlük kıyafetlerim hep sadedir. Sahne kıyafetlerim ise ya kumaşıyla farklılık gösterir ya da sırt dekolteli, göbeği açık oluyor. Ama onların da sade olmasına özen gösteriyorum.
* Modayı takip eder misiniz?
Modanın dışında kalmayarak kendime yakışanı bulurum.
* Kendinizi nasıl bir müşteri olarak tanımlarsınız?
Kolay bir müşteri. Ama para konusunda kolay, seçme aşamasında biraz zor karar veririm. Bir de ruh halime göre değişiyor. Mesela o gün iyi tarafımdan kalkmışsam her şeyi alabilirim. Kötü bir günümdeyse kolay kolay beğenmem.
* Kıyafetlerinizde ağırlıklı kullandığınız renkler neler?
Siyah, bordo, kırmızı severim. Bir de eflatunun çeşitlerini.
* Kendinizi yenilemekten hoşlanır mısınız?
Saç konusunda cesaretsizim. Doğal saç rengimi kullanıyorum. "Kınalı Bebek" zamanından beri ancak saç uzattım, tekrar kısa model kestirmek cesaret istiyor. Giysi konusunda da yine cesaret edemiyorum. * Spor ve cilt bakımı için özel bir merkeze mi gidersiniz yoksa evde kendiniz mi yaparsınız? Cilt bakımı için gidiyordum. Ama son zamanlarda vakitsizlikten kendi kendime yapıyorum. Clinique ürünlerini kullanıyorum. Çok yakın bir zamanda da Emel'le birlikte bir güzellik merkezi açıyoruz. Hem erkeklere hem de kadınlara yönelik. Böylece biz de aradan çıkacağız. Spora ise vakit yok. Eskiden tenis oynardım, bisiklete binerdim. Ama çok yakında yeniden tenise başlamayı düşünüyorum.
* Peki tarzını beğendiğiniz kimse var mı?
Ajda Pekkan, Gönül Yazar, Pınar Aylin. Erkek hiç aklıma gelmiyor. Ama bir ortama girdiğimde erkeklerin özellikle ayakkabısına çok dikkat ederim. Ayakkabı takıntımdan dolayı herhalde ona dikkat ediyorum.
* Müzik ve kitap alışverişi yapar mısınız?
Genelde enstrümantal, new age, klasik müzik dinlemeyi severim. Kitap olarak da kitapçıdan sekiz on tane antolojiler de dahil olmak üzere şiir kitaplarını aldım. Ben de yazdığım için bunlarla da ufkumu genişletmek istedim. Ayrıca eskiden Stephan King'i çok severdim.
* Akşamları çıktığınızda nerelere gitmeyi seversiniz?
Yemek için Çin lokantasına, Paper Moon ve Şamdan'a giderim. Bunun dışında balıkçılara gitmeyi de çok severim.
* Peki evinizde ne tür şeyler görmek hoşunuza gider?
Evimin rahat ve sıcak olması çok önemli. Sıcak renklerin kullanıldığı bir yuva olmasına özen gösteriyorum. Antika evleri değil de onun sembolize edilen evler hoşuma gidiyor ama kendi evimde olmasını istemiyorum.
* Hediye alırken veya verirken nelere dikkat edersiniz?
Hediye almakta çok zorlanırım. Günlerce ne alacağıma karar veremeyip sonunda hediye almaktan bile vazgeçebilirim. Özel günlerin dışında beklemedikleri zamanlarda hediye almaktan hoşlanırım. Bana alınacak hediyenin ise maddi manevi önemi yoktur.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Kullandığı parfüm: Sahnede Angel, günlük yaşamında ise Sun Flowers, Calvin Klein kullanıyor.
En son okuduğu kitap: "Adı Aylin".
Son seyrettiği film: "Mad City".
Arabasının markası: BMW.
Aldığı en ilginç hediye: İlginçlikten çok özel bir hediye almış. Sevgilisinden pırlanta bir yüzük.