Vitrin "Kıyafetleri tek tek üzerimde düzelttiririm"

"Kıyafetleri tek tek üzerimde düzelttiririm"

05.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Kıyafetleri tek tek üzerimde düzelttiririm"

Kıyafetleri tek tek üzerimde düzelttiririm
5 Aralık 1998 Hülya Avşar'ın televizyon şovlarında giydiği kıyafetleri hazırlayan Dilek Hanif günlük giyime de el attı.

İstanbul, Teşvikiye'de bir apartmanın ikinci katında son derece iç açıcı, ferah bir yerdeyiz. Burası Dilek Hanif'in kendi koleksiyonlarını çizip sattığı bir mağaza (Tel: 0212 219 37 23). 4 senedir bu işi yapan Dilek Hanif'e annesi örnek olmuş. Küçükken annesinin butiği varmış ve yurtdışından getirdiği kıyafetleri satarmış. Arada evlenen, iki çocuk doğuran ve onları büyüten Hanif yeteri kadar tembellik yaptığını düşünerek tekrar çalışma hayatına atılmaya karar vermiş. Bu konuda "Sadece iyi bir anne, ev kadını olmak bana yetmezdi ve ileride mutsuzluğumu herkesden çıkarırdım," diyor.
Kardeşiyle birlikte butik işine tekrar atılmış. Yurtdışından aldıkları kıyafetleri satmaya başlamışlar. Dört sene sonra bu onlara yetmemiş. "Mal getirip satmak beni kesmedi. Bunu herkes yapabilir. Üstelik bunlar pahalıya mal oluyor. Ben neden bunları daha makul fiyata da satabileceğim şekilde burada üretmeyeyim?" diye düşünerek bankadan da kredi alıp imalat işine girişmiş Dilek Hanif. Bunun biraz cesaret işi olduğunu düşünüyor. "Yabancı bir işe ve çok hırslı olduğunuzda ne yapacağınızı bilemeden giriyorsunuz. Oysa uğraşmanız gereken bir sürü detay oluyor."
Bir yer tutup makineler alarak ve küçük bir ekip kurarak işe başlamış. Nasıl girdiğini kendisi bile tam hatırlamıyor. Üstelik hala aynı ekiple çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak hazır giyim üzerine çalışan ekip şu anda siparişe de geçmiş durumda. Mağazada kahverengiden siyaha uzun pantolon etek ceket takımlar, çok şık elbiseler, ceketler, gömlek ve kabanlar bulunuyor. Normal toptancı firma gibi koleksiyon hazırlıyorlar.
Çalışmaları konusunda şunları anlatıyor Dilek Hanif: "Ben ne giymekten hoşlanırsam onları yapıyorum. Çalışan, anne olan ama sosyal, gezen bir kadın için yani. Gündüz giydiğinizle kendinizi gece de taşıyabileceğiniz parçalar bunlar. Çok genç kız değil, çok pop değil. Ama bu arada gelen biri için de çok pop bir şey dikebilirim. Bizde ana maddeler var. Mesela bir etek alırsınız sonra gider bu eteğe uygun ayrı havada 2 gömlek bir bluz alırsınız. Biz burada temel parçaları satıyoruz. Bütün kıyafetleri tek tek giyer, üzerimde düzelttiririm. Çünkü bizim beden yapımız, yurtdışındaki kadınlardan çok farklı. Bu bakımdan onları model alamayız."
Bu arada burada bedenlerin de çok memnun edici olduğunu söylemeliyiz. 36'dan başlayıp 44'e, bazı modeller için 48'e kadar çıkıyor. Genç kadınların büyük beden havasında şeyler giymek istemediklerini anlayan Hanif, "Bu tip mağazalarda modeller de daha yaşlı ve ağır," diyor. "Oysa ben genç modellere beden veriyorum."
Hanif'e göre kalite ve dikiş çok önemli. Bugün aldığınız bir şeyi sık sık giymek istiyorsunuz. Bunun için de kumaşının kaliteli olması gerekir. Bir de artık alternatifler çok. 10 milyona da ceket alabilirsiniz, 100 milyona da. Tabii ki ikisinin kalitesi aynı olmaz ama makul fiyata da iyi dayanabilecek bir şeyler almak mümkün.
Dilek Hanif'in müşterisi olan bir kesim var. Daha çok hazır giyime yönelik bir kitle bu. Ama Hülya Avşar'ın kıyafetlerini yaptıktan sonra o kadar talep olmuş ki siparişle dikime de başlamış.