Vitrin Köpürtün keyifleri!

Köpürtün keyifleri!

04.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Köpürtün keyifleri!

Köpürtün keyifleri
Dünya Yayıncılık'tan piyasaya çıkan "Amatörler İçin Bira" adlı kitap, iyi bir biranın nasıl seçilmesi, değerlendirilmesi, satın alınması ve üretilmesi gerektiğini öğretiyor.

Köpürtün keyifleri
Birahane veya barlardaki biralar arasından seçim yapmakta zorlanıyor musunuz? Bir lager ve ale arasındaki farkı bilmiyor musunuz? Kendi biranızı üretmeyi arzuluyor fakat mutfağı batıracağınızdan mı korkuyorsunuz? Artık korkmanıza gerek yok!
"Amatörler İçin Bira" adlı kitap, bira dünyasına girmenize önayak olacak mükemmel bir yol gösterici. Bira üreticilerinden ev biracılığına, bira ve yemek eşleşmelerine varıncaya dek bira üzerine bilmeniz gereken her türlü şey bu kitapta var. İşte kitabın içerisinde bulacaklarınız...
  • Aleler, lagerler ve diğer bira türlerinin karakteristik özelliklerinin tanınması...
  • Bira tadımı ve şerbetçiotu, malt, renk ve berraklık öğelerinin değerlendirilmesi...
  • Bira etiketlerini okuyabilme ve bira listesini profesyonellere taş çıkarırcasına yorumlayabilmenin incelikleri...
  • Tüm dünya biralarının tecrübe edilmesi...
  • Biranın depolanması ve uygun bardak seçimi...
  • Kendi mutfağınızda kendi biranızı üretmenin yöntemleri...
  • Dünya çapındaki bira festivalleri ve çeşitli organizasyonlar...
  • Bira kulüp ve derneklerine üye olmak, bira ile ilgili yazılı kaynakları takip etmek...

    Kitapta biranın tadına varmak, basit yemekleri ziyafete dönüştürmek için gerekli püf noktalarına da sıkça yer veriliyor. İşte bu püf noktaları arasından en fazla dikkat çekenler...
  • Bira konusunda ne kadar bilgili olursanız, içme zevkiniz o kadar artar.
  • Bilginiz arttıkça evde bira yapmaya özenirsiniz ve bira çeşitleri üzerine odaklanırsınız.
  • Eğer onun için deli olduğunuz biri, bira için sizden daha fazla çıldırıyorsa, bir şeyler öğrenmeniz fena olmaz. Unutmayın, bilgi her zaman güçtür.
  • Fıçı bira, şişe biradan daha iyidir çünkü; daha tazedir, pastörize edilmemiştir, uygun şartlarda depolanmıştır ve şişe biralara nazaran daha küçük kabarcıklara ve kremli bir iç yapıya sahiptir.
  • Bir birayı değerlendirmek için birkaç yudum içmek gerekir. Büyük porsiyonlar servis edildiği takdirde iş deneme olmaktan çıkar.
  • Eğer birayı bardağa doldururken özen gösterilmezse şişenin veya kutunun içerisindeki gaz direkt olarak midenize gider. Bu da istenmeyen bir mide ağrısına neden olur.
  • Bira ne kadar soğuk olursa karbonasyon o denli az olur. Karbonasyon ne kadar az olursa bira o denli az koku verir.
  • Yemek yanında şaraptan daha az bira içersiniz. Arkadaşlarınızla bir şişe bira açın ve şarap kadehlerini kullanın. Daha az alkol ve kalori alırsınız.

    İnternette bira
  • pekkel.uthscsa.edu/beer.html
  • realbeer.com
  • www.beerinfo.com/-jlock/wwwbeer.html
  • kalamazoo.inetmi.com/cities/kazoo/arcadia.html
  • www.mcs.com/-nr706/gp.html/story
  • www.grants.com
  • www.HartBrew.com
  • www.interport.net/witbeer
  • www.paulaner.com/bier
  • www.mes.com/chomsky/beer.html
  • www.pubcrawler.com/