Vitrin Korkmadan uçabilirsiniz

Korkmadan uçabilirsiniz

02.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Korkmadan uçabilirsiniz

Korkmadan uçabilirsiniz
Tuba Bozkurt Uçakla seyahat etmekten korkanların sayısı hiç de az değil. Ama şimdi Lufthansa Havayolları ile seyahat edenler, başka bir araç düşünemiyor.

Bir kuş gibi uçmak insanın en büyük hayaliydi. Hezarfen Ahmet Çelebi bu hayali uğruna başından bile olmuştu. Günümüzde bir yerden başka bir yere gitmenin en kısa ve rahat yolu ise yine "uçmak".
Hava endüstrisinin önde gelen şirketlerinden olmasının yanı sıra mali açıdan da dünyanın en güçlü şirketi olan Lufthansa, kendini 21. yüzyıla hazır hale getirdi. 1926 yılında Berlin'de kurulan şirket, hava trafik endüstrisinin önde gelen şirketleri arasında.
Lufthansa'nın Türkiye Genel Müdürü Ofer Kisch, Türk Hava Yolları'ndan sonra en çok sefer yapan yabancı şirket olduklarını söylüyor.
Filolarının ortalama yedi yıllık olmasıyla da dünyanın en genç uçak filosuna sahip olduklarını vurguluyor. Avrupa'da halen 49 kontrol merkezi ve 31 ulusal hava trafik kontrol sistemi bulunan Lufthansa, kurduğu "Star Alliance" gibi stratejik ittifaklarla da piyasa lideri olmayı hedefliyor. Kisch, tarifeli yolcu ve kargo taşımanın yanı sıra uçak kontrolü, bakım ve tamiri, pilot eğitimi, yer hizmetleri ve catering gibi hizmetler de sunduklarını söylüyor.
Lufthansa'nın Halkla İlişkiler Danışmanı İnci Gökçe, en ünlü havayollarını bir araya getiren ulaşım ağı Star Alliance'ın amacının küresel düzlemde rahatlık ve geniş bir yelpazeye ayrıcalık sağlamak olduğunu söylüyor. İki sene içinde Star Alliance tüm dünyada 110'dan fazla ülkeye seyahat imkanı sağlamış durumda. Aralarında Air Canada, SAS, United Airlines, Avusturya Havayolları'nın da bulunduğu Star Alliance üyelerine çeşitli ayrıcalıklar sunuyor. Bu ayrıcalıklar arasında salon ayrıcalığı, uyun bilet alma, check in ve boarding uygulamaları olduğunu vurgulayan Gökçe, çevre bilincinin gelişmesi için de çalışmalar yaptıklarını söylüyor. Bunun dışında yolcular bu gruba dahil havayollarıyla yapacakları tarifeli uçuşlarda mil kazanıp topladıkları bu milleri değerlendirebiliyorlar. Yani bir çeşit bedava bilet kazanabiliyorlar.
Lufthansa'nın Almanya'dan Türkiye'ye günde beş seferi olduğunu söyleyen Genel Müdür Kisch, bu kadar çok sefer yapan bir şirketin kendini yenilemesi gerektiğini söylüyor. Kisch, şimdilik first ve business class uçuşlarda yenilik yaptıklarını belirtiyor. "Koltuk mesafeleri artırılarak yolcuların bacaklarını rahat uzatabilmeleri sağlandı. Bunun dışında artık uzun mesafeli uçuşlar için daha zengin bir mönü sunulmakta. Yine uzun süreli uçuşlarda gösterilen filmler için üretilen yeni kulaklıklarla daha iyi bir ses kalitesi sağlanmakta," diyor Kisch. Ayrıca her koltukta taşınabilir bilgisayar bağlantısını da bulunuyor.
First class için biraz daha lüks hizmet düşünüldüğünü söylüyor Kisch. Bu uçuşlarda her yolcu için özel bir video cihazı sunulmakta. Ayrıca yolcularının rahatını unutmayan Lufthansa, uzun uçuşlarda çarşaf takımı ve pijama servisiyle de konforlu bir yolculuk sağlıyor. Lufthansa 2000'li yıllarda havayolu şirketleri arasında bir numara olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Ve siz insanın en büyük hayali uçmaktan korkuyorsanız bunu yenmenin vakti gelmiş demektir. Özellikle de Lufthansa'nın son dönemlerde yaptığı yeniliklerle ve atılımlarla emin ellerde olduğunuzu hissedeceksiniz.